Interieurstylist Regio Utrecht

Winnie Helmes-Ham van Stijlidee is interieurstylist en werkzaam vanuit de regio Utrecht. Waarom zou je een interieurstylist inschakelen?

Een goede interieurarchitect, binnenhuisarchitect of interieurstylist kan zich uitstekend verplaatsen in jouw smaak en daar creatieve ideeën voor bedenken waar je zelf nooit op zou komen. Het verschil met een interieurarchitect is dat ik niet ingeschreven sta in het architecten register, heb niet de benodigde interieurarchitectuur opleiding gevolgd en doe geen bouwkundig werk. 

Stylist en Interieurontwerper

Op zoek naar een interieurstylist? Ik ben stylist en interieurontwerper en heb de MBO vakopleiding NIMETO in Utrecht afgerond. Ik ben gespecialiseerd in styling, design en kleur. Vanaf 1991 t/m 2005 heb ik gewerkt als stylist, decorateur en visual merchandiser bij de woonwinkels IKEA, Habitat, Eckhart, Trendhopper en het Kabinet.

Profielfoto Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE
Interieuradvies Utrecht | Portfolio STIJLIDEE woonkamer

Wat doet een stylist?

Een interieurstylist kan je stap voor stap helpen bij de volgende onderdelen:

 1. Het maken van een interieurontwerp
 2. Het selecteren van passende kleurcombinaties
 3. Het adviseren van materialen voor vloeren en wanden
 4. Het inkopen van de gewenste onderdelen voor je interieur passend bij je woonstijl
 5. Het afstylen van meubels en accessoires waardoor je interieur meer eenheid en sfeer zal krijgen
 6. Bespreekt de exacte plaats van lichtpunten en stopcontacten, dit kan sterk afhankelijk zijn van de inrichting
 7. Het toevoegen van een eye-catcher waardoor je interieur een verrassend accent krijgt wat onverwacht zal harmoniëren met de rest
Interieuradvies Utrecht | Portfolio STIJLIDEE woonkamer

Wat kun je zelf voorbereiden?

 • Zorg voor een plattegrond van de ruimte op schaal (het liefst 1:50)
 • Verzamel zoveel mogelijk voorbeelden van interieurs, kleuren en materialen die je inspireren
 • Denk goed na over de sfeer die je in huis wilt creëren
 • Laat alle voorbeelden die je inspireren zien aan mij
 • Bespreek al je wensen en ideeën.

STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | 3D interieurontwerp voor een woonkamer met open trapWaaruit bestaat het interieuradvies?

 • Het STIJLIDEE Basisadvies bestaat uit een interieurontwerp met indeling op een met de hand geschetste plattegrond op schaal 1:50 cm. Hierin is de duidelijk aangegeven welke meubelen waar komen. Ook de afmetingen van de meubelen staan hierbij vermeld.
 • Het advies is stap voor stap uit te breiden naar advies over kleuren, styling, verkoopstyling, gordijnen en/of verlichting. Ook uitwerking in een 3d interieurontwerp en samen shoppen is mogelijk. 
 • Aan het eind van het advies ontvang je een handige shoppinglijst met shoppingtips
 • Desgewenst gaan we direct bij je thuis aan de slag met de nieuwe indeling van de meubelen door je meubelen te verschuiven

Superblij met concreet stijladvies en kleurenplan

We hadden Winnie eerder ingeschakeld voor de verbouwing van ons huis en haar deskundigheid, creativiteit en gevoel voor kleur waren al bekend. Nu hadden wij haar nodig bij het restylen van ons nieuwe appartement met overal schuine wanden. Winnie heeft ons fantastisch geholpen met een inspirerend kleurenplan, originele ideeën over de inrichting (waar we zelf nooit opgekomen waren) en tips voor raamdecoratie (een uitdaging in ons appartement). Het was super fijn om een concreet stijladvies en kleurenplan te hebben, zowel voor ons als de aannemer. Vooral ook omdat de verbouwing tijdens de lockdown plaatsvond en alles online uitgezocht en gekocht moest worden. Het eindresultaat is prachtig geworden, iedereen die binnenkomt is verrast over de rustgevende en accentuerende kleurcombinaties en wij voelen ons helemaal thuis!

Review van Sandra te Harderwijk

Kleuradvies Utrecht | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper

STIJLIDEE Styling | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Contact

Enthousiast geworden om je interieur te veranderen naar een stijlvol thuis met hulp van STIJLIDEE? Laten we vrijblijvend telefonisch kennismaken voordat we een afspraak inplannen voor een interieuradvies bij je thuis of voor je bedrijf! 

Geef een reactie