Ga je binnenkort verhuizen en je nieuwe huis inrichten? Wil je niet dezelfde interieur fouten maken als de meeste mensen die een nieuw huis gaan bewonen? Lees de 7 valkuilen bij het inrichten van je huis:
 • Te veel spullen in een te kleine ruimte willen plaatsen: ga vooraf na welke spullen er werkelijk nodig zijn en laat de rest buiten de deur. Kies voor een rustige en stijlvolle styling van persoonlijke accessoires die je blij maken.
 • Te streng zijn in stijlkeuzes: het is helemaal niet erg om de oude art nouveau kast te plaatsen in de nieuwe hoogglans design keuken. Dat maakt het juist persoonlijk. Heb je wat meer lef? Schilder de oude kast dan in een hippe nieuwe kleur. Zo krijgt de kast weer een heel nieuw leven!
 • Hals over kop nieuwe meubelen gaan kopen: begin eerst met het maken van een moodboard/plattegrond en definieer een wensenlijst met een opsomming van welke functies je in welke ruimtes wilt gaan gebruiken: opbergen, zitten, open haard, muziek luisteren, tv kijken, koken, eten, werken, speelhoek voor de kinderen … Pas nadat je weet welke indeling het meest ideale is kun je meubelen gaan uitkiezen. Houdt wel rekening met een levertijd van 12 tot 16 weken.
 • Alles standaard wit schilderen met het idee dat kleur later wel komt: van uitstel komt helaas maar al te vaak afstel. Beter schilder je je nieuwe huis meteen in de juiste kleur. Verf is de manier om snel en effectief sfeer te creëren. Een muur heeft heel veel impact en een liter verf is bovendien veel goedkoper dan een nieuwe bank.
 • Je spullen klakkeloos oververhuizen: vaak verzamel je in de loop van de jaren van alles om je heen. Een verhuizing is een goede reden om eens kritisch langs al je spullen te gaan en opnieuw te beoordelen of je iets nog wel moet bewaren. Ruim op en selecteer: gooi kapotte spullen weg of repareer ze, alles wat je nooit meer draagt kan naar de kringloop. Ook je smaak veranderd in de loop van de jaren dus die dure schoenen van zoveel jaar geleden doe je echt niet meer aan…
 • Niets aan de muren hangen omdat je het zonde vindt van de fris gestuukte wanden: er bestaan handige railsystemen welke aan de bovenkant van de wand kunnen worden bevestigd. Hier kun je gemakkelijk schilderijen, fotolijsten, spiegels en overige wanddecoratie met nylondraad aan hangen. Vaak zijn voor een enkel canvas doek of gemiddelde fotolijst een paar betonspijkers al voldoende.
 • De vensterbank vol zetten met snuisterijen, kinderfrutsels, planten in potten en kandelaars: kies voor 1 soort item en laat ook bewust een gedeelte van de vensterbank leeg zodat het daglicht vrij naar binnen kan stromen.
Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper | Header
Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper | Header
STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | Portfolio Woonkamer

Geïnspireerd geraakt door mijn blog over de 7 valkuilen bij het inrichten van je huis? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat.

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

4 Replies to “De 7 valkuilen bij het inrichten van je huis”

 1. Na uw bericht met veel plezier te hebben gelezen is het wellicht ook een leuk idee om muren te decoreren met fotolijsten.

 2. Ik heb op mijn muur ook fotolijsten hangen en een mooie canvas foto van mijn laatste vakantie. Ik ben hier heel blij mee want het is op een speciaal XXL formaat, dat geeft veel sfeer in mijn huis! Groetjes, Karin

 3. Beste Karin,

  Persoonlijke foto’s brengen inderdaad veel sfeer in huis, helemaal als de compositie klopt en ze op de juiste hoogte hangen, in de gang kunnen ze bv. gerust wat hoger hangen maar in het woongedeelte juist wat lager. Hartelijke groet, STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie