Eind vorig jaar mocht ik kleuradvies geven aan de bewoners van een vrijstaand herenhuis in de omgeving van Bilthoven. De bewoners houden van de kleurrijke landelijke stijl.

Naast klassieke elementen zoals de zandstenen schouw, het balken plafond en de hoge ramen met roede verdeling heeft de woning ook een aantal moderne kenmerken zoals de nieuwe design keuken, moderne verlichting en kunst.

De wens van de bewoners was om meer kleur in huis toe te voegen met nieuwe verfkleuren op de muren. Bovendien diende er meer eenheid te ontstaan met de rest van het interieur. Het huis bestond onder andere uit een royale entree, een grote woonkamer en een woonkeuken met een aparte eetkamer op de begane grond etage. De keuken was voorzien van een lichte grijs/gele tegelvloer en de muur in de eetkamer was voorzien van rijk gedecoreerd behang in een bloemdessin met een lichtblauwe achtergrond. Ik maakte een kleurenplan met kleuradvies van de merken Farrow & Ball en Histor voor de diverse ruimtes. Hierbij lag de focus op stijlvolle en warme kleurcombinaties passend bij de rest van het interieur.

Stijlvolle eenheid

Inmiddels zijn alle muren in de nieuw geadviseerde kleuren geschilderd naar aanleiding van STIJLIDEE’s Kleuradvies. Er is een mooie en stijlvolle eenheid ontstaan en de bewoners zijn gelukkig helemaal blij met hun nieuwe kleuren. Ze stuurden me na het schilderen van de verschillende muren in de woonkamer, keuken en hal deze foto’s toe die ik in dit bericht graag met je wil delen!

Kleuradvies Bilthoven | Binnenkijken in ... een vrijstaand herenhuis in kleurrijke landelijke stijl
Fotografie: via Opdrachtgever
Kleuradvies Bilthoven | Binnenkijken in ... een vrijstaand herenhuis in kleurrijke landelijke stijl
Fotografie: via Opdrachtgever

Woonkamer

In de woonkamer was de muur van de schouw reeds geschilderd in een zoete roze kleur, echter deze paste niet goed bij het Oosterse Kelim vloerkleed en de fauteuils met aubergine en paarse kleuren vandaar dat ik hier een nieuwe kleur adviseerde met ietsje meer paars erin, de Histor Vallei. Juist door alleen de muur van de schouw een accentkleur te geven valt de mooie haardpartij nog meer op in het interieur. Als basiskleur voor de overige wanden is de kleur Calamine van Farrow & Ball toegepast. Op de lange wand richting de eetkamer kwam de turquoise kleur Dix Blue van Farrow & Ball omdat deze kleur mooi combineert met de andere kleuren en het grote schilderij. Bovendien zorgt turquoise voor een extra ruimtelijk effect in de woonkamer. Inmiddels is er veel meer eenheid ontstaat door de nieuwe kleurcombinaties met de meubelen, het vloerkleed, de accessoires en kunst. Zelfs het decoratieve en kleurrijke kussen van Paul Smith past nu goed bij de overige kleuren!

Keuken

In de moderne witte keuken hield ik rekening met een passende kleurcombinatie bij de originele zachtgele tegelvloer en de lichte wandtegels in grijstinten. Ik koos hier voor een subtiele tint vergrijsd lila/roze boven het kookgedeelte. Bovendien diende deze kleur ook mooi te passen bij het gebloemde behang van Farrow & Ball in de modern landelijke stijl. Hierbij combineerde ik de warme kleur geel Hay van Farrow & Ball die goed zou passen bij de vloertegels. De gele kleur geeft de witte keuken veel meer warmte. Boven de lage keukenkastjes is bovendien de groene kleur Cooking Apple van Farrow & Ball gekomen als fris en verrassend kleuraccent

Hal

De hal van de woning bestaat uit een eikenhouten visgraat vloer, een centraal trappenhuis en een aantal opvallende pilaren met bogen in een Oosterse sfeer. Ik besloot een warme en klassieke kleur aubergine te adviseren als verrassende en stijlvolle contrastkleur met het zachte aquakleurige schilderij.

Kleuradvies Bilthoven | Binnenkijken in ... een vrijstaand herenhuis in kleurrijke landelijke stijl
Fotografie: via Opdrachtgever
Interieuradvies Utrecht | Stylist Winnie van STIJLIDEE geeft onafhankelijk en professioneel interieuradvies op maat in alle woonstijlen

Naar aanleiding van het advies ontving ik onderstaande mooie review. Lees hier meer Beoordelingen

Uitzonderlijk goed!

Door de jaren heen hebben we van meerdere professionals interieur/kleuradvies gehad. Winnie overtrof ze allemaal omdat ze luistert naar de wensen van de klant, zich in kan leven in diverse stijlen ook als die wellicht niet de hare zijn, buitengewoon goed kleurgevoel heeft en ook nog even in 3 uur tijd voor 340m2 een uitgebalanceerd kleurenplan heeft bedacht en op papier gezet. Inclusief kleurstaaltjes van Histor met vergelijkbare kleuren van Farrow & Ball. Het laatste was namelijk onze wens, uiteindelijk hebben we voor een aantal Histor kleuren gekozen omdat die zelfs beter pasten in de gewenste sfeer. Inmiddels hebben we al een aantal muren geschilderd en het resultaat is boven verwachting, het lijkt eindelijk een samenhangend geheel te zijn in de sfeer die wij wensten maar zelf niet gerealiseerd kregen. Super bedankt Winnie!

Review van opdrachtgevers uit de omgeving van Bilthoven na STIJLIDEE Kleuradvies Utrecht

Waardering: 5 uit 5.

Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleurcombinaties? Heb je al meerdere kleuren zonder succes op je muren uitgetest maar nog steeds niet de juiste warme en sfeervolle kleurtint gevonden?

Als kleurspecialist en kleurexpert help ik je graag!

Meer inspiratie nodig bij het inrichten en de styling van je hal, keuken of woonkamer van je (nieuwe) huis? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

INTERIEUR ✽ Woonkamers | Living Rooms

INTERIEUR ✽ Keukens | Kitchens

INTERIEUR ✽ Hal | Hallway

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.