Een reactie plaatsen

De 7 valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen

Ben je van plan om nieuwe raamdecoratie zoals gordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, roman blinds of  rolgordijnen te kopen? Check dan eerst de 7 valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen en lees de tips.

1. Gordijnen niet voeren: Gevoerde gordijnen plooien veel mooier. Door de dubbele laag isoleren ze beter: dit scheelt energiekosten en is beter voor een duurzaam interieur.

2. Gordijnen niet blinderen: Kan er niemand vanaf buiten door je ramen kijken? Prima! Maar heb je geen zin in ongewenste blikken? Voorzie je gordijnen dan van blindering, dit is verkrijgbaar in diverse stofkwaliteiten.

3. Gordijnen vergeten in de hal: Gordijnen geven een decoratief en stijlvol effect. Hang direct achter je voordeur gordijnen: deze houden de ergste kou buiten, zeker als je ze ook nog eens voert.

4. Kiezen voor te drukke patronen: Vraag je af welke woonstijl je aanspreekt. In een modern design interieur kun je gerust kiezen voor een grafisch zwart-wit patroon maar over het algemeen oogt een effen gordijn veel rustiger en tijdlozer. Kies je juist voor trends? Dan kan een trendy patroon wel weer erg leuk zijn, maar kies dan liever voor een flexibel canvas doek of mdf paneel waar je de stof strak tegenaan spant met een tacker of nietpistool.

 5. Kiezen voor gordijnen die niet contrasteren met de rest van het interieur: Juist door te kiezen voor een contrast in de kleur van je gordijnen gaat je kamer meer leven. Een subtiel kleurverloop in de stof geeft een stijlvol accent.

6. In de keuken kiezen voor overgordijnen. De keuken is een hele praktische ruimte waar de gordijnen vooral functioneel moeten zijn. Kies daarom voor flexibele vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen die zowel hoog, laag als voor het midden van het raam kunnen hangen. Nog vaak kom ik tijdens mijn werk als stylist en interieurontwerper keukens tegen die heel saai zijn. Juist in een keuken is het leuk om met een frisse en heldere kleur te werken zoals geel, blauw of groen zolang de kleur maar mooi bij de rest van het interieur past.

7. Gordijnen direct boven het raam ophangen terwijl er nog extra ruimte tot aan het plafond is. Hoe lager de gordijnen hangen hoe lager de ruimte lijkt. Hang je gordijnen bij voorkeur tegen het plafond aan tenzij dit niet mooi in verhouding is met de architectuur van de raampartijen van je interieur.

Bekijk hier de stijlvolle toepassing van gordijnen in een interieur: 

De 7 valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen | Fotografie: Gamma

Witte vouwgordijnen brengen licht in huis in dit interieur in modern landelijke woonstijl

De 7 valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen | Fotografie: Gamma

Groene gordijnen brengen de natuur in huis in dit interieur in modern basic woonstijl

Gordijnen in diverse kleuren, materialen en prijsklassen kun je vinden in de nieuwe collectie Gordijnen van Gamma.

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met Gamma. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Fotografie Credits: Gamma | Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial