Enige tijd geleden mocht ik komen sparren met de eigenaar van een vakantiehuis over de mogelijkheden van een aanbouw van een nieuwe serre en veranda.

Meer ruimte na verbouwing

De wens van de eigenaar is om de vakantiewoning te verbouwen waardoor er meer ruimte zal ontstaan. Hierdoor kunnen er een extra zitruimte, werkruimte en loungeruimte worden gerealiseerd. Bovendien zal de veranda worden voorzien van een glazen dak en heaters waardoor je straks ook overdekt, warm en droog kunt zitten. Zo kun je deze nieuwe ruimte straks het hele jaar door gebruiken!

Goed zicht op de tuin met nieuwe glazen wand

De muur tussen de achtertuin en de veranda zal worden voorzien van een groot raam waardoor je vanuit de veranda ook goed zicht hebt op de tuin. In de serre heeft de eigenaar de wens om te gaan werken maar ook om een tweede zitgedeelte te kunnen plaatsen. Ik adviseerde een groot houten bureau en een zitje met twee blauwe fauteuils met goed zicht op de tuin en diverse mooie planten en bomen.

Smalle muur met houten latten geeft schaduw in serre op het zuidwesten

Omdat de serre op het zuidwesten is gelegen is er gekozen voor glazen wanden afgewisseld met een smalle muur. Zo komt er niet al te veel fel zonlicht naar binnen op het warmste moment van de dag. In deze nieuwe indeling kunnen de extra ruimtes goed gebruikt worden voor wonen, werken en loungen.

STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp voor een vakantiehuis met nieuwe serre en veranda
STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp voor een vakantiehuis met nieuwe serre en veranda

Overdekte veranda met houten balken

Om de veranda te overdekken zijn er stoere houten balken geadviseerd. Ook komt er een glazen dak zodat je nog steeds goed naar buiten kunt kijken en zowel wolken als blauwe lucht kunt blijven zien. Er kan hier straks een royaal zitgedeelte worden geplaatst met tuinbank en fauteuils in natuurlijke stijl.

Kleur- en materiaalcombinaties voor vloeren, wanden, kozijnen en deuren

In het door STIJLIDEE uitgewerkte 3D ontwerp zijn diverse kleur- en materiaalcombinaties uitgewerkt voor vloeren, wanden, kozijnen en deuren. Zo zie je kozijnen en deuren in fris wit voor een moderne en ruimtelijke sfeer en grijze vloertegels en groene deuren en kozijnen voor een Scandinavische sfeer.

In samenwerking met een aannemer gaat de eigenaar nu aan de slag om stap voor stap alle nieuwe plannen technisch en constructief uit te laten werken en te realiseren.

3D Interieurontwerp geeft impressie van nieuwe situatie

STIJLIDEE werkte een 3D Interieurontwerp uit van de nieuwe indeling, meubelen en kleurcombinaties. Dit geeft een goede indruk van de nieuwe situatie. Tijdens een interieuradvies op maat bij je thuis kunnen we starten met het uitwerken van een nieuwe indeling van je meubelen. Door deze indeling vervolgens ook in een 3D interieurontwerp te bekijken kun je alvast een goede indruk krijgen van de nieuwe situatie. Wil je ook graag een interieuradvies van STIJLIDEE ontvangen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Portfolio

Benieuwd naar mijn portfolio? Bekijk hier mijn Projecten. Wil je eerst lezen wat andere klanten van mijn interieurontwerp, interieuradvies en/of kleuradvies vonden? Lees hier de reacties via Klanten Vertellen.

Bekijk hier diverse 3D projecten van STIJLIDEE:

Interieuradvies Utrecht | 3D Interieurontwerp voor een jaren 30 huis in modern klassieke stijl

3D Interieurontwerp voor de zolder van een jaren 30 huis met nieuwe dakkapel, badkamer en tienerkamer

3D Interieurontwerp voor een jaren 30 huis met ronde erker en een woonkeuken in modern klassieke stijl

3D Interieurontwerp voor een kantine in modern landelijke stijl

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan.

STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp voor een vakantiehuis met nieuwe serre en veranda
3D Ontwerp Portfolio Project door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.