Kun je wel wat tips gebruiken bij het inrichten van je huis? Bij het inrichten van je woonkamer is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Tip 1: Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Wonen, koken, eten, opbergen, lezen, spelen, werken, studeren en/of slapen? Maak een vlekkenplan. Dit helpt je bij het maken van een functionele meubelindeling.

Tip 2: Door wie wordt de ruimte gebruikt? Een single persoon heeft over het algemeen andere woonwensen dan een familie met 3 kleine kinderen. Maak per persoon inzichtelijk wat de gebruikswensen zijn.

Tip 3: Verbouwing en/of uitbouw, wat zijn de mogelijkheden? Overweeg je een uitbouw van de keuken, aanbouw van de serre, verbouwing van de garage, renovatie of open haard of gashaard? Ga op oriëntatiebezoek bij  een speciaalzaak. Kijk eens naar welke interieurs en inrichtingen je het meeste aanspreken op funda, bij je buren, familie of vrienden.

Tip 4: Welke woonsfeer spreekt je aan? Ga op zoek naar inspiratie in de stijl die je het meeste aanspreekt en waar je blij van wordt. Lees woonbladen en interieurboeken en bezoek woonbeurzen en gebruik Pinterest! Maak een moodboard om je favoriete stijl te visualiseren.

Tip 5 : Vraag hulp aan onze onafhankelijk stylist. De ervaren stylist en interieurontwerper van STIJLIDEE is gespecialiseerd in het inleven in de gewenste woonstijl en komt met ideeën waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Door de juiste balans te kiezen tussen kleuren, materialen en styling ontstaat er eenheid in het interieur.

Bekijk hier een aantal woonkamers uit het portfolio van STIJLIDEE

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieur Tips door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je woonkamer? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie