Als stylist en interieurontwerper wordt mij regelmatig om kinderkameradvies gevraagd. De Nederlanse kinderkamers zijn vaak niet al te groot waardoor het een goed idee is om deze ruimte zo functioneel, creatief en verrassend mogelijk in te delen.

De 7 meest voorkomende fouten bij het inrichten van de kinderkamer:

  1. TE VOL: Zet de kamer niet te vol met kindermeubelen en speelgoed. Er moet voldoende ruimte over blijven om goed te kunnen spelen.
  2. GEEN KLEUR OP DE MUUR: Door de muur wit te schilderen ontstaat een saai interieur. Met kleur creëer je meer sfeer.
  3. SERIE MEUBELEN: Alle kindermeubelen van dezelfde serie combineren: zo kies je voor een saai showroominterieur in plaats van voor een bijzondere droomslaapkamer.
  4. EGALE KLEUR OP DE MUUR BIJ EEN HOOG PLAFOND: Heeft de kinderkamer een hoog plafond? Hierdoor zal je kind zich nog kleiner voelen. Kies niet voor een egale kleur op de muur maar liever voor een lambrisering in meerdere kleuren.
  5. GEVAARLIJKE STOPCONTACTEN: Stopcontacten die niet zijn voorzien van kinderbeveiliging
  6. HETE VERWARMINGSBUIZEN: Hier kunnen kinderen zich lelijk aan verbranden. Maak een koof of laat de buizen infrezen in de muur.
  7. RUIMTE NIET OPTIMAAL BENUTTEN: Door je meubelen niet multifunctioneel te gebruiken mis je ruimte. Kies voor multifunctionele meubelen zoals een bankje dat tevens een opbergkist is of een bed met lades. Ook een kajuitbed of een hoogslaper bieden extra opbergruimte of plaats voor een kinderbureau.

Bekijk hier een aantal babykamers, kinderkamers en tienerkamers uit het portfolio van STIJLIDEE:

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je kinderkamer, slaapkamer of zolderkamer? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling,Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie