Deze week was het zover! Onze nieuwe kat Minoes zou bij ons komen wonen! Ze is een mooie en lieve blauwe Britse kortkaar kitten van 3 maanden. Stap voor stap hebben we ons interieur kitten proof gemaakt. Een kitten gaat op ontdekking uit en klimt overal op en in. Bij aankomst vloog ze al direct op de open haard af. Ook is ze erg nieuwsgierig naar de vaatwasser en de keukenkastjes dus goed opletten bij het openen en sluiten hiervan.

Bij een kat horen speciale kattenspullen. Het is een handig idee om van de kattenspullen die je het mooiste vindt eerst een moodboard te maken. Dit ben ik als stylist en interieurontwerper heel gewend om te doen bij een verandering in je huis, dus waarom niet bij de komst van een nieuwe kat? Zo kun je het een en ander mooi op elkaar afstemmen en dat geeft veel rust en eenheid. In mijn moodboard koos ik voor de kleuren wit, grijs en naturel en de materialen waterhyacint, katoen en metaal.

Bekijk hier STIJLIDEE’s Moodboard voor een Stijlvol Kitten Proof Interieur:

5 Styling Tips voor een stijlvol kitten proof interieur | Moodboard STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

  • Curver kattenbak via www.bol.com. Dit model is uitgevoerd in wit waardoor die wordt gecamoufleerd in een witte keuken. Bedenk goed waar de kattenbak komt te staan voordat je ‘m koopt: met kleur kun je interieur elementen camoufleren of juist accentueren.
  • Europet Krabpaal Leave Kevin via www.dierenvilla.nl. Dit model is een mutifunctionele krabpaal met slaapmand. Door de uitvoering in waterhyacint in natuurlijke kleuren valt de krabpaal weg in het interieur. Dit geeft rust.
  • Designed by Lotte Witte drink- en voerbak met losse rvs bak
  • Designed by Lotte Grijs kattenkussen en/of kattenmand
  • Designed by Lotte Houten kattenspeeltje met belletje en linnen katje, visje of hartje

De komende weken mag ze eerst rustig wennen in de woonkamer. Kenmerk van de Britse korthaar is dat ze heel sociaal is en je overal volgt in huis. Daarom wordt ze ook wel de hond onder de katten genoemd. Ook Minoes, gezellig op schoot of op de bank of stoel. Verder heeft ze een kattenmand of zit ze op een plaid of kussen. Het is nog wel erg opletten dat ze nu binnen blijft, vooral als de tussendeur, de tuindeur of de keukendeur even open gaan. Heb je meer nieuwe kattenspullen nodig? Deze kun je ook online bestellen via Bol.com en De Huisdiersuper.

En TATA daar is ze dan! Mag ik jullie voorstellen aan onze nieuwe huisgenoot Minoes:

5 Styling Tips voor een stijlvol kitten proof interieur | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met je kitten of kat in huis. Heb jij slimme tips om je interieur kittenproof of kattenproof te maken? Plaats een reactie onderaan dit blog.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

One Reply to “5 Styling Tips voor een stijlvol kitten proof interieur”

  1. Jahhhh! Dat waren een goeie tips. Wij hebben 3 van die lieverds en nadat we verhuisd zijn, wilden we ook andere kattenspullen. Maar omdat we een echt leuk interieur hebben nu, zijn we op zoek gegaan naar een krabpaal en een ligmand die daarbij passen. Na lang zoeken kwamen wij bij een webshop uit die alleen de mooiste kattenspullen op 1 site verzameld heeft.

    Wij zijn gelukkig en kan het iedereen adviseren om deze 5 tips te volgen!

Geef een reactie