Deze week nam ik een kijkje in de woonwinkel Hora in Barneveld. Hora heeft zowel binnen- als buitenmeubelen in het segment wonen, eten en slapen in de Hotel Chique stijl. Steeds vaker kiezen mensen deze populaire en exclusieve stijl zowel voor hun interieur als ook voor hun exterieur, veranda, tuin, terras of balkon.

Reden waarom deze stijl ongekend populair is geworden is het feit dat we de laatste jaren vanwege de Corona pandemie en de recente klimaatontwikkelingen minder hebben kunnen reizen waardoor we ons in ons eigen interieur graag willen omringen met luxe materialen en het comfort van een luxe hotel. Hierdoor krijg je het gevoel op vakantie te zijn in je eigen huis, is dat niet heerlijk?

In de showroom van Hora zijn diverse voorbeelden te zien van hoe je de Hotel Chique stijl in je interieur kunt toepassen. Dit kun je zowel toepassen in een modern als ook in een klassiek interieur. Twijfel je welke woonstijl het beste in jouw interieur past? Dan is het een goed idee om je eerst wat meer te oriënteren in de diverse soorten Woonstijlen van STIJLIDEE.

Inspiratie bij ... woonwinkel Hora in Barneveld in Hotel Chique stijl | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Inspiratie bij ... woonwinkel Hora in Barneveld in Hotel Chique stijl | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Tips over inrichting en styling in de Hotel Chique Stijl

De Hotel Chique stijl laat je genieten van luxe en comfort. De meubelen zijn veelal uitgevoerd in een mix van gemêleerde bouclé stoffen en effen en gedessineerde (glans)stoffen. De ronde en organische vormen in de banken, hockers en fauteuils geven de ruimtes een extra zachte sfeer. De luxe bedden en slaapkamer meubelen in de showroom van Hora passen goed in de Hotel Chique stijl. De vloerkleden maken de zachte en luxe sfeer compleet door de natuurlijke kleuren taupe, groen en zand en de diverse gemêleerde glansstructuren.

Laat je interieur hoger lijken met een lattenwand

Houten lattenwanden zorgen voor een luxe en warme sfeer. Bovendien verbeteren ze de akoestiek en geven ze je muren extra isolatie door de combinatie met een vilten achterwand/tussenruimte tussen de latten. In de collectie van WoodUpp zijn houten lattenwanden verkrijgbaar in diverse kleuren. Wist je dat je isolerend vilt ook los kunt plaatsen op je muur in plaats van verf of behang? Het duurzame PET vilt van Easy Felt is verkrijgbaar in vele kleuren. Houten lattenwanden laten je interieur nog hoger lijken door de verticale lijnen. Wil je juist liever een breder effect in je interieur? Monteer de houten lattenwand dan liever horizontaal.

Meer groen in huis en tuin

Groen zorgt voor rust en ontspanning in je interieur. Groen kun je niet alleen toevoegen als kleur op je muur maar ook met extra veel grote planten of door het plaatsen van wandpanelen met mos of het verticaal tuinieren met planten. Via Nature@Home zijn verschillende kleuren mos wandpanelen verkrijgbaar

Eye-catchers door xxl verlichting, kunst en spiegels

Door de combinatie van exclusieve design verlichting, stijlvolle kunst en spiegels in xxl formaat ontstaat er een dynamisch en sfeervol interieur. Dit effect kan worden versterkt met de combinatie van lichte en donkere kleuren op de wanden, vloer en meubelen. Hierdoor ontstaan er spannende contrasten in de styling

Fluweel behang of behang met goud/metallic glans

Om de luxe stijl te versterken kun je op een accentwand achter een meubel zoals je bank, bed, kast of tafel gebruik maken van fluweel behang of behang met goud/metallic glansbehang. De merken Elitis en Arte hebben bijzonder behang in de Hotel Chique stijl.

Wil je meer weten? Ik help je graag met interieuradvies op maat in jouw woonstijl!

Inspiratie bij ... woonwinkel Hora in Barneveld in Hotel Chique stijl | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Bekijk hier mijn impressie van Hora in Barneveld:

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham 

Als onafhankelijk stylist en interieurontwerper geef ik je graag interieuradvies en shoppingadvies op maat. Hiermee kunnen we stap voor stap je droominterieur realiseren. We kunnen uiteraard samen ook afspreken bij de woonwinkel van je keus en samen een persoonlijke en stijlvolle selectie maken uit o.a.:

  • Zitmeubelen
  • Behang & Verf
  • Gordijnen
  • Tafels & Kasten
  • Verlichting
  • Vloerkleden

Dit blog is op eigen initiatief van STIJLIDEE ontstaan naar aanleiding van mijn bezoek aan de showroom van Hora in Barneveld. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Tekst en Fotografie Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie