Enige tijd geleden mocht ik een nieuw interieurontwerp maken voor de zolder van een jaren 30 huis met nieuwe dakkapel, badkamer en tienerkamer. Ik mocht sparren met de bewoners en meedenken over de indeling, inrichting en kleuren.

Nieuwe dakkapel geeft extra ruimte

Bij de inrichting van een tienerkamer is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van de tiener. Naast een fijn bed is het handig om een ruime garderobekast te kunnen plaatsen maar ook een bureau en extra opbergruimte in de vorm van een hoge of lage kast. Indien de tiener extra ruimte beschikbaar heeft dan is het ook fijn om een comfortabele stoel, fauteuil of bank te kunnen plaatsen om lekker te kunnen chillen. Een belangrijk aspect is het creëren van voldoende ruimte om te gamen, maar ook om te slapen en te studeren. Een nieuwe dakkapel kan hierbij uitkomst bieden.

Waardestijging van je huis

Een dakkapel zorgt niet alleen voor extra ruimte en lichtinval, maar ook voor een waardestijging van je huis door het extra aantal m2 dat je gaat realiseren. Dit levert bovendien veel meer wooncomfort op. Met een nieuwe dakkapel kun je de zolder omtoveren tot een fijne leefruimte voor je tiener. Daarnaast kan de zolder ook dienen als logeerkamer, wat handig kan zijn als je tiener veel vrienden over de vloer krijgt.

STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp voor de zolder van een jaren 30 huis met nieuwe dakkapel, badkamer en tienerkamer
STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp voor de zolder van een jaren 30 huis met nieuwe dakkapel, badkamer en tienerkamer
STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp voor de zolder van een jaren 30 huis met nieuwe dakkapel, badkamer en tienerkamer

Behoefte aan privacy

Bij het ontwerpen van een badkamer voor tieners zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Tieners hebben vaak behoefte aan privacy en willen graag een eigen plekje hebben om zich terug te kunnen trekken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte voor persoonlijke spullen zoals make-up, verzorgingsproducten en handdoeken.

Water besparen of genieten van welness?

Daarnaast zijn tieners vaak druk met sporten en andere activiteiten, waardoor ze weinig tijd hebben om uitgebreid te douchen of in bad te gaan. Een ruime inloopdouche is dan ook een goede optie. Hierdoor wordt er water bespaard en kan je tiener snel door met zijn of haar dag. Echter indien je tiener juist urenlang kan genieten van een bad en behoefte heeft aan rust door middel van een fijne eigen welness ruimte in huis dan is een vrijstaand bad favoriet.

Investeer in duurzame zonnepanelen en eventuele warmtepomp

Bij het verbouwen van je zolder is het handig om meteen je dak te voorzien van nieuwe zonnepanelen. Als je overweegt om je huis te verduurzamen, is het combineren van zonnepanelen en een warmtepomp een goede optie. Check dan wel goed of de kosten van je investeringen opwegen tegen wat je ermee terug kunt verdienen. Zonnepanelen wekken duurzame energie op die je kunt gebruiken voor de warmtepomp. Hierdoor verbruik je minder fossiele brandstoffen en bespaar je op je energierekening. Bij het combineren van zonnepanelen en een warmtepomp is het belangrijk om te kijken naar het aantal panelen dat je nodig hebt om de warmtepomp van energie te voorzien. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de plaatsing van de panelen en de warmtepomp. Laat je hierover goed adviseren door een specialist, zodat je optimaal kunt profiteren van duurzame energie.

Bekijk hier een impressie van de 3D interieurontwerpen van STIJLIDEE voor de tienerkamers en badkamer in modern industriële stijl met kleurrijke en stoere accenten in roze, groene grijs en zwart:

Tienerproof maken van je huis

Al met al zijn er verschillende mogelijkheden om je huis tienerproof te maken. Met een nieuwe dakkapel creëer je extra ruimte voor een (slaap)kamer op zolder terwijl een slim ontworpen badkamer zorgt voor privacy en comfort. Combineer dit met zonnepanelen en een warmtepomp en je huis is niet alleen tienerproof, maar ook nog eens duurzaam.

In samenwerking met een aannemer gaat de eigenaar nu aan de slag om stap voor stap alle nieuwe plannen technisch en constructief uit te laten werken en te realiseren. 

3D Interieurontwerp geeft impressie van nieuwe situatie 

STIJLIDEE werkte een 3D Interieurontwerp uit van de nieuwe indeling, meubelen en kleurcombinaties. Dit geeft een goede indruk van de nieuwe situatie. Tijdens een interieuradvies op maat bij je thuis kunnen we starten met het uitwerken van een nieuwe indeling van je meubelen. Door deze indeling vervolgens ook in een 3D interieurontwerp te bekijken kun je alvast een goede indruk krijgen van de nieuwe situatie. Wil je ook graag een interieuradvies van STIJLIDEE ontvangen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Portfolio

Benieuwd naar mijn portfolio? Bekijk hier mijn Projecten. Wil je eerst lezen wat andere klanten van mijn interieurontwerp, interieuradvies en/of kleuradvies vonden? Lees hier de reacties via Klanten Vertellen.

Bekijk hier diverse 3D projecten van STIJLIDEE:

Interieuradvies Utrecht | 3D Interieurontwerp voor een jaren 30 huis in modern klassieke stijl

3D Interieurontwerp voor een vakantiehuis met nieuwe serre en veranda

3D Interieurontwerp voor een jaren 30 huis met ronde erker en een woonkeuken in modern klassieke stijl

3D Interieurontwerp voor een kantine in modern landelijke stijl

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan.

STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

3D Ontwerp Portfolio Project door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.