De bewoners van een jaren 30 huis in de wijk Tuinwijk in Utrecht vroegen me om kleuradvies voor hun keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Stoere meubelen in vintage stijl

Inmiddels zijn de muren geschilderd in de door STIJLIDEE geadviseerde kleuren. De basis is een licht naturel houten vloer, een witte keuken met zwart granieten werkblad en een mix van stoere meubelen in vintage stijl met retro accenten zoals de cognac lederen barkrukken, de blauw fluwelen bank en de groene stoelen.

Ton-sur-ton tinten in terra kleuren

De wens was om meer warmte toe te voegen in de keuken die is gelegen op het noord-westen. Ik adviseerde ton-sur-ton tinten in terra kleuren die goed passen bij de lichte keuken. Ook mocht ik sparren over de uitbouw en de plaatsing van lichtkoepels zodat er meer daglicht zou binnenkomen in de keuken. De kleur is in twee tinten geschilderd waardoor de ruimte knusser oogt en de keuken meer sfeer krijgt.

Kleuradvies Utrecht | Binnenkijken in ... een jaren 30 huis in industrieel kleurrijke stijl in Tuinwijk, Utrecht | Fotografie: Meral Soydas
Fotografie: Meral Soydas
Kleuradvies Utrecht | Binnenkijken in ... een jaren 30 huis in industrieel kleurrijke stijl in Tuinwijk, Utrecht | Fotografie: Meral Soydas
Fotografie: Meral Soydas

Meer eenheid en rust met een natuurlijke zandkleur

De muur in de eetkamer kreeg een natuurlijke zandkleur welke tevens is toegepast op de muur achter de televisie in de woonkamer. Dit zorgt voor meer eenheid en rust. Op de muur achter de blauw fluwelen bank is een lichte tint blauw geschilderd. Deze kleur past mooi bij de bank en geeft bovendien een extra ruimtelijk effect. De muur achter het bed in de slaapkamer kreeg een donkergroene accentkleur. Dit zorgt voor meer diepte. Daarbij werden zachte tinten terra gecombineerd voor extra sfeer. De badkamer werd uitgevoerd met XL tegels in licht gemêleerd grijs/wit. De badkameraccessoires zoals kranen en handgreep in mat messing geven de badkamer een chique sfeer.

STIJLIDEE Kleurenplan met persoonlijke kleuren

In het STIJLIDEE Kleurenplan werden persoonlijke kleuren geadviseerd die mooi harmoniëren met de bestaande meubelen en de wensen van de bewoners. Het kleurenplan werd stap voor stap uitgewerkt met originele kleurstalen.

Bekijk hier de foto’s van het resultaat na STIJLIDEE’s Kleuradvies en Lichtadvies voor een jaren 30 huis in Tuinwijk, Utrecht. Fotografie: Meral Soydas

Fotografie: Meral Soydas

Vervolgens mocht ik ook een lichtadvies uitwerken voor dit jaren 30 huis. Naast sfeerverlichting boven de bar aan het keukeneiland en boven de eettafel is er gekozen voor algemene verlichting in de vorm van wandlampen in de keuken en slaapkamer. Ook adviseerde ik een handige leeslamp welke tevens een soort boekenkast is in de woonkamer en een mooie eye catcher lamp boven het bed in de slaapkamer.

Geïnspireerd geraakt door mijn Portfolio voorbeeld “Kleuradvies Utrecht | Binnenkijken in … een jaren 30 huis in industrieel kleurrijke stijl in Tuinwijk, Utrecht”? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je huis in modern industriële stijl? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Bord:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling

Dit blog is ontstaan in samenwerking met een particuliere opdrachtgever van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen Binnenkijkers toon waarvan de opdrachtgevers instemmen met een STIJLIDEE fotosessie na een interieuradvies, kleuradvies en/of stylingadvies op maat en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Kleuradvies en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: Meral Soydas

Jaren 30 huis Portfolio Project door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.