Stylist en Interieurontwerper

Wat leuk dat je op zoek bent naar interieuradvies, kleuradvies of stylingadvies op maat in de regio Utrecht! Ik ben Winnie Helmes-Ham, oprichter en eigenaar van STIJLIDEE. Al ruim 17 jaar werk ik als onafhankelijk stylist en interieurontwerper met STIJLIDEE aan zowel kleine als grote interieurprojecten voor particulieren en bedrijven.

Of het nu gaat om een metamorfose van je woonkamer, om de verbouwing of aanbouw van je keuken of om de complete nieuwbouw van je huis. Graag kom ik samen sparren bij je thuis en maken we een interieurontwerp met indeling en kleurenplan zodat ik je stap voor stap kan begeleiden met de inrichting en de styling van de gewenste ruimte(s). Heb je nog nooit advies bij je thuis gehad van een stylist of interieurontwerper? Dan kan dat best een spannende gebeurtenis zijn, wat kun je verwachten en wat kun je zelf voorbereiden? Je kunt hier alvast een goede indruk van mijn werkwijze krijgen door het lezen van de beoordelingen van mijn opdrachtgevers.

Stijlvolle interieurs waarin geleefd mag worden

De meeste van mijn opdrachtgevers houden van stijlvolle interieurs waarin geleefd mag worden. Dit zijn liever geen al te glossy showroom interieurs want heus niet alles hoeft perfect op elkaar afgestemd te zijn zoals je zo vaak op tv en in de woonbladen ziet.

Omdat ik al jaren samenwerk met diverse partners en goed op de hoogte ben van de nieuwste producten kan ik je goed adviseren waardoor we stap voor stap kunnen toewerken naar het gewenste eindresultaat.

Rust, eenheid en ruimte in een persoonlijk en verrassend interieur

Belangrijk detail is hierbij wel dat de interieurs van STIJLIDEE rust, eenheid en ruimte uitstralen en dat de kleurcombinaties goed op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan een praktische en functionele indeling waardoor de meubels goed tot hun recht komen. Hierdoor klopt het geheel en ontstaan er een persoonlijk en verrassend interieur.

Profielfoto Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE
Kleuradvies Bilthoven | Binnenkijken in ... een vrijstaand herenhuis in kleurrijke landelijke stijl

“Mag ik je helpen met creatieve out-of-the box ideeën bij het inrichting van je (nieuwe) huis? Graag maak ik je blij met je nieuwe droominterieur waardoor je je snel helemaal thuis zult voelen.”

Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham

Kenmerken STIJLIDEE:

  • Ontwerpt en realiseert persoonlijke en stijlvolle interieurs met verrassende kleurcombinaties in alle woonstijlen. Bekijk diverse voorbeelden in Projecten
  • Snelle reactie, vaak is een afspraak binnen 30 dagen mogelijk
  • Praktische stylingtips en concreet advies over de inrichting van je interieur
  • Creatieve werkwijze met tijdloze en stijlvolle ‘out-of-the-box’ ideeën
  • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: ben je op zoek naar budgetvriendelijk advies? Vraag dan naar het STIJLIDEE Flitsadvies op basis van uurtarief binnen de stad Utrecht vanaf 1 uur en daarbuiten vanaf 2 uur
  • Ruim 285 beoordelingen van tevreden klanten ontvangen. Lees de reviews over STIJLIDEE op de website van Klanten Vertellen

Interieuradvies in alle woonstijlen

Er zijn diverse soorten interieuradvies in alle woonstijlen mogelijk, van modern tot klassiek en van vintage tot landelijk. Er is een ruim aanbod aan soorten interieuradvies: van advies over indeling tot kleur, styling, meubelen, verlichting en gordijnen. Zo kun je zelfs een persoonlijk moodboard, interieurontwerp en een 3D interieurontwerp laten uitwerken.

Wooninspiratie Blog

Eind 2011 ben ik gestart met een Wooninspiratie Blog over de styling en inrichting van je interieur. Hierin deel ik regelmatig nieuws over mijn laatste projecten rondom interieur, kleur en styling. Naast de vele Binnenkijkers van Projecten uit het STIJLIDEE Portfolio zijn er ook vele shopping tips, styling tips en updates over de laatste woonbeurzen en interieur evenementen te zien.

Social Media

Ik ben op social media te volgen via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Pinterest gebruik ik als inspiratie moodboard. Omdat foto’s vaak meer zeggen dan 1000 woorden is het fijn om vooraf aan onze afspraak wooninspiratie te verzamelen. Ontdek voorbeelden van mooie kleuren, materialen, vormen en stijlen zodat je op een nieuwe manier naar je interieur kunt kijken.

Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper | Header
Interieuradvies Utrecht | Portfolio STIJLIDEE woonkamer

Persoonlijk

Ik woon samen met mijn man, kinderen en kat in een jaren 30 huis in de wijk Hoograven in Utrecht. Ons huis is ingericht in de modern klassieke woonstijl met diverse karakteristieke details zoals paneeldeuren, glas-in-lood en een marmeren schouw. Ik combineer graag tijdloze basiskleuren met diepe accentkleuren. Momenteel heb ik daarom zelf gekozen voor een kleurcombinatie van terra, donker taupe en groen op de begane grond en blauw, grijs en wit op de overige etages. Al sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door interieurstyling, kleur en het veranderen van ruimtes. Nog altijd kan ik blij worden van het samenwerken aan interieurmetamorfoses en genieten van de positieve uitwerking op het betreffende huis en haar bewoner(s). Ik haal veel inspiratie uit de natuur en ben dol op reizen en het bezoeken van inspirerende steden. Mijn hobby’s zijn bloggen, wandelen, lezen, tuinieren, schilderen en yoga.

Missie

Graag help ik je met concrete tips en praktische ideeën om samen jouw droominterieur te realiseren. Met mijn creativiteit, inlevingsvermogen en gevoel voor kleur kan ik je huis omtoveren tot een persoonlijk interieur waarin je je helemaal thuis zult voelen. Hierdoor kun je genieten van een persoonlijk en stijlvol thuis.

Professioneel advies voor de make-over van onze woonkamer

Wij hebben Winnie van Stijlidee ingeschakeld voor advies over een make over van onze woonkamer. Een totaaladvies met een kleurplan, interieur-en meubeladvies en een lichtplan. Het heeft ons de handvatten gegeven om met dit plan zelf aan de slag te gaan met de nieuwe kleuren, meubels en de bijbehorende accessoires. Wij zouden Stijlidee willen omschrijven als, enthousiast, professioneel, creatief. Een aanrader voor iedereen die advies wil over kleur, interieur en licht in zijn woning.

Review van Daan en Emma uit Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht

Waardering: 5 uit 5.

STIJLIDEE Portfolio

CV | Werkervaring

2006-heden: Zelfstandig Stylist en Interieurontwerper STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
2006-2021: Histor Stylist Utrecht i.s.m. Histor (Sigma Coatings / PPG)
2004-2005: Stylist en Marketing Manager Het Kabinet Bunnik
2000-2004: Stylist en Visual Merchandiser Trendhopper Hoofdkantoor Leusden (Trendhopper Holding, Otak en Bo Concept)
1999-2000: Stylist en Interieuradviseur Eckhart Interieurarchitectuur BV Rotterdam
1996-1999: Stylist en Visual Merchandiser Habitat Den Haag
1991-1996: Stylist en Visual Merchandiser Ikea Delft (Inter Ikea Systems)
1986-1991: Opleiding Nimeto Utrecht (Styling, Interieur en Vormgeving)

STIJLIDEE geeft interieuradvies in de volgende plaatsen:

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden:
INTERIEUR ✽ Woonkamers ✽Living Rooms
INTERIEUR ✽ Keukens | Kitchens
INTERIEUR ✽ Eetkamers | Dining Rooms
INTERIEUR ✽ Werkkamers | Study Rooms
INTERIEUR ✽ Slaapkamers | Bedrooms
INTERIEUR ✽ Kinderkamers | Children Rooms
INTERIEUR ✽ Hal | Hallway
STIJLIDEE Over ons | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Meer weten over STIJLIDEE’s werkwijze? Bekijk de Projecten en lees de Beoordelingen