Wil je meer daglicht in huis halen? Niet alleen met het vergroten van raampartijen, schuifpuien, dakramen en dakkapellen haal je meer daglicht in huis maar ook met een simpele ingreep als het vervangen van je binnendeur.

Bouwstijl

Een binnendeur is heel bepalend voor de bouwstijl en woonstijl van je huis. Woon je in een begin 1900 herenhuis of een jaren 30 huis dan is het mooi als je binnendeuren zijn uitgevoerd met klassieke en originele panelen met gekleurd glas-in-lood.

In een moderne woning zijn glazen deuren met minimalistische stalen kozijnen een stijlvolle toevoeging. Het voordeel van stalen deuren is dat deze heel dun kunnen worden uitgevoerd in een strakke belijning waardoor er zoveel mogelijk daglicht je huis binnen kan vallen.

Ruimte verdelen en reductie van geluid

Stalen binnendeuren worden vaak gebruikt om ruimtes te verdelen in verschillende zones zoals koken en wonen of wonen en werken. Hierdoor ervaar je veel meer privacy en kun je zonder overlast van je medebewoners prettig in de betreffende ruimte verblijven. Bovendien kunnen naast geluidsoverlast ook vervelende kookluchtjes worden gereduceerd.

Binnendeuren kunnen o.a. worden toegepast tussen de gang en de woonkamer, de woonkamer en de keuken. Dit kan in de vorm van een schuifwand, scharnierdeur of als taatsdeur of pivotdeur. 

Taatsdeur of pivotdeur

Deze deuren draaien met een scharnier verankerd in de boven- en onderzijde van de deur. Ze worden in het plafond en de vloer gemonteerd. Omdat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as en kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten draaien. Bij de meeste deuren zit de as langs de zijkant maar bij de taatsdeur zit deze in het midden. Zo ontstaat een uniek pivot effect wanneer de deur geopend wordt. Een taatsdeur heeft geen kozijn waar de deur in hangt, dit past goed In de minimalistische en industriële design stijl. 

Meer inspiratie kun je vinden op mijn Pinterest bord:

IDEE Deur

Onderstaande voorbeelden uit het STIJLIDEE Portfolio tonen een selectie van glazen binnendeuren in interieuradvies projecten waar STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham een interieurontwerp met indeling, meubeladvies of kleuradvies voor mocht uitwerken. 

Binnenkijken in ... een modern kleurrijke woonkamer met open keuken in Langerak | Leidsche Rijn | Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Interieuradvies Leidsche Rijn: STIJLIDEE Portfolio Interieuradvies

Interieuradvies op maat 

Geïnspireerd geraakt door de foto’s uit mijn portfolio met glazen binnendeuren in diverse woonstijlen? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je huis?

Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat. Het is mogelijk om het advies stap voor stap verder uit te breiden met een lichtadviesstylingadviesgordijnadvieswoonstijl advies of advies over vloer- en materiaalcombinaties.

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief vanSTIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Portfolio voorbeelden toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Indeling, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Binnenkijken in ... een modern industrieel interieur met elektrische haard in Houten na STIJLIDEE Interieuradvies en Styling
Interieuradvies Houten: STIJLIDEE Portfolio Interieuradvies

Geef een reactie