Deze week mocht ik komen binnenkijken in een slaapkamer en toilet op zolder in Langerak, Leidsche Rijn bij Utrecht. Enige tijd geleden mocht ik de bewoners advies geven over de inrichting, kleuren, styling en verlichting van de gehele zolderverdieping.

In een eerder stadium mocht ik de bewoners al eens adviseren over de verbouwing en inrichting van hun nieuwe woonkamer met open keuken. Daar schreef ik recent het blog over: ‘Binnenkijken in … een modern kleurrijke woonkamer met open keuken in Langerak | Leidsche Rijn | Utrecht

Extra ruimte voor toilet op zolder

Nadat er meer ruimte was ontstaan door de plaatsing van een dakkapel hadden de bewoners behoefte aan advies over de indeling van de zolder. De slaapkamer kon zo worden vergroot met meer opbergruimte en een badkamermeubel met wastafel. Ook was er nu extra ruimte voor een apart toilet ontstaan.

Terracotta kleuren en Oosterse tegels

In het toilet is gekozen voor een zwart open wandrek met styling van keramiek in de Oosterse stijl. De muren werden geschilderd in de kleur terracotta. Deze kleur geeft het toilet een warme sfeer en past goed bij de keramieken accessoires. De handgemaakte Portugese cementtegels van Designtegels hebben een decoratief dessin waar de bewoners helemaal blij van worden.

Persoonlijk lichtadvies voor de slaapkamer

Met een persoonlijk lichtadvies voor de slaapkamer bereik je de gewenste sfeer in jouw woonstijl. Naast functionele spots boven de kledingkasten adviseerde ik diverse modellen tafellampen, wandlampen en een hanglamp in de kleurrijke en Oosterse stijl voor deze slaapkamer op zolder.

Binnenkijken in ... een kleurrijk Oosters toilet en slaapkamer in Langerak | Leidsche Rijn, Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Binnenkijken in ... een kleurrijk Oosters toilet en slaapkamer in Langerak | Leidsche Rijn, Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Hanglamp van ganzenveren

Ik adviseerde de bijzondere Deense hanglamp Eos van Umage Design voor in de hoge nok van de slaapkamer op zolder. De hanglamp is gemaakt van ganzenveren en heeft daardoor een zachte uitstraling.

Gebloemde Oosterse dessins in het bedlinnen

Het donkerblauwe dekbedovertrek is voorzien van een decoratief en gebloemd Oosters dessin. Er is een donkergroen kleurvlak achter het bed geschilderd waardoor het bed een hoofdeinde van verf heeft gekregen. Deze lijn van het kleurvlak loopt visueel door in het kozijn voor een harmonieus geheel. De wand boven het kleurvlak werd geschilderd in donker terra zodat dit een mooie ton-sur-ton kleurcombinatie vormt met de kleuren in het toilet.

Wastafelmeubel met ronde spiegel

Op de slaapkamer werd een aparte wastafel van Ikea geplaatst in de kleur donkerbruin. Hier is een grote ronde spiegel boven geplaatst. De ronde vorm geeft een zachte uitstraling naast de rechte vormen van het wastafelmeubel. Bovendien brengt de spiegel extra daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een ruimtelijke werking, vooral ook omdat de spiegel tegenover de raampartij is geplaatst.

Bekijk hieronder het resultaat van het toilet en de slaapkamer na interieuradvies, kleuradvies, styling en lichtadvies door STIJLIDEE

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je toilet, badkamer, slaapkamer of zolderkamer? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie