STIJLIDEE verscheen deze week in de media met een interview door Marie-José Adema van Het Pinpoint.

In dit blog publiceer ik het artikel van Het Pinpoint en deel ik graag onderaan ook mijn andere blogs over het onderwerp Pinterest. Verder ben ik heel benieuwd hoe jij Pinterest gebruikt. Gebruik je het alleen om inspiratie op te doen of ook om jezelf te verbinden met vakgenoten, leveranciers, fabrikanten of webshops?

Wellicht heb je ook ervaring met Pinterest en Marketing? Op de website van het PinPoint staan vele interessante artikelen hierover zoals het blog ‘Tips voor succes met zakelijk Pinterest’.

Lees hier het interview van het Pinpoint met STIJLIDEE: 

De creatieve kracht van Pinterest bij een interieur- en kleurenstylist

Pinterest is een bijzondere plek om inspiratie op te doen bij het ontwerpen en aankleden van je huis. Zoveel mooie en kleurrijke borden bij elkaar geeft een bron van ideeën. Bijzonder goed ingezet door het bedrijf ‘Stijlidee’.

‘Stijlidee’ is het bedrijf van Winnie Helmes-Ham, zij is creatief, onafhankelijk en professioneel stylist en interieurontwerper. Zij heeft veel ervaring met stijlvol inrichten van interieurs in alle woonstijlen.

Winnie werkt al 25 jaar in deze branche, 15 jaar bij grote bedrijven en sinds 10 jaar heeft ze een eigen bedrijf. Zij werkt alleen, maar heeft een netwerk van collega’s waar ze mee samenwerkt, zoals een architect, bouwregiseur, fabrikanten van verf, stoffen, vloeren.
Zij houdt van jaren 30-huizen met een mixed stijl van oud en nieuw. Winnie richt zich op alle mensen die vragen hebben over hun interieur, verlichting, kleuren, sfeer, kiezen van meubels. Ze laat je verrassen door nieuwe ideeën toe te voegen aan je inrichting. Voor alle woonstijlen, kleuren, materiaal kun je haar advies vragen.

STIJLIDEE in de media: De creatieve kracht van Pinterest bij een interieur- en kleurenstylist

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Hoe gebruikt Winnie Pinterest in haar bedrijf?

Ze heeft een prachtig, goed geordend en inspirerend Pinterest. De kleuren en afbeeldingen zijn met zorg uitgekozen. Dit blijkt ook uit het feit dat ze rond de 4000 volgers heeft. Dat is veel in Nederland.

Ik heb hier een aantal borden voor je uitgezocht. De belangrijkste borden heeft ze bovenaan gezet, waardoor deze meteen in het oog springen.

  • Aparte belangrijke borden: lente, populaire pins, blogs van haar website, moodboards.
  • Inspiratieborden: woonbeurzen, DIY-projecten, reizen, gadgets, diners
  • Interieurborden: badkamers, bedden, banken, behang, eetkamers, kantoorinrichting, inrichting scholen, tegels, verlichting
  • Kleurborden: de borden hebben allemaal 1 hoofdkleur, rood, geel, blauw, grijs, bruin. Zoals de rode interieurs; alle afbeeldingen van meubels, vloeren, muren, aankleding van het huis zijn veelal rood. Het is zo uitnodigend dat je meteen je huis wil gaan restylen.
  • Stylingborden: thema’s rond de seizoenen, feestdagen, serviezen, textiel en gordijnen, vloerkleden

Wanneer een klant bij Winnie komt, dan laat ze hen een moodboard maken. Hier gaat de klant zijn meest favoriete ideeën op pinnen. Dit is een ‘gesloten bord’ waar alleen de klant en zijzelf mee kunnen werken. Zo ontstaat er een uniek en zeer eigen plan van de klant waar ‘Stijlidee’ mee aan het werk kan gaan. Zo ontstaat er een bijzondere samenwerking en dit blijkt zeer succesvol te werken. Het blijft iemands eigen idee en wens.

Winnie vertelt dat ze regelmatig klanten krijgt via Pinterest. Door haar eerst te volgen ontstaat er een vertrouwensband, fan, volger, klant. Er zijn in dit bedrijf geen producten die je meteen kan kopen, haar Pinterest is gebaseerd op inspiratie, creativiteit, voorlichting en kennis overdracht.

‘Stijlidee’ is zeer de moeite waard om het eens te gaan bezoeken en wellicht te gaan volgen. Leuk om een kijkje te mogen nemen in dit bedrijf.

Nieuwsgierig? Kijk op de Pinterest van Stijlidee.

Bekijk hier het interview “De creatieve kracht van Pinterest bij een interieur- en kleurenstylist“op de site van Het Pinpoint

Over het onderwerp Pinterest schreef ik ook deze blogs:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Meer inspiratie nodig over de inrichting en styling van je interieur of werkruimte? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Borden:

Tekst Credits: Marie-José Adema van Het Pinpoint, Styling en Fotografie Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 Replies to “STIJLIDEE in de media: De creatieve kracht van Pinterest bij een interieur- en kleurenstylist”

  1. Hallo Winnie, Wat mooi geplaatst! Dank hiervoor
    groet van Marie-José

Geef een reactie