Een reactie plaatsen

Inspiratie bij … Design Route Haagse Helden in het Zeeheldenkwartier in Den Haag

Vorige week volgde ik de Design Route Haagse Helden, speciaal georganiseerd door Vanessa Kervezee van Roomwit voor leden van de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten. De route was verrassend en inspirerend en bestond o.a. uit een bezoek aan:

  • Concept Store Studio van ’t Wout Interieurarchitecten
  • Museum Panorama Mesdag 
  • Tentoonstelling New Horizons van Bruno van den Elshout in Museum Panorama Mesdag
  • Zeeheldentuin
  • Edwin Pelser Studio Muuto Pop-Up Store
  • Design Studio Tas-ka 

Bekijk hier mijn foto’s van de Design Route Haagse Helden

Een unieke presentatie van wonen en werken bij Concept Store Studio van ’t Wout Interieurarchitecten omdat deze interieurwinkel tevens het woonhuis is van de interieurarchitecten Saskia Alderliesten-Vrolijk en Arie Alderliesten. Deze interieurarchitecten zijn een aantal jaren geleden mijn collega’s geweest bij Eckhart Interieurarchitectuur(destijds gevestigd aan het Weena in Rotterdam). Ze werken o.a. met de collecties van Vitra, Cassina, Porro en B&B Italia

Museum Panorama Mesdag is het grootste schilderij van Nederland en het enige nog bewaard gebleven Panorama, gemaakt door Hendrik Willem Mesdag(1831-1915), zijn vrouw Sientje van Houten en een aantal andere schilders. Doordat de vader van zijn vrouw een aanzienlijke erfenis achterliet kon Mesdag zich volledig op de schilderkunst richten zodat er een uniek cultuurhistorisch erfgoed ontstond. Dit wordt nog altijd in stand gehouden door de familie van Mesdag.

De nieuwe plannen voor de inrichting van de Zeeheldentuin werden gepresenteerd midden op het bouwterrein waar de tuin nu wordt aangelegd. Deze tuin is een initiatief van de bewoners uit het Zeeheldenkwartier, ondersteund door bewonersorganisatie De Groene Eland en ondernemers uit de wijk. Naast een echte speelboot in de kinderspeeltuin zullen er o.a. klimbomen, houten bankjes en tafels komen om samen met de buurt gebruik van te maken. De moestuinen zullen door de bewoners worden onderhouden en gehuurd.

Bij Edwin Pelser Studio Muuto Pop-Up Store zijn veel Scandinavische designmeubelen van het merk Muuto te zien. Er is zelfs een tijdelijke pop-up store naast de winkel gevestigd. Opvallend zijn de vrolijke kleuren geel en roze in bekleding van bank, stoelen en accessoires. Bovendien heeft ieder meubel of accessoire een uniek verhaal.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan in samenwerking met Roomwit. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial