12 reacties

De 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis

Van plan om je huis te verbouwen? Voordat het zover is kun je jezelf het beste goed afvragen hoe je je uitbouw, serre, dakkapel, badkamer, eetkamer, keuken, kinderkamer, slaapkamer of woonkamer gaat verbouwen tot het meest ideale droominterieur. Lees daarom eerst mijn 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis voordat je aan de slag gaat:

1. Geen geld? Verkoop je oude spullen via marktplaats. Ga geld verdienen met zonnepanelen op je dak, goede isolatie en budget vriendelijke aankopen. Door je dak te isoleren met een daktuin van sedum bespaar je op de energiekosten en ben je bovendien duurzaam bezig. Door energiezuinige elektrische apparaten als cv ketels, wasmachines en drogers aan te schaffen bespaar je op de lange termijn. Informeer je buren bij de verbouwingsplannen, misschien willen zij ook verbouwen en kunnen jullie gezamenlijk investeren? Door gezamenlijk offertes aan te vragen is het mogelijk om van extra voordeel te profiteren.

2. Lelijke vloer? Zorg dat vloeren binnen dezelfde ruimte in je interieur mooi en egaal doorlopen, liefst op dezelfde hoogte en in hetzelfde materiaal. Hierdoor lijkt de ruimte groter. Bovendien geeft dit meer eenheid. Al gedacht aan vloerverwarming? Wel zo comfortabel aan je voeten!

3. Geen Lichtplan? Voordat de verbouwing begint kan ik je al adviseren over goede verlichting. Een goed lichtplan ontstaat door een optimale mix in sfeerlampen, functionele verlichting en algemene verlichting. Na de verbouwing kunnen in de styling nog wel extra wandlampen en vloerlampen worden gekozen. Echter de electrapunten voor plafondspots, plafondlampen en wandlampen moeten dan al zijn voorzien.

4. Niet er doorheen kunnen kijken? Laat mij je helpen! Als onafhankelijk en ervaren interieurstylist en interieurontwerper geef ik graag interieuradvies op maat. We bespreken de meest ideale indeling, kleuren en styling. Hierna kun je je focussen op de hoofdprioriteiten van de verbouwing als planning en inkoop.

5. Slechte planning ? Maak een realistische planning en bekijk wat je zelf kunt doen en waar je eventueel professionele hulp voor in wilt huren. Met ervaren vakmensen als aannemers, timmermannen, tegelzetters, loodgieters, vloerenleggers, electriciens, schilders, keukenmonteurs en bouwvakkers is de klus vaak  zo geklaard! Maar pas op dat ze elkaar niet teveel voor de voeten lopen!

6. Geen aanvraag voor bouwvergunning ingediend bij de gemeente?  Laat goede bouwtekeningen maken door een architectenbureau of aannemingsbedrijf. Dien op tijd je aanvraag voor bouwvergunning in bij je gemeente en voorkom daarmee vertragingen. Indien mogelijk informeer dan of er al bouwtekeningen bestaan van soortgelijke reeds gerealiseerde verbouwingen in je buurt.

7. 21% BTW voor verbouwing en renovatie? Is er in jouw gemeente een speciale regeling rondom btw verlaging en verbouwen? Vraag ernaar voordat je gaat verbouwen of renoveren en wellicht kun je geld besparen! Zo kun je o.a. informeren naar de mogelijkheden voor wat betreft het installeren van zonnepanelen, het aanleggen van een warmtepomp installatie en het asbestvrij maken van je huis.

Bekijk hier een aantal inspirerende verbouwingen van uitbouwen en aanbouwen die STIJLIDEE selecteerde:

De 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis | Fotografie via Pinterest

Fotografie: Design Milk via Pinterest

Deze uitbouw brengt niet alleen veel extra daglicht via de grote raampartijen naar binnen maar juist ook via het plafond

De 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis | Fotografie via Pinterest

Fotografie: Bruvo.be via Pinterest

Een lichtstraat boven de uitbouw in je keuken brengt veel extra daglicht naar binnen

De 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis | Fotografie via Pinterest

Fotografie: SannenJacobs.com via Pinterest

Ook in dit voorbeeld zien we veel extra daglicht in de ruimte door het schuine plafond van glas en de gevel volledig in glas met smalle stalen kozijnen uit te voeren

Wat zijn jouw verbouwingsplannen? Vul je reactie in bovenaan dit blog bij “Een reactie plaatsen” en lees de inspirerende reacties van anderen!

Geïnspireerd geraakt door mijn blog over mijn Portfolio voorbeeld De 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis? En meer inspiratie nodig om je huis te verbouwen? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

12 reacties op “De 7 valkuilen bij het verbouwen van je huis

 1. Ik wil een slaapkamer ombouwen tot badkamer. De ruimte is 4.25 bij 2.70 meter groot, meet een groot raam. Om een idee te geven van het sanitair wat ik wil plaatsen: http://www.rocabathrooms.nl/our-products/armani-roca
  Ik heb nog een half jaar voor ik wil beginnen, dus er kan nog veel denkwerk gedaan worden.
  Mvg. David

 2. Dank je wel Winnie.

 3. Ik vind je tips al erg goed! Ook een goede tip is om te kijken naar één goed bouwbedrijf dat zoveel mogelijk verschillende taken op zich neemt. Dat kan al een stuk voordeliger zijn dan 5 verschillende bedrijven die aan wat anders werken.

 4. Erg handige tips. Ik ben het eens met Ismay wat betreft het kijken naar een goede aannemer. Ik ben achteraf erg blij dat ik gekozen heb voor een aannemer, die kan alles toch goed coördineren. Groetjes, Loes

  • Beste Loes, Met name bij grote projecten is het handig om een aannemer bij je verbouwing te betrekken. Bij kleinere projecten is vooral de planning heel belangrijk! Hier kan een stylist of interieurontwerper je veel werk mee uit handen nemen! Daarnaast kun je duidelijke afspraken maken met de individuele uitvoerders zoals de stukadoor, timmerman of keukenmonteur. Succes met je verbouwing! Groetjes, Winnie

 5. Hartelijk dank voor de handige tips! Ik heb binnenkort bouwplannen, maar had geen gericht overzicht waarop ik moet letten en in de gaten dient te houden.

 6. Las de tips om valkuilen te vermijden.
  Op de eerste foto staan twee zeteltjes….net zulke modellen waar we naar op zoek zijn.
  Kan daar inlichtingen over worden gegeven? Prijs? Nog te verkrijgen en ev. dan: waar?
  Vriendelijke groeten, Nele Vanhaverbeke, Oostende, België

  • Beste Nele, Deze foto is van Design Milk via Pinterest. Soortgelijke fauteuils zijn te zien op de website van wwww.puente.top en tijdens een afspraak shoppingadvies op maat na Corona te bekijken en te bestellen via STIJLIDEE in de showroom van het ETC Design Center (www.etcdesigncenter.nl) in Culemborg. Prijs hangt af van type model, kleur poten en type stoffering. Met vriendelijke groet, STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

 7. Ik geraak wel niet op de website om de collectie te bekijken en meer specificaties te krijgen.
  Er moet ingelogd worden, maar ik kan geen account aanmaken.
  N.V.

  • Beste Nele, mij lukt het wel gewoon om de collectie via de site van Puente.top te bekijken. Wellicht een idee om eens te gaan kijken tijdens een consumentendag in de showroom van het ETC Experience Center in Culemborg? Met vriendelijke groet, STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial