Ben je op zoek naar meer ruimte in huis? Denk dan eens aan het plaatsen van een nieuwe kelder. Dit hoeft beslist geen vochtige en donkere ruimte meer te zijn want met de nieuwste varianten prefab betonkelders met zelfs daglicht via ramen in het plafond kun je ruime kamers realiseren welke binnen een redelijke levertijd kunnen worden geplaatst.

Meer leefruimte

Door je huis te onderkelderen creëer je meer leefruimte. De meeste mensen die willen verhuizen geven als reden op dat ze meer leefruimte willen. Als je meer leefruimte in je huidige woning kunt realiseren met het plaatsen van een kelder dan is dat vaak veel voordeliger dan het kopen van een nieuw huis. En al helemaal vanwege de stijgende rentestanden van de laatste maanden.

Betonnen prefab kelders

Er bestaan handige betonnen prefab kelders via Van Den Berg Beton. Deze prefab beton kelders kunnen alleen worden toegepast bij nieuwbouw of bij een uitbouw. De foto’s van de kelders in dit blog zijn ontvangen via van den Berg Beton in samenwerking met ThuisinBouwen.nl.

Wil je een kelder realiseren onder een bestaande woning dan kun je o.a. een offerte aanvragen via Ruimer Leven en via een aannemer of bouwbedrijf in jouw regio.

Betonnen kelders kunnen o.a. in samenwerking met een aannemer of architect worden geplaatst tijdens de verbouwing van je huis. Kelders kunnen niet alleen worden gebruikt als wijnkelder en proviand kelder voor extra voorraad en opslag van voedsel en drank maar ook voor extra functies zoals:

  1. Welness ruimte met jacuzzi en/of sauna
  2. Slaapkamer/Logeerkamer
  3. Muziekkkamer/Sportkamer/Speelkamer
  4. Thuisbioscoop met loungehoek
  5. Werkkamer
Meer leefruimte met een kelder onder je huis
Fotografie: Thuis in Bouwen
Sauna in Hooglanderveen bij Amersfoort na STIJLIDEE's Interieuradvies
Sauna in Hooglanderveen bij Amersfoort na STIJLIDEE’s Interieuradvies

Luxe welness ruimte met jacuzzi en sauna

De meeste huizen hebben onvoldoende ruimte voor een extra speelkamer voor kinderen, game ruimte voor pubers, mancave, thuisbioscoop of luxe welness ruimte met jacuzzi en sauna. Door luxe voorzieningen in je huis te plaatsen zul je beter kunnen ontspannen en meer comfort van je huis ervaren.

Keuken met gezellige bar, biertap en wijnkoelkasten

Ben je dol op lekker koken en samen met familie, buren en vrienden eten en is je keuken eigenlijk te klein dan kun je een keuken met gezellige bar plaatsen in je kelder. Je kunt zelfs overwegen om een biertap aan te sluiten en deze te combineren met wijnkoelkasten.

Muziekkamer

Ook als extra muziekkamer voor muziekinstrumenten zoals een synthesizer of groot drumstel is een kelder heel geschikt. Zorg er wel goed voor dat je nieuwe kelder de juiste luchtvochtigheid heeft en goed geïsoleerd is!

Al met al biedt het onderkelderen van je huis vele mogelijkheden voor luxe voorzieningen en extra ruimte. Zo kun je straks de ruimtes in huis veel efficiënter gebruiken. Of je nu een extra badkamer met wellnessfaciliteiten, een bioscoopruimte of extra logeerkamers wilt, het kan allemaal. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en maak van jouw kelder een plek waar je optimaal kunt ontspannen en genieten.

Thuisbioscoop met sound surround geluidsinstallatie

Je kunt je kelder helemaal inrichten als een echte thuisbioscoop met een groot filmscherm, comfortabele banken en/of fauteuils en een geweldige sound surround geluidsinstallatie. Hier kun je in alle rust genieten van je favoriete films en series.

Meer leefruimte met een kelder onder je huis
Fotografie: via Van den Berg BetonKelders BV
Meer leefruimte met een kelder onder je huis
Fotografie: via Van den Berg BetonKelders BV

Slaapkamer

Of je nu kinderen hebt of niet, extra slaapkamers in de kelder kunnen ook erg handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een logeerkamer voor als er vrienden of familie blijven slapen, of een extra kamer als hobby- of studeerkamer.

Logeerkamer

Daarnaast is het hebben van extra logeerkamers ideaal als je vrienden of familie over de vloer krijgt. Je kunt deze kamers inrichten en stylen in jouw woonstijl en ze voorzien van alle luxe die je maar wilt. Zo kunnen je gasten optimaal genieten van hun verblijf bij jou thuis.

Lichtplan met gekleurde led strips langs het plafond

Kies voor een geschikt lichtplan zodat de diverse ruimtes in je kelder goed kunnen worden verlicht. Zo zul je in een loungeruimte bijvoorbeeld meer behoefte hebben aan gekleurde sfeerverlichting met led strips langs het plafond en in een werkkamer meer aan functionele verlichting boven het bureau.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je kelder? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. De foto’s uit dit blog zijn beschikbaar gesteld via Van den Berg Beton | Betonkelders en Thuis in Bouwen. De foto van de sauna komt uit STIJLIDEE’s portfolio en blog Binnenkijken in Hooglanderveen bij Amersfoort.

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Meer leefruimte met een kelder onder je huis
Fotografie: Thuis in Bouwen

Geef een reactie