In een jaren ’30 huis in Utrecht gaf ik kleuradvies voor de woonkamer met eetgedeelte en de open keuken. De bewoners zijn erg blij met hun sfeervolle huis. 

De bewoners waren voordat ze mij om advies vroegen eerst al zelf enthousiast aan de slag gegaan. Maar de kleur was niet naar wens … Op zo’n moment kom ik graag helpen. Samen kozen we de perfecte kleuren voor de woonkamer, eetkamer en keuken.

Doordat de grijze bank een blauwpaarse gloed heeft paste de eerder geverfde groengrijze muur niet mooi bij de bank. Door de nieuwe kleur in warmer grijs te schilderen is het resultaat direct veel warmer. Eerder waren de muren van de raampartij ook in het groengrijs geschilderd. Door deze te schilderen in een witte frisse kleur lijkt de kamer veel groter. Door in de styling afwisselende en kleurrijke kunst en kussens te gebruiken wordt het geheel niet te saai.

Bekijk hier het resultaat na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling:


Binnenkijken in Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Binnenkijken in Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Binnenkijken in Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Binnenkijken in Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Binnenkijken in Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 Fotografie: Makelaar | Styling: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Oorspronkelijk zitten in oude jaren ’30 woning vaak nog de originele glas in lood kamer-en-suite deuren. Omdat de kamer vrij smal is zijn deze in een eerder stadium al weggehaald en vervangen voor een open haard. Een open haard geeft heel veel sfeer. De moderne uitvoering zorgt voor een onverwacht accent. Door zowel haardpartij als buffetkast in helder wit te schilderen contrasteren deze mooi met de grijze achterwand. Het rode schilderij komt sfeervol en warm uit tegen de muur door de juiste grijsnuance.

De achterwand van de buffetkast is in lichtgrijs geschilderd waardoor de kleur op natuurlijke wijze doorloopt. Dit geeft een ruimtelijk effect. Voorheen was de buffetkast crèmekleurig waardoor deze net uit de toon viel. Na deze helderwit te schilderen is het veel meer één geheel met de omgeving. De open keuken aan de overzijde is ook helder wit.  De kleuraccenten zijn gekozen in de rode kinderstoel en enkele rode woonaccessoires als kaarsen en kinderkunst.

Juist in een jaren ’30 huis is het mooi om een strakke en moderne keuken te plaatsen. Hierdoor heb je al het comfort en het gemak van de nieuwste keukenapparatuur. De witte keuken komt mooi uit tegen de grijze wand. De schouwkap wordt gecamoufleerd waardoor het geheel rustig oogt.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je eetkamer, keuken en woonkamer? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 Replies to “Binnenkijken in … Utrecht(2)”

  1. Bedankt voor je reactie, Arun. Het eerste waar je op let als je voor de eerste keer een huis binnen loopt is onbewust de lichtval. Daarom ben ik jaren geleden al gevallen voor mijn lichte jaren 30 huis met fijne zonligging en tuin op het zuidwesten. Heb je een wat donkerder huis? Geen probleem! Met een goed lichtadvies en stylingtips voor de juiste verlichting help ik je graag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.