Ben je bezig met het opnieuw inrichten en stylen van je nieuwe huis? Check dan de 7 dont’s in interieurstyling en plaats de laatste puntjes op de i.

  • Verschillende vloeren op één etage combineren: Dit wordt onrustig en oogt als een lappendeken. Als je een ruimtelijk effect wenst dan is het beter om overal dezelfde vloer te kiezen in plaats van in elke kamer een andere vloer
  • Alle meubelen in dezelfde kleurnuances kiezen: Dit geeft een te saai beeld. Durf kleur te bekennen en kies gerust voor iedere bank of stoel in een aparte kleur stoffering.Deze moet wel mooi passen bij de reeds gekozen kleuren in het kleurenschema.
  • Lijsten, spiegels en schilderijen te hoog ophangen: Regelmatig wordt wanddecoratie veel te hoog opgehangen waardoor er geen samenhang in het interieur ontstaat. Probeer per situatie te beoordelen wat de ideale hoogte voor je wanddecoratie is. Deze hoogte zal het laagst zijn bij het zitgedeelte, iets hoger bij het eetgedeelte en nog hoger in de keuken en de hal.
  • Een enkele contrastkleur voor de accessoires kiezen: Hierdoor ontstaat onvoldoende sfeer omdat het contrast dan te hard is. Juist door meerdere kleuren te combineren ontstaat er sfeer.
  • De vensterbank vol zetten met veel verschillende accessoires. Er hoeft niet perse op elke vensterbank van alles te staan. Durf ook plekken juist leeg te laten en kies voor mooie objecten waar je blij van wordt zoals een bijzondere plant in een mooie pot. Herhaal dit eventueel enkele keren: herhaling geeft ritme en rust.
  • Alleen sfeerverlichting indelen en niet nadenken over het lichtplan: Een goed lichtplan bestaat uit een afwisselende combinatie van functionele, algemene en sfeerverlichting. Juist bij nieuwbouw of verbouwing is dit het moment om een goed lichtplan te realiseren.
  • Spots plaatsen die nergens op gericht zijn maar je alleen verblinden: Als je spots ophangt dan moet de bundel gericht naar een object stralen, bv. mooie kunst of een bijzonder object of meubel: alleen de vloer aanlichten is niet erg sfeervol. Check bij het monteren van de verlichting of je vanuit alle zitplaatsen niemand verblindt.
Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.