Ga je aan de slag met het inrichten van je zolderkamer? Vraag je dan eerst af wat de functie is, wil je er een logeerkamer van maken of mag er een werkplek of kinderkamer ontstaan? Je kunt er natuurlijk ook een wasruimte, werkkamer, televisiekamer, speelkamer of welnessruimte van maken. Dit is afhankelijk van je wensen, de mogelijkheden van je huis en je budget.

Tip 1: Je huis zal prettiger in gebruik zijn en in waarde stijgen als je van de zolderkamer meerdere volwaardige kamers maakt en deze gezellig inricht, passend bij de kleuren, materialen en stijlen in de rest van je huis. Al eens gedacht aan het plaatsen van een dakkapel om meer m2 te creëren? Deze kosten verdien je vrijwel altijd direct terug als je je huis gaat verkopen.

Tip 2: Kies voor materialen voor wand, vloer en meubelen die passen bij de stijl die je wilt bereiken.

Tip 3: Vergeet niet de zolder goed te isoleren. Ook is het mogelijk om zonnepanelen of groene sedumplanten te plaatsen op je dak waardoor je energiekosten verlagen.

Tip 4: Kies indien mogelijk ook voor een extra badkamer met royale douche, tweede toilet en een dubbele wastafel. Als het in je budget past dan is een stoomdouche of een sauna een enorme aanwinst voor je huis!

Tip 5: Richt de zolder in met multifunctionele meubelen. Denk aan een slaapbank waarop meerdere mensen kunnen loungen en televisie kijken maar ook handig als tweepersoons bed voor logés  Koop een klaptafel als bureau, werktafel of eettafel zodat je met feestdagen in één keer met wel 10 mensen om tafel kunt. Leuke stapelbare stoelen passen altijd wel ergens in een hoekje en komen goed van pas tijdens een feestje. Werk het dakbeschot aan de binnenzijde af met kasten op maat zodat alle rommel netjes achter dichte deuren blijft.

Bekijk enkele zolderkamers uit het portfolio van STIJLIDEE:

Interieuradvies, Kleuradvies en Styling: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieur Tips door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je zolder? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.