Deze week mocht ik komen binnenkijken in een herenhuis uit begin 1900 in Voorburg. De bewoners vroegen mij eerder om advies over de inrichting, nieuwe meubelen en nieuwe kleuren op de wanden en op de kamer en suite boogdeuren en kasten voor hun woonkamer.

Inmiddels is de woonkamer helemaal klaar, alle nieuwe meubelen zijn geplaatst, de muren en kamer en suite boogdeuren en kasten werden geschilderd, de gordijnen werden gemonteerd en de accessoires werden op hun plaats gezet. Graag deel ik in dit blog het resultaat na alle veranderingen zodat je een goede indruk krijgt van het resultaat na een STIJLIDEE Interieuradvies op maat.

Modern Klassieke stijl

De bewoners houden van de modern klassieke stijl en hebben een voorkeur voor meubelen en kunst in een combinatie van vrolijke en warme kleuren. Als basis is er een visgraat parketvloer in eiken met een donkere bies, een zwart marmeren schouw en een hoog plafond met decoratieve ornamenten. Het hoogpolige vloerkleed met gemêleerde taupekleuren mocht blijven en vormt een warme en neutrale basis voor de overige kleuren. De muren kregen de kleuren Histor Forel S 2005-Y50R en Middelpunt S 2010-G30Y. De klassieke kroonluchter geeft extra karakter aan het klassieke herenhuis.

Groepje ronde salontafels

Er is gekozen voor een groepje van verschillende kleuren salontafels in hout, zwart en wit. De ronde vorm zorgt voor een zancht en vriendelijk geheel. De salontafels zijn uit de collectie van vtwonen by fonq

Binnenkijken in ... de woonkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Binnenkijken in ... de woonkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Originele kamer en suite met klassieke boogdeuren

De eye-catcher in de woning is de originele kamer en suite met de klassieke boogdeuren. Boogdeuren zijn door hun ronde vorm heel bepalend voor de zachte sfeer in het interieur. Om deze deuren meer op te laten vallen werden ze geschilderd in de kleur Histor Graaf S 8502-B. De muur rondom de klassieke haardpartij werd geschilderd in Histor Schors S 7502-B. De wandkasten en de muur naast de haard werden in de kleur Histor Middelpunt S 2010-G30Y geschilderd.

Nissen met planken voor boeken en met sokkels voor kunst en bloemen

In de nis naast het zwarte tv meubel zijn door de timmerman houten wandplanken op maat gemaakt. Op de zwart stalen sokkels met houten topblad staan een decoratieve vaas met bloemen en een kunstwerk tegen een okergele wand in de kleur Histor Mosterd 1634-Y10R. Omdat dit een donker gedeelte in de woonkamer is lijkt het toch alsof hier de zon iedere dag schijnt.

Design fauteuil

De lichte design fauteuil Puuro van Eyye naast de zwart marmeren schouw zorgt voor een mooi contrast met de klassieke donkere boogdeuren.

Kleurrijke okergele en mosgroene banken van fluweel

De moderne nieuwe banken BePureHome werden uitgevoerd in chique fluweel in de kleuren okergeel en mosgroen. Door de hoge pootjes blijft het mooi ruimtelijk voor een klassieke en zachte sfeer. De kleurcombinatie okergeel en mosgroen geeft zowel een warme als een frisse sfeer. Bovendien lijkt het alsof de zon schijnt door de warme gele kleur bij het raam en de lichtreflectie hierdoor in de woonkamer. De donkergroene kleur combineert mooi met alle bomen en planten in de tuin. Zo breng je de sfeer van buiten mee naar binnen.

Styling met decoratieve sierkussens

De vrolijke gele en groene kussens in de banken geven een fris voorjaarsgevoel. Ze zijn van Ferm Living, Zuiver, Bloomingville, Raaf Sierkussens en Wehkamp. Met de styling van nieuwe kussens haal je snel en makkelijk een nieuwe sfeer in huis. Zo lijkt je bank weer helemaal anders! Hulp nodig met de styling van je interieur? Ik help je graag met een stylingadvies op maat!

Binnenkijken in ... de woonkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Bekijk hier mijn impressie van het resultaat na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling voor een woonkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Heb je moeite met het kiezen van de juiste inrichting en kleurcombinaties? Heb je al meerdere kleuren zonder succes op je muren uitgetest maar nog steeds niet de juiste warme en sfeervolle kleurtint gevonden?

Als stylist en interieurontwerper help ik je graag! 

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Binnenkijken in ... de woonkamer van een herenhuis in Voorburg in modern klassieke stijl met kamer en suite boogdeuren na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Geef een reactie