Ben je van plan om nieuwe gordijnen te kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Check de 7 valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen en lees de tips.

  1. Gordijnen kopen omdat deze toevallig in de aanbieding zijn:  in Nederland doen we gemiddeld 7 jaar met gordijnen, dan mag je er ook wel even wat tijd voor uit trekken om je favoriete gordijnen te selecteren. Bedenk eerst goed naar welke materialen en kleuren je op zoek bent en naar de specificaties van de stof. Moeten de gordijnen lichtdoorlatend zijn of juist extra dik gevoerd vanwege de akoestiek? Is dit niet zorgvuldig uitgekozen dan krijg je al gauw spijt van je miskoop. Ik help je graag met gordijnadvies op maat!
  2. Gordijnen kopen omdat ze zo geweldig in de showroom van een woonwinkel hangen: in de winkel ziet het er zo gezellig uit maar thuis blijkt helaas maar al te vaak dat kleuren en materialen heel anders overkomen door lichtval, vloeren en meubelen in de betreffende ruimtes. Voorkom dit door thuis eerst met een gordijnstaal te kijken of de gordijnen passen bij de rest van je interieur zodat je een idee hebt van het gewenste eindresultaat
  3. Een gordijnstof kiezen welke niet geschikt is voor jouw gebruiksdoel: heb je kinderen, honden of katten? Dan zijn er hele andere stofspecificaties nodig als dat je single bent. Hangen de gordijnen overdag in de volle zon of in de schaduw? Gordijnen zullen sneller verkleuren en slijten in de zon waardoor je dan juist beter geen katoenen of zijden stof kunt kiezen. Laat je goed informeren over alle varianten.
  4. Een te korte zoom of slepende gordijnen over de grond: zelf vind ik gordijnen in een modern interieur het mooiste als ze ongeveer 1 cm boven de vloer hangen echter bij een klassiek en landelijk interieur kun je de gordijnen juist beter wat langer laten hangen en ietsje over de grond laten slepen voor het decoratieve effect. Vul de Interieur Checklist in en ontvang vrijblijvend een offerte voor een gordijnadvies op maat.

Gordijnen, raamdecoratie, overgordijnen, inbetween gordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën en plissé gordijnen na STIJLIDEE’s Gordijnadvies op maat uit STIJLIDEE’s portfolio:

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winniie Helmes-Ham geeft interieuradvies op maat vanuit Utrecht
Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham geeft gordijnadvies op maat

Gordijnadvies en Fotografie door STIJLIDEE | Interieuradvies en Styling

Gordijnadvies Utrecht | gordijnen | STIJLIDEE geeft advies over raamdecoratie op maat

5. Gordijnen te dicht tegen de muur of radiator hangen: Laat wat ruimte vrij van de muur zodat de gordijnen royaal kunnen vallen. Dit is met name van toepassing bij gordijnen met een vlinderplooi. Kies voor minimaal 8 cm. afhankelijk van het materiaal en de valling.

6. Gordijnen aan een te lage roede hangen: Monteer de roede of rail bij voorkeur niet te laag en te dicht tegen de kozijnen aan maar liever tegen het plafond. Dit zorgt voor een extra chique effect en geeft een ruimtelijke werking. Bovendien lijkt het plafond zo nog wat hoger. Mocht er te weinig raam zijn en juist veel muur dan is het mooier om de gordijnen in de dag te hangen of te kiezen voor bijvoorbeeld plissé gordijnen of vouwgordijnen in plaats van overgordijnen

7. Gordijnen kiezen die niet passen bij je woonstijl: Hou je van rust en ruimte, kies dan niet voor gordijnen met een onrustig en te kleurrijk dessin. Wil je graag je huis verkopen maar zijn je gordijnen in een opvallende donkere kleur en/of dessin? Dan kun je de gordijnen beter verwijderen en/of vervangen voor neutrale/lichte gordijnen. Tijdens een advies over verkoopstyling ontvang je diverse praktische tips die leiden tot een vlotte verkoop van je huis. Ook al lijkt een dessin in de showroom erg mooi, in de praktijk komt het maar al te vaak voor dat een uitbundig dessin al vrij snel gaat vervelen. Durf je wel wat kleur te bekennen? Dan is grijs, wit, taupe of naturel wellicht net iets te saai of te koel voor je.

Hulp nodig bij het selecteren van nieuwe gordijnen? Naast inbetween gordijnen kun je o.a. kiezen voor overgordijnen, vouwgordijnen, plissé gordijnen of jaloezieën. Tijdens een gordijnadvies op maat bekijken we samen welke kleuren en materialen raamdecoratie het beste bij jouw interieur passen.

Meer inspiratie nodig voor gordijnen? Kijk op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.