Een reactie plaatsen

Histor Kleurtrends en Kleur van het Jaar 2018: Climax

Histor heeft deze week de kleur van het jaar 2018 bekend gemaakt: Climax: een diepe donkere grijsblauwe kleur met een warme ondertoon: een mix van indigo/blauw en zwart. 

De tint zwart biedt geborgenheid en rust in een wereld vol informatie. De kleur indigo/blauw straalt vertrouwen, wilskracht en hoop uit. De kleur Climax van Histor heeft een klassieke en tijdloze uitstraling. Deze verf is online te bestellen bij KleuroDe eigenschappen van deze kleur symboliseren de hectische tijd waarin we leven en de zoektocht naar nieuwe verbondenheid.

Histor Kleurtrends en Kleur van het Jaar 2018: Climax | Fotografie: Histor

Histor Kleurtrend 2018: Climax | Fotografie Histor

Climax is een kleur die zich aanpast aan haar omgeving en op verschillende manieren te combineren is. Je kunt zo goed kiezen voor een mooie, neutrale achtergrond waarbij andere kleuren de hoofdrol spelen. De kleur Climax versterkt het karakter en verbindt verschillende paletten met elkaar. Histor ontwikkelde vier kleurtrends voor 2018:

Histor Kleurtrends 2018:

  • Stilte
  • Droom
  • Essentie
  • Lef

Histor Kleurtrends en Kleur van het Jaar 2018: Climax | Fotografie: Histor

Histor Kleurtrend 2018: Stilte | Fotografie Histor

Histor Kleurtrends en Kleur van het Jaar 2018: Climax | Fotografie: Histor

Histor Kleurtrend 2018: Droom | Fotografie Histor

Histor Kleurtrends en Kleur van het Jaar 2018: Climax | Fotografie: Histor

Histor Kleurtrend 2018:Essentie | Fotografie Histor

Histor Kleurtrends en Kleur van het Jaar 2018: Climax | Fotografie: Histor

Histor Kleurtrend 2018: Lef | Fotografie Histor

Histor Kleurtrends 2018:

  • Stilte: Er ontstaat een groeiende behoefte om ons regelmatig terug te trekken. Weg van de dagelijkse drukte, de chaos en de overprikkeling door (social) media. Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht. Een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren. De Kleur van het Jaar Climax geeft het palet kracht en balans
  • Droom: In de kleurtrend Droom staat de zoektocht naar het positieve centraal. De dromer creëert een wereld die positief, mooi en kleurrijk is. Dit resulteert in een persoonlijk, kleurrijk en vrolijk palet dat creativiteit oproept. Uitgesproken, sculpturale meubels in combinatie met intense tinten, patronen en speciale afwerkingen geven dit thema eigenheid en kracht. De Kleur van het Jaar Climax voegt hier stevigheid aan toe.
  • Essentie: “Less is more”, eenvoud vormt de basis van deze trend. Functionaliteit en een bewuste mix van kleuren en materialen geven een gevoel van minimalistische luxe. Natuurlijke materialen en een palet met naturellen worden aangevuld met het krachtige rood van de kleur Temperament. De kleur Climax zorgt voor het juiste grafische contrast met de lichtere kleuren in deze trend.
  • Lef:  Op zoek naar zekerheid in onzekere tijden, kenmerkt deze trend zich door kracht in kleur en kracht in materiaal. Het is een trend met een ruw randje, maar ook met gevoel voor dramatiek en grootsheid. Dit palet bevat intense en verzadigde tinten die onderling gecombineerd een rijk woonbeeld opleveren met soms een behoorlijke dosis glamour.

Histor trendkleuren in lak en muurverf

De kleuren die we gebruiken in ons interieur vertellen veel over onszelf en over de tijd waarin we leven. Combineer tinten uit verschillende trends en creëer daarmee een uniek palet. Climax is geschikt als muurverf, maar kan ook gebruikt worden voor het creëren van grafische details, door bijvoorbeeld een deurpost, een meubel of accessoire in lak of krijtverf in de kleur Climax te schilderen. De Histor trendkleuren van 2018 zijn onder andere verkrijgbaar in bouwmarkten en verfspeciaalzaken.

Histor Kleurbedenktijd

Histor Kleurbedenktijd is een perfect hulpmiddel voor mensen die graag hun muur willen verven, maar het lastig vinden om de goede kleur te kiezen of zich voor te stellen hoe het er thuis ‘in het echt’ uitziet. Met Histor Kleurbedenktijd kun je een Histor kleur 30 dagen op de proef nemen. Wanneer je net niet helemaal tevreden bent met het resultaat, kun je gratis een nieuwe Histor kleur uitkiezen. Histor biedt hiermee hulp voor én na de verfklus.

TOEPASSING IN JE EIGEN HUIS

Maar hoe pas je deze informatie nou toe door kleur te kiezen in je huis? Juist door de fellere accentkleuren te combineren met rustige basiskleuren als, wit, natureltinten, grijs of taupe ontstaat er een persoonlijk kleurenpalet. De geselecteerde Histor kleuren kunnen o.a. worden gemengd in muurverf, lakverf, schoolbordverf of speciale trapverf. Meer inspiratie nodig over kleur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Kom je er zelf niet helemaal uit? Ik help je graag!

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met Histor. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en Histor |  Fotografie: Histor

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial