Nu Koningsdag weer nadert is het een goed moment om afstand te doen van je oude spullen en je garage, schuur en zolder leeg te ruimen met spullen die je niet meer gebruikt.

Zo kun je op de vrijmarkt tijdens Koningsnacht of Koningsdag vanavond of morgen in Utrecht misschien andere mensen blij maken met spullen die je zelf niet meer nodig hebt en er wellicht zelf nog een leuk bedrag aan verdienen waar je je huis straks mooi mee kunt inrichten.

Een garage is vaak een ruimte die vooral wordt gebruikt voor het parkeren van de auto en het opbergen van spullen. Maar wat als je deze ruimte kunt verbouwen tot een prettige woonruimte waar je iedere dag veel woongenot van zult ervaren? 

Veel mensen gebruiken hun garage als opslagruimte voor allerlei spullen die ze niet meer nodig hebben. Hierdoor wordt de garage vaak een rommelige en ongeorganiseerde plek waar nauwelijks nog ruimte is voor een auto, het opbergen van gereedschap en het plaatsen van een extra vriezer of koelkast.

Van rommelgarage naar aangename leefruimte voor een woonkeuken, werkkamer, speelkamer of zelfs slaapkamer en badkamer!

Het verbouwen van de garage tot een mooie woonkeuken, werkkamer, speelkamer of loungeruimte biedt niet alleen meer ruimte, maar kan ook helpen om van de garage een meer georganiseerde en functionele ruimte te maken. Door kritisch te kijken naar wat er wel en niet bewaard moet worden en eventueel spullen weg te doen of ergens anders op te slaan, kan de garage omgetoverd worden tot een aangename leefruimte die optimaal benut wordt. Zo wordt er niet alleen meer ruimte gecreëerd, maar wordt er ook een nieuwe gebruiksfunctie gegeven aan de woning en kun je straks optimaal genieten van je huis. 

Ik mocht enige tijd geleden advies geven aan de bewoner van een woning in Den Bosch waar we van de garage zelfs een slaapkamer en badkamer realiseerden. Bekijk hier het blog over dit project Binnenkijken in … een woning in modern landelijke stijl met roze muren in Den Bosch

STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor jaren 30 huis met ronde erker en woonkeuken in modern klassieke stijl | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en StylingSTIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor jaren 30 huis met ronde erker en woonkeuken in modern klassieke stijl | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Optimale concentratie door goed geïsoleerde werkplek, schilderatelier, hobbyruimte, loungekamer of thuisbioscoop

Een extra werkkamer is heel fijn als je graag ongestoord wilt werken, afgezonderd van je huisgenoten. Door je garage te verbouwen naar een werkkamer creëer je een rustige en geïsoleerde werkplek, los van de rest van het huis. Zo kun je productiever werken en blijf je optimaal geconcentreerd tijdens het thuiswerken. Uiteraard kun je je werkkamer ook omtoveren tot creatief schilderatelier, fijne hobbyruimte, loungekamer of thuisbioscoop om in the chillen.

Mooie overgang van binnen naar buiten

Al eens gedacht aan het omtoveren van je garage in een fijne woonkeuken met openslaande deuren naar je tuin? Het creëren van een woonkeuken is een populaire optie bij het verbouwen van garages. Een grote woonkeuken is een ideale plek om te koken, eten en ontspannen met vrienden en familie. Door het plaatsen van ramen en deuren richting de tuin haal je bovendien extra daglicht binnen en creëer je tevens een prachtig uitzicht op je buitenruimte. Zo creëer je een mooie overgang tussen binnen en buiten en benut je de ruimte optimaal.

Duurzaamheid, verlichting en isolatie

Bij het verbouwen van de garage is het belangrijk om rekening te houden met praktische zaken zoals verlichting en ventilatie. Ook het isoleren is een belangrijk onderdeel. Door het aanbrengen van goede isolatie blijft je garage in de winter warm en in de zomer koel. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en bespaart bovendien energie en kosten op lange termijn.

Meer woongenot door extra woonruimte

Ook het plaatsen van vloerverwarming kan een goede keuze zijn. Hiermee wordt de warmte gelijkmatig verdeeld in de ruimte en wordt het comfort verhoogd. Daarnaast biedt het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de garage de mogelijkheid om op een duurzame manier energie op te wekken. Vergeet ook niet om de plaats voor je nieuwe warmtepomp mee te nemen in je verbouwingsplannen. Door te kiezen voor duurzame materialen en energiezuinige oplossingen draag je bij aan een beter milieu en bespaar je op lange termijn op energiekosten.Het is daarom zeker de moeite waard om deze opties te overwegen bij het verbouwen van de garage.

Het is verstandig om een professionele aannemer of architect in te schakelen om de verbouwing van je garage tot een succes te maken. Via Architect Direct kun je gratis een op maat gemaakte offerte voor een architect in Utrecht aanvragen. Een aannemer uit de regio Utrecht kun je vinden via Trustoo.

Het verbouwen van je garage biedt vele mogelijkheden om extra leefruimte te creëren en je wooncomfort te verhogen. Of je nu kiest voor een extra werkkamer, woonkeuken of andere bestemming, het is een investering waardoor je veel meer woongenot zult ervaren.

Heb je hulp nodig bij het maken van een plan voor de nieuwe indeling van je garage? Ik kom graag met je sparren tijdens een interieuradvies op maat!

3D Interieurontwerp Utrecht | Portfolio STIJLIDEE ontwerp woonkamer en keuken jaren 30 huis
STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor jaren 30 huis met ronde erker en woonkeuken in modern klassieke stijl | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je garage? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. De 3d interieurontwerpen komen uit het blog STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D Interieurontwerp voor een jaren 30 huis met een ronde erker en een woonkeuken in modern-klassieke stijl en de foto is uit STIJLIDEE’s portfolio en blog Binnenkijken in een woonkamer in moderne design stijl in Diemen

3D Interieurontwerp en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie