Deze week nam ik een kijkje bij woonwinkel De Machinekamer in Utrecht. Deze winkel heeft zowel nieuwe design meubelen als vintage en retro meubelen in de collectie.

De Machinekamer is sinds 2020 gevestigd in een licht jaren ’60 pand in industriële stijl aan de meubelboulevard in Utrecht. Alweer een aantal jaren geleden werd de eerste winkel van De Machinekamer geopend in Zaandam.

Vintage Designklassiekers

De vintage designklassiekers van De Machinekamer zijn regelmatig te zien in verschillende media. Ook voor de inrichting van cafe’s, restaurants, hotels en bed and breakfast bedrijven zijn de meubelen uit de collectie van De Machinekamer heel geschikt. Deze meubelen kunnen gecombineerd worden in diverse woonstijlen. Zowel in een modern design interieur als in een industrieel, kleurrijk of minimalistisch interieur passen de vintage designmeubelen in de Scandinavische woonstijl. Benieuwd naar de woonstijlen waar STIJLIDEE advies in geeft?

Buisframe stoelen naast nieuwe designmeubelen

Naast diverse soorten buisframe stoelen is er een grote collectie designklassiekers en een groeiende collectie nieuwe designmeubelen die opnieuw uitgebracht zijn of die zijn ontwikkeld door De Machinekamer.

Inspiratie bij ... Woonwinkel De Machinekamer in Utrecht | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Bekijk hier een impressie van de showroom van De Machinekamer in Utrecht:

Inspiratie bij ... Woonwinkel De Machinekamer in Utrecht | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Hoge kwaliteit en verfijnde afwerking

Kenmerkend zijn de hoge kwaliteit en de verfijnde afwerking. Er is veel mogelijk op het gebied van kleuren en afmetingen van de tafelbladen en stoffering en kleuren onderstellen van de eetkamerstoelen, fauteuils en banken.

Zou je wel wat hulp kunnen gebruiken tijdens een interieuradvies, kleuradvies of stylingadvies op maat? Ik help je graag!

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie