Ga je binnenkort op kamers wonen en kun je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten en stylen van je studentenkamer? 

Een spannende nieuwe periode in je leven breekt aan dus gun jezelf een fijn ingerichte studentenkamer waar je de komende jaren met veel plezier een gelukkige studententijd zult beleven. Wist je dat je je in een sfeervolle en persoonlijke ruimte veel sneller thuis zult voelen dan in een saaie en minimaal ingerichte studentenkamer? 

Persoonlijk en karakteristiek interieur

Door de persoonlijke afstemming van meubelen, indeling, kleur en styling wordt je kamer pas echt van jou. Heb je een krap budget denk dan eens aan tweedehands meubelen of koop je meubelen bij de kringloop of in een brocante winkel. Zo creeer je direct een persoonlijk en karakteristiek interieur waar je je thuis zult voelen! De gemiddelde studentenkamer is niet groter dan 12 vierkante meter en wordt vaak multifunctioneel gebruikt. Zo moet je er in ieder geval kunnen wonen, eten en slapen maar als het kan ook nog kunnen werken, koken en opbergen. 

Bekijk hier enkele interieurs uit het portfolio van STIJLIDEE:

STIJLIDEE Interieuradvies door stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht
STIJLIDEE Interieuradvies door stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht
STIJLIDEE Interieuradvies door stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht
STIJLIDEE Interieuradvies door stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht
STIJLIDEE Interieuradvies door stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht

STIJLIDEE Interieuradvies door stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht

7 STIJLIDEE STYLINGTIPS voor de inrichting en styling van een studentenkamer: 

STIJLIDEE STYLINGTIP 1: Maak je kamer persoonlijk met kleur: Een studentenkamer kan best wat kleur gebruiken! Met een kleur op de muur maak je je kamer persoonlijk en geef je je kamer meer warmte en sfeer. Een groot misverstand is te denken dat een kleine kamer nog kleiner lijkt door kleur. Zo kan een donkere kleur juist een geborgen en warme sfeer creëren. Heb je geen idee welke kleur je moet kiezen? Maak dan eerst een moodboard of collage van je meest favoriete woonstijl. Hierdoor zie je goed welke sfeer, kleuren en materialen je aanspreken.  Combineer gerust meerdere kleuren met elkaar voor een sfeervolle kleurcombinatie.

STIJLIDEE STYLINGTIP 2: Verdeel je kamer in functionele zones: Waar ga je slapen, werken en wonen? Maak gebruik van de hoogte indien dit mogelijk is en ga bijvoorbeeld boven slapen en werken en beneden wonen en koken. Kies voor multifunctionele meubelen. Denk aan een bed waar tevens opbergruimte onder is gecreëerd in de vorm van opberglades. Je kunt ook kiezen voor een opklapbare eettafel aan de muur, een hocker met extra opbergruimte en een multifunctionele wandkast welke tevens als bureau kan functioneren. Heb je een hoog plafond? Gebruik de hoogte en overweeg een hoogslaper. Ben je handig? Dan bouw je er misschien zelf een slaapetage in.

STIJLIDEE STYLINGTIP 3: Combineer verschillende texturen, materialen en wanddecoratie voor meer sfeer. Zo kun je prima een laagpolig vloerkleed combineren met een ruwe boomstam tafel of een schapenvacht bij een fluwelen fauteuil. 

STIJLIDEE STYLINGTIP 4Maak gebruikt van een roomdivder om je kamer in een slaapruimte en een woon- en werkruimte te verdelen: gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kamerscherm, houten lattenscherm, schuifdeuren of glaswand met stalen kozijnen, open vakkenkast, roomdivider of met een gordijn. Diverse kamerschermen zijn verkrijgbaar via Maisons du Monde

STIJLIDEE STYLINGTIP 5: Creëer meer ruimte met spiegels en glanseffecten: Wil je meer licht en ruimte in je kamer? Kies dan voor een mooie grote spiegel of voor mooie hoogglans meubelen muren in metalic stucwerk zoals van Metalstuc. Door de lichtreflectie op de spiegelende of glanzende oppervlaktes ontstaat er een extra ruimtelijk effect. Stijlvolle spiegels kun je vinden via Maisons du Monde

STIJLIDEE STYLINGTIP 6: Bespaar veel geld met DIY projecten of tweedehands meubelen: Ben je handig dan kun je veel geld besparen door bijvoorbeeld zelf je houten wandplanken op maat te zagen en je meubelen op maat te maken. Ook kun je zelf planten stekken. Vraag of je stekjes uit kunt wisselen met vrienden en familie of laat je eigen avocado plant groeien met een avocado pit. In de SALE periode zijn veel oude showroommodellen sterk afgeprijsd omdat er ruimte gemaakt moet worden voor de nieuwe meubelcollectie. Een prima kans dus om iets moois te kopen voor minder geld. 

STIJLIDEE STYLINGTIP 7: Kies voor een echte eye catcher aan de muur met wanddecoratie van een fotoprint op doek. Ben je creatief dan kun je misschien zelf wel een wanddoek beschilderen op een linnen doek. Door bij de bouwmarkt een paneel op maat te laten zagen en dat achter je bed of bureau te plaatsen kun je het paneel weer makkelijk opnieuw behangen of schilderen.

Styling Tips door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Ben je nog op zoek naar betaalbare meubelen en accessoires voor de inrichting en styling van je studentenkamer? Denk dan eens aan:

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je studentenkamer? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

INTERIEUR ✽ Slaapkamers | Bedrooms

INTERIEUR ✽ Studentenkamers | Student Dorm Rooms

INTERIEUR ✽ Werkkamers | Study Rooms

INTERIEUR ✽ Zolderkamers | Attic Rooms

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in huis. Vraag een vrijblijvende offerte aan via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven en producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham 

Geef een reactie