Deze week bezocht ik het Leolux Experience Center in Breukelen. Op een ruimte van ruim 3500 m2 zijn de nieuwste collecties design meubelen van de Dutch Design merken Leolux, Pode en Évidence te bekijken.

Meer licht en ruimte

Het Experience Center is sinds eind 2022 geopend op deze locatie. Voorheen was de Leolux showroom in Utrecht gevestigd. Door de hoge ruimtes, het vele daglicht en de rustige betongrijze gietvloer komen de designmeubelen nu nog beter tot hun recht. De showroom is geopend van dinsdag t/m zondag.

Mocht je nog op zoek zijn naar designmeubelen voor de inrichting van je nieuwe interieur of bedrijfsruimte en de merken Leolux, Pode en/of Évidence spreken je aan dan is het een goed idee om hier eens een kijkje te gaan nemen om je uitgebreid te laten inspireren!

Design Meubelen

Opvallend dit voorjaar zijn de vrolijke, warme en kleurrijke stoffen in geel, rood en bordeaux. Ook zijn er diverse bouclé en teddy stoffen gebruikt in naturel, geel, beige, groen en bruintinten. Zitmeubelen in de kleuren groen, blauwgroen en grijs zorgen voor een rustige en neutrale basis.

Decoratieve accenten

We zien extra aandacht in decoratieve accenten zoals het meekleuren van het onderstel met de kleur bekleding. Ook zien we mooie en decoratieve details in de afwerking van de meubelen met o.a. zadelsteken. Zo worden twee delen tegen elkaar gestikt. Ook zien we lederen biesranden in contrastkleuren: rond gevouwen leder waarbij de biesranden in de hoes worden verwerkt.

Inspiratie bij ... het Leolux Eperience Center in Breukelen | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Inspiratie bij ... het Leolux Eperience Center in Breukelen | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Individuele keuze in zitcomfort, zithoogte en bekleding

Er is veel individuele keuze mogelijk in o.a. zitcomfort, zithoogte en bekleding. Je kunt kiezen voor een actieve en stevige zit, een comfortabele zit of een zachte lounge zit waarbij je de zitkussens wat regelmatiger op moet kloppen. Ook is de zithoogte van diverse zitmeubelen enkele cm. aan te passen naar de wensen van de klant. Naast diverse soorten lederen bekleding is er keus uit kunstleder en gerecyclede stoffen, o.a. gemaakt van PET flessen. Zo ontstaat er een zitmeubel dat perfect zal passen bij jouw woonwensen en de rest van je interieur!

Cor Unum

In de showroom was tevens een tijdelijke expositie ingericht met aardewerk objecten van het sociale en duurzame keramische atelier uit ’s Hertogenbosch van Cor Unum. Het ambachtelijke aardewerk bestaat uit vazen, schalen, klokken en bijzondere kunstobjecten. Het is ontworpen door diverse zowel nationaal als internationaal bekende ontwerpers en wordt vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Heb je plannen om je huis opnieuw in te richten? Ik help je graag met interieuradvies op maat!

Bekijk hier mijn impressie van het Leolux Eperience Center in Breukelen

Het Leolux Experience Center is ingericht met diverse designmeubelen zoals banken, fauteuils, stoelen, tafels en kasten. Er is veel keus in de bekleding van zitmeubelen met de mooiste stoffen van topmerken zoals Kvadrat en De Ploeg. De vloerkleden van CS Rugs worden gecombineerd met vloerkleden van Leolux en Pode. Daarnaast heeft Pode ook nog verlichting.

Shoppingadvies bij het Leolux Experience Center

Tijdens een shoppingafspraak op maat bij het Leolux Experience Center help ik je graag om samen de mooiste meubelen te selecteren. Bij voorkeur maken we vooraf eerst een afspraak voor een interieurontwerp en kleur- en materiaalplan bij je thuis. Vervolgens kunnen we desgewenst samen bij een Leolux verkooppunt in de regio Utrecht de gewenste meubelen inkopen.

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven en producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Inspiratie bij ... het Leolux Eperience Center in Breukelen | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.