Deze week ontving ik de foto’s van het eindresultaat van een metamorfose na een kleuradvies in Bilthoven. Het betrof advies over de hal, het trappenhuis en de overloop van een jaren 30 huis.

Metamorfose van het trappenhuis

Wens van de bewoners was om de ruimtes op te frissen en te schilderen met nieuwe kleuren. De oude trap was aan een metamorfose toe. De trapbekleding was versleten geraakt, de lak op het houtwerk en de lambrisering was beschadigd en de verf op de muren en het houtwerk was vergeeld. De trap is geschilderd en bekleed met traptreden in naturel eiken. Dit geeft een warme combinatie met de zwart-witte terrazzo/granito vloer met zwarte bies.

Kleurcombinaties geïnspireerd door de originele glas-in-lood ramen

Ik adviseerde kleurcombinaties van stijlvolle kleuren passend bij de rest van het jaren 30 huis. Hierbij is rekening gehouden met de originele glas-in-lood ramen in het jaren 30 trappenhuis waarin naast de heldere kleuren blauw en rood ook een lichte groengrijze kleur is gebruikt. Al het schilderwerk is uitgevoerd in hoogglans lakverf voor een klassiek spiegelend effect. Dit geeft bovendien extra ruimte. De lambrisering is geschilderd in een groengrijze kleur en de rest van het houtwerk in een heldere witte kleur. Al het schilderwerk is uitgevoerd door een professionele vakschilder en eigenaar van een onderhoudsbedrijf waar STIJLIDEE regelmatig mee samenwerkt voor schilderwerk in de regio Utrecht. Ook maakte hij bijgaande foto’s van het eindresultaat welke ik hierbij graag met je wil delen.

Bekijk hier het eindresultaat na STIJLIDEE’s Kleuradvies voor de hal, trappenhuis en overloop van een jaren 30 huis in Bilthoven

Kleuradvies Bilthoven | Binnenkijken in de hal, trappenhuis en overloop van een jaren 30 huis

Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleurcombinaties? Heb je al meerdere kleuren zonder succes op je muren uitgetest maar nog steeds niet de juiste warme en sfeervolle kleurtint gevonden?

Als kleurspecialist en kleurexpert help ik je graag!

Meer inspiratie nodig bij het inrichten en de styling van je hal? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

INTERIEUR ✽ Hal | Hallway

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Kleuradvies Bilthoven | Binnenkijken in de hal, trappenhuis en overloop van een jaren 30 huis
Jaren 30 huis Portfolio Project door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.