Voor de bewoners van een herenhuis met woonkeuken in Op Buuren, Maarssen, gaf STIJLIDEE interieuradvies, kleuradvies en stylingadvies voor de woonkamer, keuken, eetkamer en hal.

De vraag van de bewoners was om meer warmte en sfeer te creëren. Daarnaast was er behoefte aan extra opbergruimte en vroeg men om lichtadvies, stylingtips en indeel ideeën voor de meubels. De bewoners houden van de landelijk moderne woonstijl.

De muren van de keuken waren eerst allemaal wit waardoor er weinig sfeer was. Door de korte wand grijsblauw te schilderen en de lange wand te voorzien van een warm houten wandbekleding ontstaat er veel meer warmte en sfeer in de keuken. Juist door het contrast met de blauwgrijze muur lijkt de houten wand nog warmer.

Boven de eettafel is een nieuwe grote hanglamp van witte stof gekomen. Eerst stond de booglamp boven de eettafel, deze is nu verplaatst naar de woonkamer en staat daar nu naast de bank.

De kindertafel stond eerst tegen de lange wand. Door deze nu tegen de achterkant van de bank te plaatsen ontstaat er een gezellige speelhoek die toch betrokken is bij de zithoek. Bovendien kan er zo een buffetkast worden geplaatst tegen de lange wand waarmee er meer sfeer kan worden gecreëerd. Dit meubel dient ook als extra opbergruimte voor  speelgoed en accessoires.

Bekijk hier het resultaat na STIJLIDEE’s interieuradvies:

keuken met wonderwall na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

keuken met wonderwall na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

keuken met wonderwall na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

keuken met wonderwall na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

Deze houten wandpanelen geven de keuken een warme en natuurlijke uitstraling.

keuken met wonderwall na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

quote op muur na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

 De zwart metalen 3D quote “Do what you love, love what you do” is mijn favoriete quote! Deze komt een klein stukje van de muur af, dit geeft diepte. De muur is geschilderd in Histor Perfect Finish Muurverf Opblaasbaar S 4010-B10G

wandplank in eetkamer na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

 De teakhouten wandplank is van het Kabinet

eetkamer na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

De eetkamertafel is geschilderd in Histor Perfect Finish Lakverf Mineraal S 1502-B. De eetkamerstoelen zijn van het Kabinet

hanglamp na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

 De hanglamp is van Lifestyle Home Collection

buffetkast na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

 De achterwand van de buffetkast is geschilderd in Histor Perfect Finish Lakverf Opblaasbaar S 4010-B10G en de lange muur is geschilderd in Histor Perfect Finish Muurverf Forel S 2005-Y50R

woonkamer na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

Het lichte vloerkleed geeft een ruimtelijk effect

woonkamer na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

Door de kindertafel achter de bank te plaatsen ontstaat er een gezellige speelhoek voor de kinderen. De kinderstoelen zijn van Ikea

woonkamer na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

styling van STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

woonkamer na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

glas in lood raam na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Het glas in lood werd naar wens op maat gemaakt door een glas in lood atelier

design wandlamp na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

De muur in de gang is geschilderd in Histor Perfect Finish Muurverf Agave S 4020-B30G

hal na STIJLIDEE's interieuradvies, kleuradvies en styling

Fotografie, Interieuradvies, Kleuradvies, Styling: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je huis in modern landelijke stijl? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE en Mooi Ruim. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

18 Replies to “Binnenkijken in … een herenhuis met woonkeuken in Op Buuren, Maarssen”

 1. Heel gaaf deze keuken met muur van hout! mooie inspiratie 🙂 X Helen

 2. Dank je Helen, Ik vind het zelf ook erg mooi geworden! Er zijn meerdere kleuren wonderwall muren van hout mogelijk. Wil je dit zelf ook in huis? Ik regel het graag voor je! Groetjes, Winnie

 3. Erg mooi Winnie! Ik ben verliefd op die houten wandpanelen! Specifiek in deze kleurstelling!
  Heb je een type en een prijsindicatie?

 4. Ha Winnie, goedemiddag! Het gaat waarschijnlijk om twee muurtjes, beide van ongeveer 2.00×2.60 meter. Het product heeft een vierkante meter prijs?

 5. Hoi Geertje, wil je een offerte inclusief wandmontage van de Wonderwall panelen op beide wanden door een professionele interieurbouwer waar ik mee samenwerk ontvangen? Dan zou ik graag nog even je adresgegevens willen weten. Deze kun je mailen naar info@stijlidee.nl Groet, Winnie

 6. Wauw prachtig zeg, vooral de speelhoek vind ik erg leuk!

  Groetjes Floor

 7. Wat een prachtig huis zeg! Zelf zijn wij ook op zoek naar een mooie speeltafel. Kunt u mij vertellen waar de kindertafel vandaan komt?

 8. Hoi Winnie,

  Ik ben net als de anderen hier ook verliefd op de houten wandpanelen. Ik wil dit graag op de wand achter mijn TV hebben +- 12m2 en misschien ook nog achter ons bed en is idem dito 12m2. Heb je misschien een prijs indicatie en/of offerte voor mij?

  Momenteel hangt mijn tv wel al aan de muur maar is dat een probleem voor de houten panelen? Hoe ver komt dat naar voren?

  Nog een andere vraag hier is er een onwijs leuk schilderij van de stad Utrecht. Waar heeft u deze gekocht? Ik woon in Leeuwarden, maar ben geboren en getogen in Utrecht en zoek al jaren naar zo’n schilderij en wil er dan eentje van Leeuwarden ook naast hebben.

  Ik hoor graag van u of u mij kunt helpen hiermee.

  Groetjes,

  Jan-Marten

 9. Beste Winnie,

  De zwart metalen 3D quote “Do what you love, love what you do” Kan ik deze tekst ook kopen ?

  Groet,
  Brigitte

 10. Hi
  Ik was benieuwd waar die prachtige buffetkast vandaan komt. En zou daarnaast graag een offerte willen voor de kinderspeeltafel.
  Alvast dank
  Ilona

 11. Beste Ilona, Die buffetkast kwam volgens mij van de Troubadour. Soortgelijke buffetkasten zijn ook verkrijgbaar bij het Kabinet. Voor een offerte van de kinderspeeltafel heb ik je naw gegevens nodig en specificaties in welke afmeting de tafel zou passen. Dit mag je mailen naar info@stijlidee.nl. Groetjes, Winnie

Geef een reactie