Ben je van plan om binnenkort je keuken te vernieuwen? Bedenk eerst goed aan welke kenmerken jouw ideale keuken moet voldoen zodat we samen jouw droomkeuken stap voor stap kunnen realiseren. Belangrijke rol hierbij speelt ook de situatie in de rest van je interieur. Hoe sluit je woonkamer aan op je nieuwe keuken, is het een open geheel of een aparte ruimte? Hier volgen alvast mijn 5 tips over het inrichten van een nieuwe keuken:

Tip 1: Bepaal vooraf welke apparatuur je minimaal nodig hebt: Kies je voor een stoomoven, gasoven, ijsblokjesmachine, koffiemachine of een ingebouwde afzuigkap in het plafond? Keukenapparatuur bepaald voor een groot deel de prijs van je keuken. Kies je voor Viking, Smeg, Boretti, Miele, Siemens, Ikea of mag het ook een showmodel of een tweedehands apparaat zijn?

Tip 2: Ontwerp de meest gewenste opstellling voor jouw situatie. Zo kun je kiezen uit een rechte opstelling, een L-opstelling, U-opstelling, kookeiland, spoeleiland of het keukeneiland over laten lopen in de eettafel of keukenbar. Zelfs een ronde keukenopstelling kan tegenwoordig door een keukenbouwer of timmerman op maat worden gerealiseerd!

Tip 3: Probeer de door jou gewenste apparatuur eerst eens uit en kijk of het bevalt. Zo zijn er in het Miele Experience Center regelmatig kookworkshops te volgen waarin wordt uitgelegd hoe je met de nieuwste keukenapparatuur lekker snel, makkelijk en gezond kunt koken.

Tip 4: De meest favoriete frontkleur voor de keuken is de kleur wit. Is jouw keuken ook wit? Combineer dan op de muur schrobvaste en afwasbare muurverf. Bij voorkeur in een contrastkleur en/of een wat rustige neutrale kleur zoals warmgrijs. Door het kleuraccent toe te passen in een nis, kader, of boven het kookgedeelte geef je dit gedeelte extra aandacht.

Tip 5: Maak de keuken af met vrolijke accessoires. Monteer enkele planken boven het werkblad en groepeer accessoires zoals glazen potten gevuld met kleurige pasta naast verse knoflookstrengen en keukenkruiden als bieslook en basilicum.

Bekijk hier een aantal keukens en woonkeukens uit het portfolio van STIJLIDEE:

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieur Tips door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je keuken? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.