4 reacties

Kleuradvies voor scholen

In een prettig ingerichte school met een gezond binnenklimaat is het fijner leren. Met duurzame materialen ontstaat er een gezondere omgeving. Hierdoor zullen schoolresultaten verbeteren en voelen kinderen, leerlingen, studenten en leraren zich prettiger. 

Enkele weken geleden werd ik benaderd voor kleuradvies aan een school in een oud pand in Capelle aan den IJssel. Kleuren voor de muren, deuren, meubelen, vloeren en het houtwerk zullen worden aangepast volgens het nieuwe kleurenplan. Hiermee straalt de school straks meer eenheid, rust en warmte uit.

Kleuradvies voor scholen | Moodboard: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Foto’s via Forbo en Pinterest

Doordat kinderen steeds meer tijd doorbrengen op school vanwege continuroosters en buitenschoolse opvang worden schoolgebouwen intensiever gebruikt. Door de bezuinigingen in het onderwijs worden klassen steeds groter. Kinderen voelen zich meer thuis op een school waar met zorg en aandacht is gekozen voor een:

 • Goede inrichting
 • Stijlvol kleurgebruik
 • Inspirerende styling

Meest storende kenmerken aan het oude schoolgebouw zijn:

 • Achterstallig onderhoud 
 • Geluidsoverlast en meer last van adhd, cara en astma door verkeerde vloer- en materiaalkeus
 • Saai kleurgebruik, veel wit, weinig inspiratie
 • Verouderde toiletgroepen 
 • Huisstijl van de school (logo, website)vormt geen eenheid met inrichting
 • Open kasten geven een rommelige indruk

Is jouw school ook toe aan een kleine of grote renovatie en kun je wel wat advies over de inrichting, kleur en styling van je school gebruiken? STIJLIDEE geeft kleur- en stylingadviezen voor scholen waarin kleur, warmte en aandacht voor de mens en zijn omgeving centraal staan. De huisstijl, identiteit, kernwaarden en doelstellingen van de school zijn de basis voor de kleur- en stylingadviezen.

Mijn kleur- en stylingadviezen voor scholen bestaan uit:

 • Kleuradvies interieur
 • Kleuradvies exterieur
 • Moodboard
 • Materiaalplan

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Moodboard en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

4 reacties op “Kleuradvies voor scholen

 1. Toevallig had ik het er pas nog met mijn moeder over dat scholen er vaak saai en kleurloos uitzien. Zelf loop ik stage in groep 1/2 en vind inderdaad dat meer kleur een vrolijkere uitstraling zou geven. Ik ben het hier dan ook helemaal mee eens!

 2. Hallo,

  Voor mijn studie moet ik een begroting maken voor het her inrichten van een school. Ik heb geen idee wat daarvoor een realistisch bedrag is.
  Mag ik u vragen om een richtlijn aan te geven?

  Stel ik wil een wat oudere school een upgrade geven, kleur advies en kleurtjes op de muren, deels vervangen van oud meubilair, leuke zithoekjes creëren etc.
  Mijn fictieve school heeft 300 leerlingen voortgezet onderwijs.
  Als ik maar een ongeveer bedrag heb wat ik daarbij kan invullen.
  Moet ik dan denken aan 25.000 of 45.000 of misschien wel 100.000 euro? Ik heb geen idee.

  Ik hoop dat u mij wat richtlijnen kan geven.

  Groeten Rianne van Baarsen

  • Beste Rianne,

   Wat leuk dat je bezig bent met een project voor school! In je reactie staat niets over het duurzaam maken van de school voor de toekomst met de aanleg van een warmtepomp en het installeren van zonnepanelen op het dak. Hiermee kun je op termijn juist geld besparen! Wist je dat je zelfs het het plaatsen van sedum (planten) op het dak al de isolatie kunt verhogen en daarmee de energiekosten kunt verlagen?

   Als je het alleen hebt over wat schilderwerk en het bestellen van wat meubelen is 25.000 een mooi startpunt. Wil je echter ook oude vloeren en oud tegelwerk in de toiletten vervangen dan kom je eerder uit op 45.000 en die 100.000 zou als startbedrag van toepassing zijn indien je de school volledig van het gas af wilt halen.

   Uiteraard kan een bouwbedrijf of een aannemer je hier in detail veel meer over vertellen want ik ben alleen interieurontwerper en stylist en mijn kosten zijn slechts 345 euro per project vanaf 3 uur kleuradvies of interieuradvies op locatie excl. reiskosten.

   Met vriendelijke groet, STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial