Deze week mocht ik komen binnenkijken in een herenhuis uit begin 1900 in Voorburg. De bewoners vroegen mij eerder om advies over de nieuwe kleuren op de wanden en op de kamer en suite boogdeuren en kasten voor hun eetkamer.

Inmiddels is de eetkamer helemaal geschilderd: alle muren en ook de kamer en suite boogdeuren en kasten. Ook de nieuwe gordijnen werden gemonteerd in bijpassende kleuren. Graag deel ik in dit blog het resultaat na de veranderingen zodat je een goede indruk krijgt van het resultaat na een STIJLIDEE Kleuradvies op maat.

Modern Klassieke stijl

De bewoners houden van de modern klassieke stijl en hebben een voorkeur voor meubelen en kunst in een combinatie van vrolijke en warme kleuren. Zo kozen zij voor de eetkamer terrakleurige bankjes en blauwe stoelen. Als basis is er een visgraat parketvloer in eiken met een donkere bies, een hoog plafond met decoratieve ornamenten en een vierkante tafel met kleurrijke bankjes en stoelen. De muur kreeg de kleur Histor Rozentuin 1107-Y64R. De klassieke kroonluchter geeft extra karakter aan het klassieke herenhuis.

Originele kamer en suite met klassieke boogdeuren

De eye-catcher in de woning is de originele kamer en suite met de klassieke boogdeuren. Boogdeuren zijn door hun ronde vorm heel bepalend voor de zachte sfeer in het interieur. Om deze deuren meer op te laten vallen werden ze geschilderd in de kleur Histor Graaf S 8502-B. De wandkasten werden in de kleur Histor Middelpunt S 2010-G30Y geschilderd.

Binnenkijken in … de eetkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Bekijk hier mijn impressie van het resultaat na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling voor een woonkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Heb je moeite met het kiezen van de juiste inrichting en kleurcombinaties? Heb je al meerdere kleuren zonder succes op je muren uitgetest maar nog steeds niet de juiste warme en sfeervolle kleurtint gevonden?

Als stylist en interieurontwerper help ik je graag! 

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Binnenkijken in … de eetkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.