Vorige week werd ik geïnterviewd door blogger Anouk Hempenius van Ik Woon Fijn. Anouk had diverse leuke vragen voor me. Lees hieronder  het volledige interview of ga direct naar het interview op de site van Ik Woon Fijn

Eind 2016 kwam er voor het eerst in lange tijd weer een interview online met blogger Anouk. In opvolging van dit interview hebben wij Winnie, stylist en interieurontwerper, van STIJLIDEE benaderd voor een volgend interview. Wil jij haar beter leren kennen en weten wat ze doet? Lees snel verder!

Winnie Helmes-Ham, Stylist en Interieurontwerper | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Wie ben je?
Ik ben Winnie Helmes-Ham, stylist, interieurontwerper en eigenaar van STIJLIDEE Interieuradvies en Styling. Ik ben 46 jaar, woon in Utrecht samen met mijn man Frank en kinderen van 8 en 10 jaar.

Wat doe je?
Als zelfstandig ondernemer geef ik mensen interieuradvies en tips over kleur en styling. Ik geef mensen graag ideeën waardoor ze met nog meer plezier kunnen gaan genieten van hun (nieuwe) huis. Het interieuradvies kan gaan over indeling van de meubelen, over verlichting maar ook bijvoorbeeld over de inrichting van een kinderhoek of een werkkamer.

Binnenkijken in ... de woonkamer van stylist en interieurontwerper Winnie | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Wat is jouw specialiteit?

Mijn specialiteit is het geven van interieuradvies in de modern klassieke woonstijl. Denk aan jaren 30 huizen, aan monumentale herenhuizen met karakter en aan interieurs waarbij design met vintage meubelen en accessoires worden gecombineerd. Verder heb ik me gespecialiseerd in kleuradvies. Ik kies graag voor een stijlvol kleurenpalet van witten, grijzen, blauwen, groenen en naturellen, afgewisseld met een pittig accent.

Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
Als jong meisje was ik altijd al bezig met leuke hoekjes maken in huis en met het groeperen van accessoires en het combineren van kleuren. Ik hield me steeds meer bezig met styling en werd daardoor regelmatig gevraagd om ook aan anderen interieuradvies te geven voordat ik in 2006 met mijn eigen bedrijf STIJLIDEE begon.

Wat is je leukste interieurklus ooit geweest?
Moeilijke vraag… iedere dag wacht er weer een nieuwe uitdaging! Ik vond het erg leuk om vorig jaar interieuradvies en kleuradvies te mogen geven voor een vakantiewoning in de omgeving van Barcelona in Spanje. Ook voor een familiehotel in Oostenrijk en een Bed and Breakfast in Abcoude vond ik het erg leuk om de interieurontwerpen te mogen uitwerken.

Binnenkijken in ... de woonkamer van stylist en interieurontwerper Winnie | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Waar haal je (woon)inspiratie vandaan?
Internationale vakbeurzen, woontijdschriften, social media zoals Pinterest en Instagram

Wie is jouw voorbeeld in jouw vakgebied?
@moniekvisserstyling, @cleoscheulderman en @decor8 volg ik graag op Instagram

Hoe heb je je eigen woning ingericht?
Ik heb zelf een jaren 30 huis waarbij in de loop van de jaren steeds meer originele elementen zijn toegevoegd zoals paneeldeuren, glas in lood ramen en een marmeren schouw. Daarbij combineer ik een moderne keuken en design stoelen. Op mijn blog kun je meer zien onder Mijn Huis | Mijn Stijl.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde woonstijl?
Als stylist vind ik het leuk om me in te leven in de stijl van de opdrachtgever. Ik hou van een persoonlijke en tijdloze stijl.

Binnenkijken in ... de woonkamer van stylist en interieurontwerper Winnie | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Welke ruimte in huis vindt je het leukste om in te richten?
De woonkamer want daarmee kun je zoveel verschillende kanten uit! Met een nieuwe kleur op de muur, een paar nieuwe kussens, kaarsen en kunst kun je al vrij makkelijk een andere sfeer creëren. Denk ook eens aan een leuke plaid of een apart vloerkleed.

Heb je nog een leuke tip voor een woonwinkel of webshop?
Sissy Boy Homeland is mijn favoriete woonwinkel en webshop.

Heb je nog een ultieme tip voor het inrichten van je huis?
Durf kleur te bekennen! Dit hoeft niet direct op een enorme muur of een grote bank. Ook met een klein accent kun je vaak al veel sfeer creëren en je interieur persoonlijk maken. Zo koos ik zelf voor een koraalrode design stoel naast de open haard, dit is de favoriete stoel van onze kinderen!

Binnenkijken in ... de woonkamer van stylist en interieurontwerper Winnie | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Ben jij ook blogger, stylist of heb je een andere affectie met interieur? Wil jij ook een interview doen op ikwoonfijn.nl? Neem contact op via www.ikwoonfijn.nl

Meer weten over de interviewer en blogger Anouk Hempenius? Bekijk hier haar website www.nouk-san.nl over paper, crafts & design.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en Anouk Hempenius

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.