Heb je plannen om structureel meer vanuit huis te gaan werken maar nog geen fijne thuiswerkplek? Of heb je al wel een thuiswerkplek maar kun je slimme tips gebruiken om je thuiswerkplek nog sfeervoller, inspirerender en functioneler in te richten?

Nu de scholen weer zijn begonnen en we weer zijn teruggekeerd van onze welverdiende zomervakantie is het een goed moment om je thuiswerkplek in te richten! Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om hun medewerkers (gedeeltelijk) thuis te laten werken. Vanwege de positieve werkervaring, het comfort, de vrijheid maar uiteraard ook de kans op nieuwe Corona besmettingen zien we dat mensen regelmatig thuis zullen blijven werken.

Werken vanuit huis

Voor de pandemie werkte 39% van de beroepsbevolking regelmatig of incidenteel vanuit huis. Mensen met een ict-beroep, creatieven en mensen met bedrijfseconomische en administratieve beroepen gingen veel vaker thuis aan de slag dan voorheen. (bron: CBS). De afgelopen tweeënhalf jaar ontving ik vanwege de Corona beperkingen steeds vaker aanvragen voor advies over het inrichten van de werkplek aan huis.

Samenwerking met Ik Organiseer

Ik sprak daar al eens eerder over met collega zzp’er Ingeborg Koot, Professional Organizer en Opruimcoach van IkOrganiseer uit Maarssen. Ook zij heeft die groeiende aanvraag gemerkt. Omdat onze diensten goed op elkaar aansluiten en zij is gespecialiseerd in het geven van advies en tips over gestructureerd en praktisch opruimen en ordenen besloten we gezamenlijk een blog te schrijven over de 10 vragen om een werkplek in te richten. Zo bieden we onze potentiële opdrachtgevers alvast wat inspiratie voordat de ideale werkplek aan huis kan worden ingericht.

Binnenkijken in een woning in moderne design stijl op het Noordereiland in Rotterdam | Fotografie: via Makelaar

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes Ham

Voordat je gaat starten met de inrichting van je ideale thuiswerkplek is het een goed idee om eerst even stil te staan bij je wensen.

10 vragen voor de juiste inrichting van je thuiswerkplek

Beantwoord daarom voor jezelf deze 10 vragen zodat er binnen no time een prettige, persoonlijke en individuele thuiswerkplek op maat zal ontstaan:

  1. Heb je behoefte aan een werkplek in huis?
  2. Wat voor soort werk wil je thuis gaan doen? (videobellen, telefoneren, email beantwoorden, teksten schrijven … )
  3. Wat heb je daarvoor nodig? (bureau, bureaustoel, ladeblok, kast, snelle internet verbinding, verlichting … )
  4. Welke ruimte en plaats in huis (of in een bijgebouw) is hiervoor het meest geschikt? (welke kamer, bij daglicht, rustige plek … ). Losstaande bijgebouwen komen vaak in aanmerking voor een vrijstelling van een bouwvergunning. Kosten van een bouwvergunning variëren per gemeente. Bovendien kun je bij je werkgever informeren of het fiscaal interessant is om een regeling te treffen voor het realiseren van een thuiswerkplek, zoals in België met Systimber. Ook in Nederland zijn fiscaal vrijgestelde vergoedingen mogelijk. Zo kan een werkgever eens in de vijf jaar een belastingvrije vergoeding geven voor het inrichten van een kantoor aan huis. Meer op Loonwijzer.
  5. Is je achtergrond geschikt indien je wilt videobellen?
  6. Gaat de werkplek alleen door jou gebruikt worden of ook door de overige gezinsleden?
  7. Mag er werk blijven liggen of moet de plek ook beschikbaar zijn voor andere zaken? (eten, puzzelen, spelletjes spelen …)
  8. Last van nek, rug of schouderklachten? Het is dan een slim idee om te kiezen voor een comfortabele stoel of een bureaustoel die voldoet aan de NEN normering.
  9. Wil je flexibel kunnen werken qua afwisselende hoogte?
  10. Gebruik je meerdere beeldschermen tegelijk?

Maak nu een afspraak met STIJLIDEE Interieuradvies

Wil je direct aan de slag met de inrichting en styling van je thuiswerkplek? Maak dan nu een afspraak via info@stijlidee.nl. Heb je juist behoefte aan advies over organizing van je thuiswerkplek? Stuur een mail naar info@ikorganiseer.nl en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hier het blog van Ingeborg over de 10 vragen om een werkplek thuis in te richten.

Nog meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je thuiswerkplek, werkkamer, studeerkamer of zolderkamer? Eerder schreef ik deze blogs over de inrichting van werkkamers:

Nog meer inspiratie voor de inrichting en styling van je thuiswerkplek vind je op deze STIJLIDEE Pinterest Boards:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Tekst en Fotografie Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.