Alweer een paar maanden geleden mocht ik een interieuradvies op maat geven aan de bewoners van een nieuwbouwwoning in Hoograven, Utrecht. 

Deze week ontving ik de foto’s van het inmiddels gerealiseerde interieurproject. Ondanks de compacte eethoek is er een enorm ruimtelijk effect ontstaan. Er is gekozen voor een eetkamerbank op maat in combinatie met stijlvolle en warme design meubelen in notenhout en een kunstwerk waarin bijzonder veel licht, ruimtelijk effect en diepte zit. Doordat ik vooraf in een schets op schaal een indelingsontwerp maakte konden we goed inschatten welke verhouding qua meubelen in de ruimte het beste zouden passen.

Bekijk hier het resultaat van de woning met eetkamerbank op maat in Hoograven, Utrecht  na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling:

Binnenkijken in ... een woning met eetkamerbank op maat in Hoograven, Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies | Mooi Ruim

Binnenkijken in ... een woning met eetkamerbank op maat in Hoograven, Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies | Mooi Ruim

Binnenkijken in ... een woning met eetkamerbank op maat in Hoograven, Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies | Mooi Ruim

Interieuradvies en Styling: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie en realisatie eetkamerbank: Mooi Ruim

De okergele eetkamerstoelen geven een warm contrast met de grijze vloer en de moderne witte muren. Deze stoelen zijn van Varier Furniture via Echt Wonen en zijn zo ontworpen dat ze zich makkelijk aanpassen aan je zithouding voor een optimale en gezonde zit. De eetkamertafel is van Team 7  via Echt Wonen en is gemaakt van Oostenrijks natuurhout in de kleur notenhout. De eetkamerbank op maat is ontworpen door STIJLIDEE in samenwerking met interieurbouwer Mooi Ruim en werd vervolgens gerealiseerd en uitgevoerd in een combinatie van wit hout en grijze kunstlederen bekleding voor de rug- en zitkussens van de eetkamerbank. Het bijzondere aan het meubelontwerp van deze bank is dat het zitvlak doorloopt daar waar de tafel reeds gestopt is. Dit geeft een extra ruimtelijk effect en biedt plaats aan een royaal aantal zitplaatsen. Ideaal voor een gezin met kleine kinderen!

De neutrale en tijdloze vloer was reeds aanwezig in de woning en is een gemelleerd grijze Marmoleum Real vloer van Forbo.

Het kunstwerk is een magisch realistische fotocollage van Leticia Felgueroso. Het werk heet VeranoDe KunstSalon stond ermee op de Affordable Art Fair in Amsterdam.

Benieuwd naar andere interieurprojecten van STIJLIDEE waar Mooi Ruim aan heeft bijgedragen? Bekijk de blog posts:

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je eetkamer of keuken? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE en Mooi Ruim. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham, Fotografie en Interieurbouw Credits: Mooi Ruim

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.