Een reactie plaatsen

Interieur- en stylingtips voor de werkkamer

Ben je van plan om wat vaker thuis te gaan werken en wil je daar wel graag een eigen plek voor reserveren? Een oude rommelschuur, garage of tuinhuis is met wat hulp vrij simpel met een uitbouw te verbouwen tot werkkamer. Naast isolatie en het aanleggen van electriciteit zijn vooral grote raampartijen en een goede airconditioning belangrijke voorwaarden voor een comfortabele werkkamer. Heb je nog een extra logeerkamer of zolderkamer over? Ook dan is het verbouwen inclusief nieuwe dakkapel naar een lichte werkkamer wellicht een reële optie?

Interieur- en stylingtips voor de werkkamer | Moodboard: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Tip 1: Grote raampartijen zorgen voor een fijne lichtval waarin je prettig kunt werken en lekker naar buiten kunt kijken. Wist je dat de meest creatieve ideeën ontstaan uit even nietsdoen? Ook door kleine ramen te vervangen voor openslaande deuren zal er veel extra licht in de ruimte binnen komen.

Tip 2: Kies voor functionele werkverlichting. Naast plafondverlichting is een goede bureaulamp met een flexibele arm en een richtbare lichtbundel op je bureau een must. De industrielle fabriekslampen op het moodboard geven een stoere sfeer.

Tip 3: Al je niet digitale werkspullen zoals administratie, ordners, vaktijdschriften en vakliteratuur kunnen bij voorkeur worden opgeborgen in kasten met dichte deuren: dit geeft meer rust.

Tip 4: Monteer een inspiratie wandlijst op je muur en groepeer hierop je mooiste accessoires, vakantie herinneringen, foto’s en kunst.

Tip 5: Voeg bloemen en planten toe in je werkkamer. Er is bewezen dat het stressniveau met 30% gereduceerd wordt door de toevoeging van groen.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je werkkamer? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Tekst en Moodboard Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial