Een reactie plaatsen

HISTOR Kleurtrends 2016

De nieuwste kleurtrends voor 2016 zijn door Histor vertaald naar mooie kleurenpaletten en bijzondere coatings in het thema Kleur de Toekomst. 

Het Histor trendpalet 2016 is een mix van warme en koude tinten, zoals warme rode tinten in combinatie met intense groene en blauwen. Het palet gaat echter verder dan alleen kleur. De afwerking, de glansgraad of juist een poedercoating, vormen als het ware een tweede laag over de kleur heen.

HISTOR Kleurtrends 2016

Styling, Fotografie, Tekst en Moodboards: Histor

Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE is exclusief HISTOR Stylist voor de regio Utrecht

Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE is exclusief HISTOR Stylist voor de regio Utrecht

Collega Histor stylist Saskia Huiting benoemde de HISTOR Kleurtrends 2016 en de 4 stromingen en gaf hier onlangs een inspirerende Masterclass over tijdens het event Elle Decoration LIVE in de Posthoornkerk in Amsterdam.

Dit zijn de 4 stromingen:

  1. Eclectische Expressie
  2. Volmaakte Imperfectie
  3. Delicate Helderheid
  4. Beschermende Kracht

Bekijk hier de HISTOR Kleurtrends 2016:

HISTOR Kleurtrends 2016 | Eclectische Expressie

Moodboard: Histor

ECLECTISCHE EXPRESSIE: Door de snelle technologische ontwikkelingen is een nieuwe manier van denken en benaderen ontstaan, bijna zonder grenzen en beperkingen. Mensen zijn open-minded, sociaal, krachtig, denken onconventioneel en toekomstgericht.

Doordat de scheidslijn tussen de virtuele en de echte wereld verdwijnt, wordt de ervaring van de werkelijkheid naar een nieuw niveau getild. Hierin staan interactie en uitwisseling centraal.

Deze trend is eclectisch, creatief en zeer aanwezig in zijn kleur en materiaalgebruik. De combinatie van het gemak van de moderne technologie met een grote mate van zelfexpressie, heeft een nieuwe (digitale) wereld voor ons geopend vol positieve energie en vernieuwing. Doordat er geen lijn wordt getrokken tussen de virtuele en de echte wereld, ontdekken we nieuwe manieren van ontwerpen waarin de natuur en de technologie elkaar sterk beïnvloeden.

De kleuren zijn stevig en intens en de afwerking is divers, van ultra mat tot ultra glanzend. De mix van materialen is persoonlijk en uitgesproken, waardoor een nieuw eigentijds woonbeeld ontstaat.

HISTOR Kleurtrends 2016 | Volmaakte Imperfectie

Moodboard: Histor

VOLMAAKTE IMPERFECTIE: De technologische ontwikkelingen en een open mindset spelen een belangrijke rol binnen deze trend. De aanwezigheid van de verschillende digitale devices betekent echter niet dat deze ook 24/7 gebruikt worden. De mens kiest heel bewust om wel of niet bereikbaar te zijn. Het creëren van rust en stilte is belangrijk. De technologie wordt aangewend om ons inzicht en onze controle over het echte leven te vergroten.
Kwaliteit staat centraal. Doordat we leven in relatieve overvloed, zit deze kwaliteit met name in het minderen, in het zien van de unieke schoonheid in datgene wat voorheen als imperfect werd beoordeeld. Authenticiteit en uniciteit zijn belangrijk. Keuzes worden gemaakt vanuit respect, voor de omgeving en voor de mens zelf.

Het is tijd om de wereld te herdefiniëren, om onze perceptie op de wereld en onze rol daarin aan te scherpen. Wij kunnen het verschil maken als we bewust en respectvol omgaan met alles wat ons omringt. Als we het bijzondere in het algemene zien. Diversiteit, balans, acceptatie, humaniteit en imperfectie spelen daarbij een cruciale rol.

De kleuren die gebruikt worden, zijn tinten uit de natuur, in mindere of meerdere mate verzadigd. De afwerking is veelal bewust niet perfect, maar oneffen en genuanceerd, gerookt, verkleurd en/of mat.

HISTOR Kleurtrends 2016 | Delicate Helderheid

Moodboard: Hisor

DELICATE HELDERHEID: Deze trend is verfijnd en feminien en ademt zachtheid en sereniteit.
Centraal staat de kunst van het weglaten, het leven in balans en het interieur als afspiegeling daarvan. Het streven van deze spirituele denker is om zijn privacy te bewaken, bewust te leven, meditatief en minimalistisch. De balans werk/privé is daarnaast een belangrijk thema. Er is een groeiende belangstelling voor een leven met minder stress, meer focus en geen ruimte voor rommel, lawaai en over-styling.

Transparantie en subtiele gelaagdheid zijn kernbegrippen. Vormen doen denken aan wolken of gekleurde luchten en spreken deze groep aan door hun visuele zachtheid en lichtheid.
Ontwerpen kenmerken zich door hun simpele, bescheiden uitstraling waarbij de nieuwste technologie bijna onzichtbaar aanwezig is.

De kleuren lijken soms bijna vloeibaar en zijn zacht van tint en afwerking, met contrastwerking door de combinatie van poeder en glans. Delicate combinaties van zachte pastellen en witten worden geaard door de toevoeging van bruin.

HISTOR Kleurtrends 2016 | Beschermende Kracht

Moodboard: Histor

BESCHERMENDE KRACHT: In een tijd waarin de wereld meer van ons lijkt te weten dan wij van de wereld, is de mens op zoek naar geruststelling en bescherming. Dit vertaalt zich in een esthetiek die soms bijna cyber-futuristisch lijkt, maar die in veel facetten van ons dagelijks leven al een plek heeft gekregen. Er is een nieuwe vormentaal ontstaan, meetkundig en bestaand uit zich herhalende patronen (fractals).

Centraal staan kracht en bescherming, hard en gesloten naar buiten toe en zacht en beschermend naar de binnenkant. Deze trend is masculien en relatief donker. Hoewel de interactie met de buitenwereld en artificiële intelligentie een belangrijke rol spelen, is het primaire doel om een omgeving te creëren waarin men zich veilig en beschermd voelt. Harde materialen in combinatie met ronde vloeiende vormen zijn typerend voor deze stroming.

De kleuren zijn enerzijds aards en licht en anderzijds industrieel en doen denken aan geborsteld staal, een krachtig palet met zowel een poederachtige als een glanzende afwerking om de zintuigelijke waarneming optimaal te prikkelen.

Klik hier voor meer info over Kleur de Toekomst op de website van Histor

TOEPASSING IN JE EIGEN HUIS

Maar hoe pas je deze informatie nou toe door kleur te kiezen in je huis? Juist door de fellere accentkleuren te combineren met rustige basiskleuren als, wit, natureltinten, grijs of taupe ontstaat er een persoonlijk kleurenpalet. De geselecteerde Histor kleuren kunnen o.a. worden gemengd in muurverf, lakverf, schoolbordverf of speciale trapverf.

Meer inspiratie nodig over kleur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Kom je er zelf niet helemaal uit? Ik help je graag!

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met Histor. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en Histor |  Moodboard: Histor

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial