Staat je huis al enige tijd te koop en vraag je je af waarom er maar geen kijkers komen en waarom er nog steeds geen bod is geplaatst? Check de 7 valkuilen bij het verkopen van je huis:

De 7 valkuilen bij het verkopen van je huis

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

  • Er is achterstallig onderhoud: dit schrikt veel potentiële kopers af. Probeer zoveel mogelijk klusjes zoals een lekkende kraan en een piepende deur te repareren.
  • Door de hele woning zijn er schroten en schoon metselwerk toegepast: verf de schroten en het schoon metselwerk in een lichte neutrale kleur. Heb je ietsje meer budget? Overweeg dan om de schroten te verwijderen en het schoon metselwerk te vervangen voor strak stukwerk, het verdient zichzelf terug!
  • Het huis is doorrookt, plafonds en wanden zijn donker uitgeslagen en het ruikt muffig: een frisse schilderbeurt doet wonderen. Was de gordijnen en stoelhoezen/bankhoezen of haal ze weg: geuren kunnen enorm intrekken in gordijnen en gestoffeerde meubelen. Zet voor iedere bezichtiging alle ramen en deuren regelmatig geruime tijd open zodat het goed kan luchten.
  • Het huis is ongemeubileerd: 85% van alle mensen kan zich geen goed beeld vormen van de mogelijkheden van de ruimte. Probeer het huis altijd zo te presenteren dat er een optimale en functionele indeling onstaat waar de meeste mensen zich thuis kunnen voelen.
  • De badkamer en keuken zijn gedateerd met donkere en druk gedessineerde tegels: met tegelverf schilder je de tegels beter in een frisse lichte kleur waardoor de ruimte wat neutraler wordt qua stijl.
  • De kamers worden onaantrekkelijk gepresenteerd: geen sfeer, donker, te veel meubelen en accessoires. Door styling kan de sfeer enorm worden verbeterd waardoor mensen je huis willen kopen. Door neutrale accessoires te gebruiken zoals vloerkleed, kussens, lampen en kunst kan de ruimte worden gerestyled.
  • De foto’s zijn verkeerd genomen: slechte belichting, geen goed standpunt, geen fotostyling vooraf: vraag je af wat je in beeld wilt brengen, maar al te vaak zien we alleen maar een meubelstuk in plaats van de gehele ruimte eromheen.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 Replies to “De 7 valkuilen bij het verkopen van je huis”

  1. Handige blog! Goed om aan deze punten te denken voordat je je huis te koop gaat zetten! Zo laat je geen kansen liggen bij eventuele kopers. Groetjes, peter

  2. Beste Peter, Dank voor je reactie! Wist je dat ik ook advies geven over het zo optimaal mogelijk presenteren van je woning bij verkoop? Dit heet ook wel verkoopstyling of vastgoedstyling. Mocht je je huis willen verkopen, vraag dan vrijblijvend naar een offerte verkoopstyling via info@stijlidee.nl. Hartelijke groet, STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.