Deze week mocht ik een kijkje nemen in een jaren ’30 benedenwoning in Amsterdam. Een paar jaar geleden mocht ik kleuradvies komen geven aan de bewoonster van deze woning.

Naast kleuradvies voor de woonkamer is er kleuradvies gegeven over de eetkamer, keuken en hal. Inmiddels is er veel meer sfeer ontstaan door het stijlvol combineren van de geadviseerde kleuren, verlichting en styling.

Stijlkenmerken jaren 30 woning

De karakteristieke en charmante stijlkenmerken van de jaren 30 woning waren reeds aanwezig zoals de visgraat vloer met donkere bies, kamer-en-suite schuifdeuren met glas-in-lood, paneeldeuren, decoratieve plafondlijsten en zwart marmeren schouw.

Persoonlijke mix van vintage en nieuwe items

Omdat de bewoonster graag vintage items met nieuwe meubelen en accessoires combineert is er een persoonlijke mix ontstaan. De nieuw geadviseerde kleuren van STIJLIDEE zorgen voor meer eenheid met de overige onderdelen zodat de jaren 30 benedenwoning een unieke sfeer gekregen heeft die uitstekend in de smaak valt bij de bewoonster.

Begin met een Moodboard

Bij de uitwerking van het nieuwe kleurenplan werd de input meegenomen die gegeven werd in het moodboard dat de bewoonster maakte. Hierin werden ideeën verzameld over kleur, materialen en meubelen waarmee we stap voor stap het kleurenplan konden uitwerken en het nieuwe droominterieur konden laten realiseren.

Wil je meer weten over het maken van een moodboard? Lees dan mijn blog ‘Wooninspiratie opdoen? Een nieuw interieur begint met het maken van een moodboard’.

Kleuradvies Amsterdam | Binnenkijken in een jaren '30 benedenwoning in kleurrijke art nouveau stijl | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Kleuradvies Amsterdam | Binnenkijken in een jaren '30 benedenwoning in kleurrijke art nouveau stijl | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Stijlvolle kleurcombinaties

In iedere kamer is gekozen voor een stijlvolle kleurcombinatie. De muren in de woonkamer zijn geschilderd in Histor Perfect Finish Muurverf in de kleuren Samenspel S 2010-Y10R en Geslaagd S 3010-Y10R. De schouw kreeg een accent in de kleur Ambitie. De eetkamer en keuken kregen de kleuren Concert S 2020-G10Y en Lariks S 3920-G10Y. In de hal is een lambrisering geschilderd in de kleur Bast in combinatie met de kleur Concert. Al het houtwerk zoals de deuren, kozijnen en plinten zijn geschilderd in Histor Perfect Finish Lakverf in de kleur Gelukzalig 0302-G44Y.

Wanddecoratie in Jugendstil stijl

De wanddecoratie in Jugendstil stijl is van Gustav Klimt en Edvard Munch via Werk aan de Muur. De Jugendstil stijl kenmerkt zich door de decoratieve details en afbeeldingen van bloemen, planten en sierlijke ronde vormen. Deze stijlperiode uit begin 1900 brengt een klassieke en kleurijke sfeer in deze jaren 30 benedenwoning

Rood fluwelen bank

De rood fluwelen bank Casablanca via de Dutch Seating Company heeft Oosterse en klassieke accenten. De bekleding is naar eigen keus samen te stellen en is uitgevoerd met okergele accenten voor een zonnige sfeer. De ronde vormen en sierlijke kwasten geven de bank een klassiek karakter. De tv kast is model Richmond Ironville goud-zwart marmer via Sohome.

Geïnspireerd geraakt door mijn Portfolio voorbeeld ‘Kleuradvies Amsterdam | Binnenkijken in een jaren ’30 benedenwoning in kleurrijke art nouveau stijl’? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat.

Bekijk hier mijn impressie van het resultaat na STIJLIDEE Kleuradvies voor de woonkamer, eetkamer, keuken en hal van deze benedenwoning in kleurrijke Art Nouveau stijl in Amsterdam:

Keuken met zwart Falcon fornuis

De keuken heeft een zwart Falcon fornuis van Aga met meerdere ovens een een royaal breed kookgedeelte. De wandtegels zijn klassieke witjes. Als je goed kijkt zie je dat twee tegeltjes vervangen zijn door witjes met een illustratie van een roodborstje en een vlinder via Christa Mulder. De spoelbak heeft klassieke zwart-wit geblokte tegels. De witte buffetkast Cottage is van Riviera Maison en is ideaal voor het opbergen van extra keukenkruiden en servies.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je huis in modern industriële stijl? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Bord:

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

STIJLIDEE Blog

STIJLIDEE Woonstijlen

STIJL Moodboard

STIJL Woonkamer

STIJL Eetkamer

STIJL Keuken

Heb je moeite met het kiezen van de juiste inrichting en kleurcombinaties? Heb je al meerdere kleuren zonder succes op je muren uitgetest maar nog steeds niet de juiste warme en sfeervolle kleurtint gevonden?

Als stylist en interieurontwerper help ik je graag! 

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Indeling, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham |

Kleuradvies Amsterdam | Binnenkijken in een jaren '30 benedenwoning in kleurrijke art nouveau stijl | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Geef een reactie