Op zoek naar interieuradvies van de beste interieurstylist en interieurontwerper in de regio Utrecht? Klanten beoordelen onafhankelijk, professioneel en ervaren stylist Winnie Helmes-Ham van STIJLIDEE in Utrecht met een gemiddelde van 9,4 voor interieuradvies, kleuradvies en styling volgens de betrouwbare klantbeoordelingen via de review site van Klanten Vertellen

Regelmatig ontvang ik offerte-aanvragen en vrijblijvende telefoongesprekken van mensen die op zoek zijn naar een stylist of interieurontwerper. De reden is vaak de aanschaf van een nieuwe woning of een grote renovatie aan de huidige woning waarbij een persoonlijk en onafhankelijk interieuradvies en interieurontwerp gewenst is.

Profielfoto Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Maar hoe weet je nu wie de beste stylist of interieurontwerper is om jouw nieuwe interieurproject tot het gedroomde eindresultaat te brengen? Het is een goed idee om eerst eens uit te zoeken welke stylist of interieurontwerper goed bij jouw project past. Het verschil met een interieurarchitect is dat ik niet ingeschreven sta in het architecten register, heb niet de benodigde interieurarchitectuur opleiding gevolgd en doe geen bouwkundig werk. Ik kan je wel helpen als interieurstylist, interieuradviseur, interieurontwerper of interieurvormgever en heb de MBO opleiding Nimeto Reclame- en Presentatietecnieken afgerond (waaronder de vakken vormgeving, decoreren en styling), heb sinds 1991 ruim 15 jaar werkervaring opgedaan als stylist, decorateur en visual merchandiser bij woonwinkels Ikea, Habitat, Eckhart, Trendhopper en het Kabinet en werk sinds 2006 fulltime voor mijn bedrijf STIJLIDEE waarmee ik mensen interieuradvies, kleuradvies en advies over styling geef.

De ene opdrachtgever kiest wél voor STIJLIDEE, de ander niet. Meest belangrijke argumenten waardoor mijn opdrachtgevers uiteindelijk bij mij terecht komen zijn:

Via Via

Regelmatig wordt STIJLIDEE Interieuradvies aanbevolen aan nieuwe opdrachtgevers. Dit gaat vaak via vrienden, familie en buren of via Klanten Vertellen: zo komen mensen in aanraking met interieurs waarover ik advies heb mogen geven. Ze zien zelf hoe stijlvol een interieur kan zijn waarbij kleuren, materialen en styling mooi op elkaar zijn afgestemd en volledig passen bij de stijl van de bewoners.  

Portfolio

Een goede stylist, interieurontwerper of interieurarchitect kan zich verplaatsen in de smaak van de opdrachtgever. Vaak zijn ze ook gespecialiseerd in een bepaalde woonstijl zoals STIJLIDEE is gespecialiseerd in de jaren 30 stijl en in advies in moderne, klassieke en landelijke interieurs. Wil je jouw persoonlijke smaak en stijl ontdekken? Of sluiten portfolio’s nét niet aan bij jouw wensen? Kies dan voor een ontwerpbureau met een breed portfolio. Dat betekent namelijk dat ze goed luisteren en zo de wensen en smaak van de opdrachtgever kunnen verwerken. De verschillende invalshoeken zijn dan zeer waardevol om de juiste ontwerpkeuzes te maken. Zo weet je zeker dat je een uniek en persoonlijk interieur krijgt!

Persoonlijkheid

Het ontwerpen van een interieur is heel persoonlijk. Het is daarom een goed idee om vooraf wensen en werkwijze goed met elkaar te communiceren zodat het interieurontwerp goed aan zal sluiten bij jouw smaak en woonstijl. Wanneer je elkaar goed leert kennen, door intensief samen te werken durf je je open te stellen en kun je pas volledig jezelf zijn. Dat lukt beter na meerdere sessies waarbij een 3 uur durend basisadvies kan worden aangevuld met een aanvullend stylingadvies, lichtadvies of shoppingadvies op maat. 

Interieuradvies | Kleuradvies | Styling | Lichtadvies | Gordijnadvies | Meubeladvies | 3D Interieurontwerp | Shoppingadvies  | Verkoopstyling

Werkwijze

STIJLIDEE biedt een creatieve, inspirerende en heldere werkwijze: van schets op papier tot kleurenplan en van indelingsontwerp tot meubelplan. Jouw inbreng is daarbij zeer waardevol. Zorg ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent en wat je krijgt, voordat je je keuze maakt.​

Functioneel

Er kan nog zo’n mooi interieur zijn bedacht, het ontwerp moet ook functioneel zijn. Denk aan extra opbergruimte, een goede routing, logische indeling en stijlvol materiaalgebruik. Slimme woonoplossingen zorgen voor een comfortabel en luxe interieur. Let daarbij goed op dat iedere ruimte een eigen duidelijke functie krijgt zoals: woonkamer, keuken, eetkamer, speelhoek, tv kamer, logeerkamer en studeerkamer.

Presentatie

Ieder ontwerpbureau heeft zijn eigen manier van presenteren. Van plattegrond tot collage en van schets tot moodboard. Zolang de manier van presenteren je maar aanspreekt. Vaak kun je een idee krijgen van de presentaties door het bekijken van de website, social media  en het portfolio.

Locatie

Omdat veel bedrijven over een groter gebied werkzaam zijn is de vestigingslocatie steeds minder belangrijk geworden. Het ontwerp wordt er wel veel beter van als deze bij je thuis door de ontwerper gemaakt kan worden. Hierin kan dan de exacte sfeer, lichtinval en locatie goed bekeken worden. Bovendien kan de ontwerper jou op deze wijze veel beter leren kennen. Oplossingen kunnen direct getoetst worden, wat je als opdrachtgever veel tijdswinst oplevert. 

Prijs

Een veel gehoorde vraag is: “Wat kost een binnenhuisarchitect?”
Maar stel jezelf eens de vraag: “Wat mag een binnenhuisarchitect kosten om jou een interieurontwerp te geven waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben? Iemand die je juist veel geld kan besparen met slimme ideeën en praktische oplossingen waar je iedere dag plezier van kunt hebben? Die je bovendien behoedt voor miskopen. Door onze creatieve ideeën te delen ontstaan er bijzondere interieurs die passen bij de wensen en woonstijl van de opdrachtgever.

Tarieven van binnenhuisarchitecten zijn niet altijd direct duidelijk. Meestal worden er prijsafspraken gemaakt voor onderdelen zoals indeling, kleur, meubeladvies, gordijnadvies of verlichting. Zorg ervoor dat je vóórdat je opdracht geeft, precies weet wat je krijgt en wat het hele proces van ontwerp tot realisatie kost. Het liefst zo specifiek mogelijk.

Partners

Om zeker te zijn van een goed eindresultaat, kun je kiezen voor een nauwe samenwerking tussen een architect, aannemer, bouwbegeleider en stylist, interieurontwerper of interieurarchitect. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden per functie en de wijze van uitvoering van de werkzaamheden. 

Producten

Wil je een onafhankelijk advies, loop dan niet de eerste de beste zaak met een eigen collectie in. Ga voor een ontwerpbureau zonder vaste collectie die je breed kan adviseren. Van internationale designmerken tot onbekende interieur items waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben

Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Beeld en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham


2 Replies to “Hoe je de beste stylist of interieurontwerper voor jouw nieuwe interieur kiest”

  1. Mijn vriend en ik hebben een huis laten bouwen. Ik merk dat ik het lastig vind om het hele huis zelf in te richten zoals ik dat voor ogen heb. Ik wil misschien een architect inschakelen om ons te adviseren. Wat een slimme tip om naar een portfolio te kijken om te beoordelen of de architect past bij jouw stijl. We gaan op zoek!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.