Een reactie plaatsen

Inspiratie voor Boekenkasten

Op zoek naar een mooie boekenkast voor je interieur? Mag het iets bijzonders zijn of ga je voor de all time favorite Billy van Ikea?

Boeken geven veel sfeer en gezelligheid in je interieur. Naast kleur bieden ze ook vaak mooie herinneringen aan verre reizen, leuke studies of bijzondere momenten in je leven. Graag geef ik je wat inspiratie voor het kiezen van je favoriete boekenkast.

Inspiratie voor Boekenkasten | Fotografie STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham. De kunstboeken zijn verkrijgbaar via Bruna

  • Heb je een (zolder)woning met een puntdak? Gebruik de volledige hoogte en laat de boekenkast op maat maken. Dit geeft een mooi en rustig beeld. Vul niet alle planken met boeken als je houdt van een rustig interieur. Wissel af met fotolijsten, manden, vakantiesouvenirs en boeken.
  • Heb je een open haard naast je boekenkast? Kies voor een mooie strakke stucwand en plaats links en rechts hetzelfde boekenkast gedeelte. Maak een uitsparing voor de televisie op het haardplateau. Voor een strakke oplossing kies je dichte deuren voor het onderste gedeelte van de kast waar de televisie in kan worden weggewerkt. Door de boekenkast in dezelfde kleur wit als de haardpartij uit te voeren lijkt de muur groter en lichter.
  • Wil je een wandvullende boekenkast waar televisie, haardpartij, lades en planken in zijn geintegreerd? Kies dan voor een boekenkastontwerp op maat. Deze boekenkast is gemaakt van massief eiken met als achterwand de strak gestuukte witte muur. Door de donkere vloer geeft het lichte hout een mooi warm contrast.
  • Heb je een grote open haard met een mooie schouw maar is deze nooit aan? Vul de lege stookruimte dan volledig op met grote stapels boeken. Gegarandeerd een aparte boekenkast! Ook een leuk idee voor in de warmere periode wanneer je je open haard niet wilt stoken.
  • Heb je een oud huis uit begin 1900, de jaren 20 of 30? Dan is een kamer ensuite met paneeldeuren en gekleurd glas in lood in art nouveau of art deco stijl heel sfeervol! Als de kamer ensuite door de vorige bewoners is weggehaald kun je ‘m weer terug laten plaatsen in ontwerp naar keuze door KamerEnSuite . Ook in een nieuwbouwhuis in jaren 30 stijl kan goed een originele kamer ensuite worden geplaatst.
  • Durf je wel wat kleur te bekennen? In deze kamer ensuite is de achterwand gekleurd terwijl de planken, zijpanelen en deuren warmwit zijn gebleven. Hierdoor krijg je een sfeervol accent in je favoriete kleur.
  • Heb je weinig of geen muren in je interieur of vind je een kast niet mooi of te groot? Verwerk dan een lage boekenkast aan de zijkant en aan de achterkant van je bank, deze oplossing is erg stijlvol en blijft licht en ruimtelijk. Bovenstaand model is van Flexform

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van kasten? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial