Een reactie plaatsen

Binnenkijken in … een woonboerderij in Gelderland

De nieuwe bewoners van een woonboerderij in Gelderland vroegen mij vorige week om interieuradvies voor hun interieur in modern landelijke stijl.

De boerderij is gelegen op een droomlocatie in het groen, omgeven door zonnebloemvelden en weilanden. Tijdens de grondige verbouwing is het oude gedeelte uit begin 1900 stijlvol aangesloten op de nieuwe aanbouw. De nieuwe antracietkleurige natuurstenen vloer verbind het nieuwe gedeelte met het oude deel waar gekozen is voor een warme eikenhouten vloer. Opvallende details in de boerderij zijn de stalen binnendeuren, het beton ciré en de stenen wandtegels in de badkamers. Hier volgt alvast een impressie van de hal en de mooie badkamers van de woonboerderij, als straks de styling van de keuken, woonkamer en slaapkamers is aangepast volgen meer foto’s.

Binnendeur met glas en mat zwart stalen kozijnen | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Binnendeur met mat glas en mat zwart stalen kozijnen | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Opvallend detail in de boerderij zijn de stalen binnendeuren van glas met mat zwarte kozijnen. Door deze stalen binnendeuren krijgt de oude boerderij direct een stijlvolle en moderne uitstraling.

Beton Ciré Badkamer | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Het houten badkamermeubel wordt gecombineerd met een betongrijze vloer en wand

Beton Ciré Badkamer | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Beton Ciré Badkamer | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

In de badkamer zijn de wanden en de vloeren uitgevoerd in grijs beton ciré. In Nederland is beton ciré relatief onbekend maar in In Frankrijk is beton ciré al jaren populair als stoer materiaal voor wand en vloer. Béton ciré is een zeer sterke en watervaste cementstuc en bijzonder geschikt voor badkamers, keukens, vloeren, meubels en objecten als openhaarden. Zelfs buiten kun je beton ciré goed gebruiken op je terras vloer.

Beton Ciré Badkamer | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

De badkamer wanden naast het toilet zijn voorzien van witte pebble stone tegels

Beton Ciré Badkamer | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

De bewoners van de woonboerderij willen graag meer warmte en sfeer in hun keuken, woonkamer en overige ruimtes. In mijn interieuradvies op maat gaf ik veel tips over het aanpassen van de styling naar een persoonlijker en warmer interieur. Hierin zal meer gebruik worden gemaakt van textiel in de vorm van kussens, vloerkleden en gordijnen. Ook zullen enkele muren in o.a. de keuken en woonkamer een nieuwe kleur krijgen. Ik adviseerde extra matte muurverf, dit geeft een soort kalkeffect en past daarom goed in deze boerderij. Bovendien maakte ik een aantal schetsontwerpen voor nieuwe meubelen op maat, waaronder een boekenkast voor de werkkamer, een bedombouw en een opbergsysteem voor boeken, schoenen en kleding voor in de slaapkamer. Deze meubelen op maat zullen binnenkort door een ambachtelijk meubelmaker worden gerealiseerd.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial