FAQ | Meestgestelde Vragen

1. In welke stijl werkt STIJLIDEE? 

STIJLIDEE werkt in diverse woonstijlen: kleurrijk, modern basic, Scandinavisch, modern design, modern klassiek, modern landelijk, landelijk klassiek en industrieel vintage. Het is mijn specialiteit om me in te leven in de woonstijl die het beste bij jouw droominterieur past. Zelf woon ik in een kleurrijk jaren 30 huis en mix ik graag modern design met vintage

2. Wat moet je zelf voorbereiden? 

Verzamel alvast een moodboard, de bouwtekening of plattegrond met afmetingen van de te veranderen ruimte(s), een lijstje met afmetingen van de aanwezige meubels die blijven, reeds uitgekozen staalmaterialen van vloer, keuken, behang, gordijnen en interieurfoto’s van de nieuwe woonruimte

3. Waar wordt het advies gegeven? 

Bij voorkeur in je (nieuwe) huis zodat we meteen de ruimte ‘beleven’, de lichtval kunnen bekijken en kunnen beoordelen hoe bepaalde indelingen, kleuren en materialen in de ruimte op ons overkomen.

4. Moet het advies voor of na de verhuizing plaatsvinden? 

Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium zodat we samen kunnen sparren over de indeling, plaatsing van wanden en de aanleg van lichtpunten. Hoe eerder hoe meer kans op een harmonieus geheel waarin alles mooi op elkaar afgestemd kan worden. Zo kom je bovendien minder snel voor onprettige verrassingen te staan.

5. Waarom zou je geen gebruik maken van een gratis interieuradvies in een woonwinkel? 

Dat kun je doen, maar bedenk dat winkels graag hun collectie willen verkopen. STIJLIDEE geeft compleet advies over indeling, kleuren, meubels, vloeren, verlichting, gordijnen etc. Bovendien geef ik ook advies over de indeling en styling van je oude meubels en ben ik creatief en onafhankelijk.

Ja, wij verkopen cadeaubonnen interieuradvies. Deze bonnen zijn al verkrijgbaar vanaf 150 euro. Er is keus uit verschillende soorten cadeaubonnen, afhankelijk van de gelegenheid. Een leuk idee om te geven als verjaardagscadeau of voor Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, Moederdag of Vaderdag!

7. Ik heb de checklist ingevuld maar zie dat ik moet kiezen tussen kleuradvies en lichtadvies. Ik wil juist beide soorten advies combineren, kan dat ook?

Ja, in een STIJLIDEE Interieuradvies op maat hebben we de ruimte om meerdere soorten advies te combineren.

8. Ik woon in Friesland. Kan ik ook gebruik maken van een online advies?

Ja, sinds corona is online advies steeds meer gewild. Bovendien is dit duurzaam want zo bespaar je op de reiskosten.

9. We hebben een nieuwbouwhuis gekocht. Ik vind het moeilijk om me voor te stellen hoe ons nieuwe interieur eruit komt te zien. Maak je ook een 3D Interieurontwerp waarin we door ons nieuwe huis kunnen lopen?

Ja hoor, dat kan als een vervolg op het STIJLIDEE Basisadvies van 450 euro. De prijs is afhankelijk van het type advies dat je gevisualiseerd wilt zien.

10. Ik las dat ik voor onze afspraak een moodboard kan voorbereiden. Maar wat is precies een moodboard? 

Een moodboard is een verzameling foto’s via Pinterest, uit tijdschriften en/of folders die je aanspreken, dit kan van alles zijn, bv. een vakantiefoto, een meubel of een glas wijn. Kies de sfeerbeelden uit op je gevoel. Om het moodboard nóg mooier te maken kun je er ook stukjes stof, vloerbedekking, behang, kleurstalen e.d. bij plakken.

11. Ik heb een kennis uit de buurt die ook binnenhuisadvies geeft en die het leuk vindt om me te helpen. Waarom zou ik toch beter voor jou kunnen kiezen?

Check mijn portfolio en de reviews en bepaal of mijn projecten en werkwijze je aanspreken. Kies je voor advies binnen een wat korter tijdsbestek of wil je liever langdurige bouwbegeleiding waarin je volledig zal worden ontzorgt? Wellicht is dat een minder handige optie als ik niet in jouw nieuwe buurt woon.

Contact

Enthousiast geworden om je interieur te veranderen naar een stijlvol thuis met hulp van STIJLIDEE? Laten we vrijblijvend telefonisch kennismaken voordat we een afspraak inplannen voor een interieuradvies bij je thuis of voor je bedrijf! 

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Interieurontwerper en Stylist uit Utrecht voor interieur inspiratie over huis inrichten in alle woonstijlen