Deze week mocht ik komen binnenkijken in een herenhuis uit begin 1900 in Voorburg. De bewoners vroegen mij eerder om advies over de inrichting, styling en nieuwe kleuren op de wanden, kozijnen, deuren en trap voor hun hal, werkkamer, slaapkamer en logeerkamer.

Inmiddels zijn de ruimtes helemaal klaar, alle meubelen zijn geplaatst, de muren, kozijnen, deuren en trap werden geschilderd en de accessoires werden op hun plaats gezet. Graag deel ik in dit blog het resultaat na alle veranderingen zodat je een goede indruk krijgt van het resultaat na een STIJLIDEE Interieuradvies op maat.

Modern Klassieke stijl

De bewoners houden van de modern klassieke stijl. Dit is direct te zien bij binnenkomst in de hal. Op de begane grond etage ligt een originele marmeren vloer. De combinatie met de zwart-wit gestreepte traploper en de wit geschilderde trap in de kleur RAL 9010 geeft de hal direct een modern klassieke sfeer. De messing details in de traproede en de leuning brengen meer warmte en een elegante en chique sfeer in de ruimte. De muur in de hal op de begane grond etage kreeg de kleur Histor Forel S 2005-Y50R. Op de eerste en tweede etage zijn de originele lambrisering met sierlijsten geschilderd in de kleur Ral 9010 en de kleur Histor Raaf S 8500-N. Zowel de deuren, deurkozijnen en plinten werden geschilderd in Ral 9010. Zowel de werkkamer als de logeerkamer kregen een white wash vloer voor een ruimtelijke en lichte sfeer.

Binnenkijken in ... de hal, logeerkamer en werkkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Binnenkijken in ... de hal, logeerkamer en werkkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Blauwe en bruinroze kleurcombinaties voor rustige sfeer

De werkkamer en logeerkamer kregen blauwe en bruinroze kleurcombinaties voor een rustige sfeer. Ik adviseerde o.a. de Histor kleuren Bijzonder S 2010-R90B en S 6010-R90B en een helder turquoise bijzettafeltje/krukje. De blauwe kussens zijn van Ferm Living, Zuiver, Bloomingville, Raaf Sierkussens en Wehkamp. De blauwe leeslamp is van Tonone. De andere slaapkamer met aparte werkplek kreeg bruinroze kleurcombinaties in de Histor kleuren Soortgenoot S 5010-R10B, Schaduw S 2010-R10B en Zeldzaam S 1005-R10B.

Wandcollage met styling van fotolijsten

De oude bank bestond uit losse elementen en kreeg in een nieuwe compacte opstelling een nieuwe plek op de werkkamer. Het zitje werd gecombineerd met een wandcollage van fotolijsten met foto’s van landschappen en natuur. In de slaapkamer werd een wandcollage van fotolijsten op de muur boven het bed geplaatst. De planten geven een levendige en frisse groene sfeer.

Bekijk hier mijn impressie van het resultaat na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling voor de hal, werkkamer en logeerkamer in modern klassieke stijl:

Heb je moeite met het kiezen van de juiste inrichting en kleurcombinaties? Heb je al meerdere kleuren zonder succes op je muren uitgetest maar nog steeds niet de juiste warme en sfeervolle kleurtint gevonden?

Als stylist en interieurontwerper help ik je graag! 

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Binnenkijken in ... de hal, logeerkamer en werkkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Geef een reactie