Ben je van plan om een nieuwe bank, hoekbank, chaise longe, hocker, love seat of fauteuil te kopen maar weet je nog niet precies wat? Check de 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank of ander zitmeubel en lees de tips.

  • Een bank kopen omdat deze toevallig in de aanbieding is:  in Nederland doen we gemiddeld 7 jaar met een bank, dan mag je er ook wel even wat tijd voor uit trekken om je favoriete nieuwe bank te selecteren. Bedenk eerst goed naar welk model je op zoek bent, welk zitcomfort je wenst en welke stoffering je voorkeur heeft, anders krijg je al gauw spijt van je miskoop.
  • Een bank kopen omdat deze zo geweldig leuk in de etalage van de woonwinkel staat: in de winkel ziet het er zo gezellig uit maar thuis blijkt helaas maar al te vaak dat het model niet in de ruimte past vanwege verkeerde verhoudingen, te groot, verkeerde kleurcombinaties… voorkom dit door eerst de afmeting van de gewenste bank thuis met kranten uit te spreiden zodat je een idee hebt van de verhoudingen en een kleurstaal van je muur en vloer mee naar de woonwinkel te nemen.
  • Een bekledingsstof kiezen welke niet geschikt is voor jouw gebruiksdoel: heb je kinderen, honden of katten? Dan zijn er hele andere stofspecificaties nodig als dat je single bent. Staat de bank overdag in de volle zon of in de schaduw? Een bank zal sneller verkleuren en slijten in de zon waardoor je dan juist beter geen katoenen of zijden stof kunt kiezen. Laat je goed informeren over alle varianten.
  • Een te diepe of juist te ondiepe zitdiepte: wil je een actieve zit of liever lekker loungen, hangen en liggen? Als je kiest voor een actieve zit dan is de diepte van de bank maximaal 90 cm. terwijl een lounge bank makkelijk een diepte van 100 cm of 110 cm kan hebben.
  • Zowel de bank als de bijpassende fauteuils of loveseat in dezelfde stofuitvoering bestellen: het is weinig dynamisch om alle zitmeubelen in dezelfde stofuitvoering te kiezen. Kies liever voor een contrast tussen bank en overige zitmeubelen waardoor het interieur veel stijlvoller overkomt.
  • Een bank kopen omdat deze zo lekker zit omdat je moe bent aan het einde van de dag: alle banken zitten lekker als je moe bent aan het einde van de dag. Ga liever banken testen in de ochtend zodat je goed kunt vergelijken welke bank er het beste zit. Let hierbij goed op de keuze voor de vulling. De meeste banken kunnen worden uitgevoerd in foam, polyester, polyether of met donsveren.
  • Niet letten op de opties voor het onderstel en de poten: Let goed op de opties voor het onderstel, hier zijn veel variaties in mogelijk. Heb je een klein interieur en wil je het wat groter laten lijken? Kies dan voor een bank met smalle hoge poten. Dit geeft een ruimtelijke uitstraling. Ook als je je huis wilt verkopen staat het ruimtelijker om een bank met hoge poten te plaatsen, wil je meer tips ontvangen die leiden tot over een vlotte verkoop van je huis? Ga dan naar STIJLIDEE Verkoopstyling. Een bank die helemaal tot de vloer door loopt oogt veel massiever en is daarom beter geschikt voor een grote ruimte zoals in een loft xxl appartement.
Inspiratie bij ... de nieuwe zitbanken showroom van 4x6 Sofa in Naarden | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling
Showroom 4x6Sofa | Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Meer inspiratie nodig voor banken? Kijk op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.