Recent mocht STIJLIDEE een interieuradvies geven aan de bewoners van een tussenwoning in Rivierenwijk in Utrecht.

De wens van de bewoners was om meer sfeer, eenheid en extra opbergruimte toe te voegen in de woonkamer en keuken. Door samen te sparren over alle woonwensen en mogelijkheden qua indeling is er een optimale nieuwe indeling ontstaan tussen wonen, eten en koken.

De basis bestaat uit een zwarte keuken met een betongrijs werkblad en een lichte white wash visgraat vloer. Hierbij werden de kleuren cognac, groen en lichtgrijs gecombineerd op de muren en in enkele nieuwe meubelen.

Speelhoek onder de open trap

De kinderen krijgen een nieuwe speelhoek onder de open trap achter de bank. Deze bestaat uit een witte kinderspeeltafel en handige opberglades voor het speelgoed. Ook komen er zwevende wandplanken op de muur onder de trap voor kinderboeken en leuke fotolijsten met de mooiste kindertekeningen en schilderijen. Bovendien is er ook nog plaats voor een groot poppenhuis in de hoek onder de trap.

STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor een woonkamer met open trap
STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor een woonkamer met open trap

Meer eenheid door herhaling van kleuren

In de hoek bij de tv komt een hoge zwarte wandkast voor extra opbergruimte. De kleur zwart komt ook terug in de zwarte keukenkasten voor meer eenheid. In de keuken komt bovendien een zwart keukeneiland en in het verlengde daarvan aansluitend een grote eettafel. De muren worden in rustige kleuren geschilderd in de tinten licht grijsgroen en jadegroen. Ook de eetkamerstoelen en kinderstoelen worden in de kleur groen uitgevoerd voor een rustig geheel.

Cognac bank geeft warmte

De wens van de bewoners was een fijne familiebank met extra veel zitruimte voor zowel de bewoners en hun kinderen maar ook voor het bezoek. Er is gekozen voor een modulaire bank in een u-opstelling waarbij tegen de chaise longue aan een speeltafel is ingetekend. Zo hebben de kinderen helemaal hun eigen hoekje in de woonkamer maar horen ze er toch gezellig bij! De kleur cognac is een warme contrastkleur bij de overige kleuren en geeft het interieur net wat meer pit dan de bewoners in eerste instantie zelf durfden te kiezen.

STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor een woonkamer met open trap

3D Interieurontwerp geeft impressie van nieuwe situatie

STIJLIDEE werkte een 3D Interieurontwerp uit van de nieuwe indeling, meubelen en kleurcombinaties. Dit geeft een goede indruk van de nieuwe situatie. Tijdens een interieuradvies op maat bij je thuis kunnen we starten met het uitwerken van een nieuwe indeling van je meubelen. Door deze indeling vervolgens ook in een 3D interieurontwerp te bekijken kun je alvast een goede indruk krijgen van de nieuwe situatie. Wil je ook graag een interieuradvies van STIJLIDEE ontvangen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd naar mijn portfolio? Bekijk hier mijn Projecten. Wil je eerst lezen wat andere klanten van mijn interieurontwerp, interieuradvies en/of kleuradvies vonden? Lees hier de reacties via Klanten Vertellen.

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan.

STIJLIDEE Interieuradvies | 3D interieurontwerp en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie