STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling is opgericht door Winnie Helmes-Ham, Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht. Winnie geeft sinds 2006 onafhankelijk interieuradvies op maat aan particulieren en bedrijven. Of het nu gaat om een metamorfose van je woonkamer, om de verbouwing of aanbouw van je keuken of om de complete nieuwbouw van je huis.

Mijn naam is Winnie Helmes-Ham, ik ben moeder van twee zonen en getrouwd met Frank. Ik ben fulltime interieurstylist, interieurontwerper, kleurexpert en eigenaar van STIJLIDEE.

Samen met mijn gezin en onze kat Minoes woon ik in een jaren ’30 huis in Hoograven, Utrecht. Ik ben dol op originele details zoals gekleurde glas-in-lood ramen, paneeldeuren en onze marmeren schouw. In de loop der jaren is ons kleurrijke interieur aangevuld met een mix van vintage items en modern design.

Benieuwd naar mijn werkwijze? Lees de ervaringen van mijn opdrachtgevers via de onafhankelijke review website van Klanten Vertellen

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winniie Helmes-Ham geeft interieuradvies op maat vanuit Utrecht
Interieuradvies Utrecht | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE
Over STIJLIDEE | Interieuradvies Utrecht | Ieder interieur heeft een kleuraccent, iets uit de natuur en een vintage item nodig | www.stijlidee.nl | Stylist en Interieurontwerper
  • Gespecialiseerd in inrichting en styling van jaren 30 huizen, loft appartementen en woonboerderijen
  • Verassende en stijlvolle kleur- en materiaalcombinaties
  • Combineert vintage met design
  • Voorkeur voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen
  • Ook met je oude meubelen maakt STIJLIDEE een nieuw interieurontwerp
  • Praktische stylingtips en concreet advies
  • Creatieve werkwijze met tijdloze en stijlvolle ‘out-of-the-box’ ideeën

Specialisatie in kleur, styling en design

Als jong meisje hield ik al veel van tekenen en schilderen waardoor mijn gevoel voor kleur zich sterk ontwikkelde. Ik veranderde regelmatig mijn kamer en mocht dat steeds vaker ook voor vrienden en familie gaan doen. Als dochter van een dierenarts ben ik dol op dieren en de natuur en krijg hier nog vaak inspiratie door. Na de middelbare school deed ik de opleiding Reclame en Presentatietechnieken aan het Nimeto in Utrecht. Ik specialiseerde me in styling, kleur en design.

Na het Nimeto werkte ik full time als stylist en visual merchandiser bij Ikea, Habitat, Eckhart, Trendhopper en het Kabinet aan de styling van etalages en showroom presentaties.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin . Als ‘voetbalmoeder’ bezoek ik regelmatig de voetbalwedstrijden van mijn zonen bij voetbalclub DVSU, ik schilder, doe aan yoga, body balance en wandel graag in de bossen rondom Utrecht en aan het strand langs de Noordzee. Ik hou van culinair genieten in een goed restaurant, reizen en haal veel inspiratie uit het bezoeken van bijzondere steden en musea.

Het leukste aan mijn vak is om met mijn enthousiasme, passie en ervaring mensen te kunnen helpen. Door onafhankelijk en professioneel advies kan ik bijdragen aan het creëren van nieuwe interieurs waardoor mensen kunnen blij worden als ze thuis komen in een thuis waar alles mooi op elkaar is afgestemd.

Interieuradvies Utrecht | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper
Woonkamer in Den Dolder na STIJLIDEE's Interieuradvies

Als ik een ruimte binnenkom zie ik door mijn goede ruimtelijke inzicht vaak al snel hoe de ruimte beter kan worden ingericht. Door mijn concrete werkwijze kan ik dit snel vertalen naar een heldere schets met interieurontwerp, indeling en kleurenplan dat desgewenst kan worden uitgewerkt in een 3D interieurontwerp.

Ik ben gespecialiseerd in de modern klassieke woonstijl maar werk ook regelmatig in de landelijke en vintage woonstijl. Ik hou van een persoonlijke en kleurrijke mix tussen design en vintage. Zo heb ik zelf thuis een vintage tafel met design stoelen, een moderne keuken en een klassiek zwart fornuis.

Regelmatig restyle ik een hoekje in mijn eigen huis. Recent heb ik mijn werkplek veranderd waarbij ik mijn boeken op kleur heb gestyled, dit zorgt voor meer rust. Mijn favoriete woonaccessoires zijn schilderijen, kussens, plaids en vazen in kleuren waar ik blij van word. Mijn ultieme stylingtip is: begin met het maken van een moodboard voordat je je interieur gaat veranderen. Denk groot. Met een nieuw geverfde muur heb je direct veel meer impact dan met een enkel gekleurd kussen.

Kies voor je meest favoriete kleuren en laat deze kleuren terugkomen in de rest van je interieur voor meer eenheid en sfeer. Geen idee hoe je dat kunt realiseren? Lees meer over kleuradvies op maat

Waardering: 5 uit 5.
Interieuradvies Utrecht | STIJLIDEE Portfolio Styling schouw

Stijlvolle interieurs waarin geleefd mag worden

Wie is er niet dol op stijlvolle en tijdloze interieurs waarin geleefd mag worden? Heus niet alles hoeft perfect op elkaar afgestemd te zijn zoals je op tv en in de woonbladen ziet. Omdat ik al jaren samenwerk met diverse partners en goed op de hoogte ben van de nieuwste producten kan ik je goed adviseren waardoor we stap voor stap kunnen toewerken naar het gewenste eindresultaat.

Styling Utrecht | Portfolio STIJLIDEE werkkamer

Rust, eenheid en ruimte in een persoonlijk en verrassend interieur

Belangrijk detail is hierbij wel dat STIJLIDEE interieurs rust, eenheid en ruimte uitstralen en dat kleurcombinaties goed op elkaar zijn afgestemd. Er wordt veel aandacht besteed aan een praktische en functionele indeling waardoor de meubels goed tot hun recht komen. Hierdoor klopt het geheel en ontstaan er een persoonlijk en verrassend interieur.

Styling Utrecht | Portfolio STIJLIDEE slaapkamer

Interieuradvies in alle woonstijlen

Er zijn diverse soorten interieuradvies in alle woonstijlen mogelijk, van modern tot klassiek en van vintage tot landelijk. Er is een ruim aanbod aan soorten interieuradvies: van advies over indeling tot kleur, styling, meubelen, verlichting en gordijnen. Zo kun je zelfs een persoonlijk moodboard, interieurontwerp en een 3 interieurontwerp laten uitwerken.

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winniie Helmes-Ham geeft interieuradvies op maat vanuit Utrecht

Wooninspiratie

Eind 2011 ben ik gestart met een Wooninspiratie Blog over de styling en inrichting van je interieur. Hierin deel ik regelmatig nieuws over mijn laatste projecten rondom interieur, kleur en styling. Naast de vele Binnenkijkers van Projecten uit het STIJLIDEE Portfolio zijn er ook vele shopping tips, styling tips en updates over de laatste woonbeurzen en interieur evenementen te zien.

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winniie Helmes-Ham geeft interieuradvies op maat vanuit Utrecht

Social Media

Ik ben op social media te volgen via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Pinterest gebruik ik als inspiratie moodboard. Omdat foto’s vaak meer zeggen dan 1000 woorden is het fijn om vooraf aan onze afspraak wooninspiratie te verzamelen. Ontdek voorbeelden van mooie kleuren, materialen, vormen en stijlen zodat je op een nieuwe manier naar je interieur kunt kijken.

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Meer sfeer en eenheid in huis met interieuradvies door stylist Winnie

Missie

Graag help ik je met concrete tips en praktische ideeën om samen jouw droominterieur te realiseren. Met mijn creativiteit, inlevingsvermogen en gevoel voor kleur kan ik je huis omtoveren tot een persoonlijk interieur waarin je je helemaal thuis zult voelen. Hierdoor kun je genieten van een persoonlijk en stijlvol thuis.

STIJLIDEE adviseert bij voorkeur duurzame materialen in haar interieurprojecten. Lees hier de visie van stylist en interieurontwerper Winnie op duurzaamheid.

CV/Werkervaring

2006-heden: Zelfstandig Stylist en Interieurontwerper bij STIJLIDEE in Utrecht. Meer dan 1000 interieur- en kleuradviezen gegeven aan particuliere opdrachtgevers en bedrijven, zie Projecten. Cursussen gevolgd over interieur, kleur en styling bij Designlinq en BNS Stylisten, over 3D Interieurontwerpen bij SketchUp en Floorplanner, over Keukens ontwerpen bij Siematic en over verf bij Histor en LAB Paint. Kleuradvies i.s.m. Histor gegeven voor o.a. Ariadne at Home, 101 Woonideeën, Eijerkamp, Prenatal, Nijhof, Karwei, Gamma en Praxis.

CV/Werkervaring

2004-2005: Stylist en Marketing Manager Het Kabinet in Bunnik.
2000-2004: Stylist en Visual Merchandiser Trendhopper Hoofdkantoor in Leusden
1999-2000: Stylist en Interieuradviseur Eckhart in Rotterdam
1996-1999: Stylist en Visual Merchandiser Habitat in Den Haag
1991-1996: Stylist en Visual Merchandiser IKEA in Delft
1986-1991: NIMETO MBO Styling en Design in Utrecht, diploma behaald in 1991

Partners en Leveranciers

STIJLIDEE werkt samen met vaste partners en leveranciers om zo een persoonlijk en verrassend interieurontwerp te kunnen realiseren en je desgewenst volledig te ontzorgen. In het netwerk zitten leveranciers van meubels, accessoires en verlichting, projectinrichters, vloerenleggers, gordijnleveranciers, meubelmakers, verfwinkels en schilders.

STIJLIDEE Blog & Shopping Partners

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Contact 

Enthousiast geworden om je interieur te veranderen naar een stijlvol thuis met hulp van STIJLIDEE? Laten we vrijblijvend telefonisch kennismaken voordat we een afspraak inplannen voor een interieuradvies bij je thuis of voor je bedrijf! 

Afspraak inplannen

Afspraken voor een interieuradvies bij je thuis kunnen telefonisch of via email worden ingepland van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Zo kun je daarna direct aan de slag met het (laten) veranderen van je interieur naar een stijlvol en persoonlijk droomhuis. Desgewenst kunnen we ook een afspraak inplannen in de avond of het weekend. Dit kost 30% extra.

Vul de onderstaande velden in en geef je voorkeur aan qua dag en tijdstip, dan hoor je binnen twee werkdagen meer van Winnie, tot snel!