Al eens gedacht aan het laten ontwerpen en plaatsen van een veranda in je tuin? Met een veranda creëer je meer leefruimte. Een veranda is een ideale toepassing om je tuin optimaler te gebruiken, zelfs wanneer het regent of wanneer de zon heel fel schijnt.

Zo kun je toch heel prettig in je tuin zitten, eten of werken. Bovendien zit je heerlijk beschut uit de wind en uit de zon en ben je tegelijkertijd beschermd tegen de weersomstandigheden.

Regelmatig mag ik niet alleen meedenken over de inrichting en styling van interieurs maar ook van buitenruimtes zoals veranda’s, terrassen en balkons. Zo schreef ik al eens een blog over een veranda in Leidsche Rijn, zie Binnenkijken in … een huis met nieuwe haard en veranda overkapping in Leidsche Rijn

Ontwerp voor een veranda

Vorige week mocht ik het eindresultaat komen bekijken van het ontwerp dat ik gemaakt had voor een veranda in Nieuwegein met een stoere massief houten balk ter ondersteuning. Nadat ik de bewoners eerder advies mocht geven over de inrichting en styling van hun woonkamer mocht ik tuinadvies geven over de indeling, kleuren, materialen en tuinmeubelen.

Binnen naar buiten halen

De bewoners wilden dezelfde sfeer en stijl van hun interieur ook graag buiten combineren. De kleur van de houten balk komt ook terug in de tuintafel en in de. schutting. Dit zorgt voor een warme en moderne sfeer. Ik ontwierp een looppad in de tuin van antracietkleurige rechthoekige tuintegels gecombineerd met lichtgrijs siergrind.

Meer leefruimte met een veranda in je tuin | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Wooninspiratie op de Najaarsbeurs Eigen Huis Bouwen en Verbouwen | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Meer eenheid door herhaling van materialen en kleuren

Door de combinatie van de nieuwe tuin met veranda, houten schutting en grijze tegels, nieuwe lounge banken en de grote tuintafel met donkere stoelen is er een moderne en strakke tuin ontstaan. Omdat de materialen en kleuren die binnen werden toegepast ook buiten werden herhaald is er een moderne en strakke eenheid ontstaan, passend bij de wensen en het interieur van de bewoners.

Extra leefruimte

Met een veranda creëer je extra leefruimte bij je woning. Zo heb je voldoende plaats voor een opstelling van een royale lounge hoekbank en/of een grote eettafel om heerlijk te kunnen genieten van het uitzicht op je mooie tuin, planten en bloemen. Je kunt zelfs meer sfeer toevoegen met buitenkleden die tegenwoordig verkrijgbaar zijn in vele kleuren en dessins zoals bijvoorbeeld via de collectie betaalbare buitenkleden van Leen Bakker en van Volero. Daarnaast kun je kiezen voor extra functies zoals een luxe buitenkeuken of meer aandacht voor wellness in de vorm van een buitendouche.

Interieuradvies voor binnen en/of buitenruimte

Wil je ook samen sparren over een interieuradvies voor je binnen- en/of buitenruimte op maat?

Vaker buiten koken en eten

Door een buitenkeuken onder je veranda te plaatsen maak je het mogelijk om vaker en makkelijker buiten te koken en te eten. Leuke buitenkeukens zijn verkrijgbaar via. Door de woonstijl, meubelen, materialen en kleuren die je binnen hebt toegepast ook buiten te combineren zal het geheel meer rust en eenheid uitstralen.

Van buitenhaard tot jacuzzi

Het ontwerp van een veranda is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je tuin, de woonstijl van je interieur en je persoonlijke wensen en behoeften. Een veranda kan worden uitgerust met allerlei luxe elementen, van buitenhaard tot jacuzzi. Moderne industriële douches in diverse kleuren zijn verkrijgbaar via JEE-O. Mooie buitenhaarden kun je o.a. laten plaatsen door Zeno Products. Ook kun je kiezen voor een moderne, strakke stijl of juist voor een meer landelijke stijl zoals op bijgaande foto gemaakt tijdens de beurs Eigen Huis Bouwen en Verbouwen. Hier zien we een stoere boomstamtafel en hippe stoelen met zwart-witte koeienprint via Puur Teak

Wooninspiratie op de beurs Eigen Huis Bouwen en Verbouwen | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Wooninspiratie op de Najaarsbeurs Eigen Huis Bouwen en Verbouwen | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Beschut tegen alle weersomstandigheden

Een veranda biedt niet alleen extra leefruimte, maar kan ook de waarde van je huis verhogen. Het is daarom zeker de moeite waard om te overwegen een veranda te plaatsen in je tuin, waarbij je alle ruimte hebt om te werken, te loungen en te eten. Zo kun je heerlijk genieten van het buitenleven, terwijl je toch beschut bent tegen alle weersomstandigheden.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je veranda in je tuin? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.