Een reactie plaatsen

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel

Ben je van plan om een nieuwe salontafel, side table of bijzettafel te kopen maar weet je nog niet precies wat? Check de 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel en lees de tips.

  1. HOOGTE: Let op dat de salontafel niet te hoog is ten opzichte van de zithoogte van de bank: dit geeft een volle en rommelige sfeer. Kies liever een tafel welke gelijk is aan de zithoogte van de bank of zelfs lager. Dit geeft een extra ruimtelijk effect.
  2. 2e NIVEAU:Let op dat de salontafel geen 2e niveau heeft: dit lijkt zo handig voor al je kranten en papieren maar geeft een rommelige indruk. koop liever een mooie tijdschriftenhouder voor je losse tijdschriften en kranten of koop anders passende opbergmanden voor dit niveau.
  3. AFMETING:Houdt bij de aanschaf van je salontafel rekening met de afmeting van de salontafel: zorg dat er voldoende loopruimte overblijft indien de tafel in het midden van je woonkamer staat. Houdt bij voorkeur een royale loopruimte aan van minimaal 70 cm.
  4. SCHERPE HOEKEN: Kijk uit van welk materiaal de tafel is gemaakt: scherpe hoeken van harde materialen zoals glas, massief eikenhout of natuursteen kunnen voor kinderen in de baby- en peuterleeftijd erg gevaarlijk zijn. Kies in dat geval liever voor een setje van wat kleinere ronde tafels of koop speciale hoekbeschermers voor je salontafel.
  5. MASSIEF BLOK:Koffers, kisten en bloktafels met een dicht onderstel vormen vaak een lomp en onhandig blok wat het ruimtelijk effect niet ten goede komt. Gebruik dit soort tafels liever voor het opbergen van speelgoed of tijdschriften in een hoek van de kamer in plaats van midden in de zithoek.
  6. MATERIAAL- EN KLEURKEUS:Stem kleuren en materialen af op de rest van je interieur. Het is erg onrustig om meer dan 3 soorten hout in dezelfde ruimte te gebruiken.  Bij voorkeur wissel je een donkere en lichte houtsoort met elkaar af voor een dynamisch contrast.
  7. COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE ONDERSTELLEN: Steeds vaker worden er verschillende soorten onderstellen van salontafels gecombineerd voor een onverwacht effect. Dit kan in een grote ruimte juist nog best verrassend zijn maar in een gemiddelde doorzonwoning is dit al snel te onrustig. Kies liever voor een serie salontafels of bijzettafels met een identiek onderstel, dit staat veel rustiger.

Bekijk hier een selectie van stijlvolle salontafels:

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel | Fotografie: Emob

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel | Fotografie: Emob

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel | Fotografie: Emob

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel | Fotografie: Emob

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel | Fotografie: Emob

De 7 valkuilen bij het kopen van een nieuwe salontafel | Fotografie: Emob

Meer inspiratie nodig voor salontafels? Kijk op de website van Meubelwinkel Emob en op STIJLIDEE’s Pinterest Board: INTERIEUR Tafels | Tables

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is gesponsord door Meubelwinkel Emob

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial