2 reacties

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! #MTBAMS

Op 3 en 4 oktober 2015 volgde ik de conferentie van Meet The Blogger Amsterdam in Hotel Casa 400 in Amsterdam. Op dit internationale event kunnen Lifestyle | Food | Interieur | Design | Reizen | Moeder en Kind | Eco | IG (Instagram) Bloggers elkaar ontmoeten en workshops, masterclasses en lezingen (alleen in het Engels) volgen over oa.:

 • Bloggen
 • Mobiele fotografie
 • Social Media
 • SEO Marketing
 • Fotografie en Styling

Gelukkig had ik al eerder dit jaar een Early Bird ticket voor deze conferentie kunnen bemachtigen. Door het zeer uitgebreide aanbod aan lezingen en workshops was het echter heel moeilijk kiezen: ik had alle presentaties wel willen volgen, zo leerzaam en leuk was het programma. Een groot compliment aan de organisatie van Meet The Blogger voor het programma van TOP niveau dit jaar!

Omdat we met bijna 200 bloggers waren was het erg moeilijk om een groepsfoto van ons allemaal te maken. Daarom maakte ik een selfie met een aantal bloggers die wel op de foto pasten.

Bekijk hier mijn impressie van Meet The Blogger Amsterdam 2015 in Hotel Casa 400 in Amsterdam: 

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Elsie en Emma van A Beautifull Mess uit de Verenigde Staten: hun bloglezing ging over het ontstaan van hun zeer succesvolle blog over DIY, Kleur, Food en Interieur, met ruim 2 miljoen unieke bezoekers per maand. Hun gouden tip was om niet teveel te vergelijken met anderen maar juist je eigen weg te kiezen en sterk te geloven in je eigen focus en doel: jouw unieke pad. Bovendien werd aangeraden om het professioneel bloggen en de fotografie hiervoor serieus in te plannen als vast onderdeel van je werkweek waardoor je een aantal weken tot maanden vooruit kunt werken. Dit geeft nog meer focus op de onderwerpen welke het beste bij je passen en waarvan je denkt dat je bloglezers hier graag meer over zouden willen weten. Elsie en Emma hebben inmiddels 2 boeken op hun naam staan en een eigen A Beautifull Mess App ontwikkeld welke zich binnen 3 maanden alweer heeft terugverdiend. In november zal de volgende App worden geïntroduceerd via de Apple Store.

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Yvonne IJkenduijn van Yvestown heeft o.a. in Engeland gewoond maar woont nu in België. Haar bloglezing ging over wat vooraf ging aan bloggen: het vanaf 1995 via html ontwikkelen van pagina’s welke als dagboekverhalen fungeerden. Yvonne besteedt naast DIY, Food en Interieur ook veel aandacht aan het onderwerp Tuinieren. Ze stelt haar huis met 24 kamers 2 keer per jaar open voor publiek, dan is alles te koop. Bovendien heeft ze een shop in huis, boeken geschreven en zelfs meegewerkt aan een tv programma.

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Nienke Krook van The Travel Tester uit Londen gaf nuttige tips over het verbeteren van je Pinterest Account in haar presentatie 10 Mistakes by Bloggers on Pinterest

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Igor Josif en Judith de Graaff van Urban Jungle Bloggers uit Duitsland en Nederland: Judith vertelden over hun gezamenlijk bezoek aan Parijs waarna ze steeds bewuster werden van het effect van planten en groen en hun gezamenlijk gedeelde fascinatie voor groen in de stad. Door hun blog is er een enorme community gegroeid die maandelijks bijdraagt aan nieuwe content op social media door de hashtag te delen #urbanjunglebloggers. Er worden steeds meer initiatieven getoond om wereldwijd meer groen in de stad te laten groeien: gezonde kantoren, groene gevels, verticaal tuinieren. Ook in Amsterdam ontstaan groene winkels zoals Wildernis. Dit zal bijdragen aan een gezonder leefklimaat met minder stress, iets waar ik persoonlijk dol op ben!

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Andrez en Joyce van One A Hazy Morning uit Nederland gaven tips over het fotograferen met je mobiele telefoon. Er werden handige apps besproken om je foto’s in te bewerken. Bovendien kun je de foto’s die je achter elkaar plaatst het beste dynamisch afwisselen: detailopnames, overzichten, bovenaanzichten etc.

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Bolia New Scandinavian Design uit Denemarken: Het Deense Design merk Bolia heeft een geweldige marketing geïntroduceerd rondom het verkopen van hun interieurproducten. Zo zijn er geen producten op voorraad maar wordt alles custom made via de designer besteld. Een bank is via de webshop al binnen 3 weken leverbaar. Koop je een product bij Bolia dan ontvang je een week voor levering een persoonlijke film over je te verwachten aankoop met mooie muziek, speciaal voor jou door een hippe Deense dj gemaakt. Rond half december zal er een Bolia winkel van rond de 300 m2 in de Utrechtsestraat 78-84 in Amsterdam worden geopend.

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

 • Meet The Blogger Instawalk & Talk Amsterdam, met handige tips over mobiele fotografie door Wendy van Woudenberg van Beeldsteil uit Nederland. Wendy heeft een prachtig Instagram Account. Ze gaf de tip om je foto’s altijd na te bewerken in speciale foto app programma’s waarbij o.a. helderheid, scherpte, accenten en schaduwen handmatig kunnen worden aangepast. Onze Instawalk werd begeleid door In Amsterdam Oost met Mik. We wandelden over de mooie en zonnige Amsterdamse Ringdijk en zagen nostalgische oude huizen, boerderijen, herenhuizen en moderne designwoningen afgewisseld met kleine arbeiderswoningen. Een mooie afsluiting van een bijzonder inspirerende conferentie!

Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Tot mijn grote verrassing werd er aan het eind van de tweede dag aan alle bijna 200 deelnemende bloggers een geweldige goodie bag uitgedeeld. Op bovenstaande foto zie je een impressie maar alles uit mijn goodie bags (ja het waren zelfs 5 tassen!) paste helaas lang niet allemaal op mijn foto. Hierin bevonden zich onder andere een prachtige bloeiende hortensia van Forever & Everhet nieuwste product van Fatboy: een Desswerrum, ofwel kruik in een soort design kussen. Meerdere heerlijke chocolade repen van Simply Chocolate, een witte design speaker om aan te sluiten op je laptop of Macbook van Bolia New Scandinavian Design, het magazine vtwonen blogs en een aantal leuke kaarten van vtwonen en een mooi design memo boek van Hotel Casa 400 in Amsterdam 

Meer inspiratie opdoen? Kijk op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

 • INSPIRATIE ✽  Beurzen | Interior Fairs

Ben jij blogger en was jij aanwezig op Meet The Blogger Amsterdam 2015? Wat was jouw indruk van deze conferentie en het programma? Laat je bloglink achter op deze blogpagina onder reacties zodat ik jouw blog over #MTBAMS ook kan lezen!

Are you a blogger and did you join Meet The Blogger Amsterdam 2015? What was your opinion about this conference and the program? Please leave your bloglink on this blogpage on the reaction form so I can also read your blogpost about #MTBAMS!

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 reacties op “Meet the Blogger Amsterdam: Bloggers Conferentie van TOP niveau! #MTBAMS

 1. Hey Winnie, leuk om te lezen!
  De 2e dag gemist, helaas. Wat een goodies in die tas, pff.. 🙁
  Tot een volgende keer!
  Groetjes, Lisanne

  • Hey Lisanne, wat een leuk blog heb je! Ik ga binnenkort bij de Watertoren eten, zag al dat het er erg leuk uit ziet! Jammer dat je de 2e dag hebt gemist, het was erg leuk om al die internationale bloggers te spreken en de inspirerende workshops over fotografie en instagram te volgen. Tot een volgende Meet the Blogger! Groetjes, Winnie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial